Edison Popprijs uitgereikt

O.a. Anouk, Douwe Bob, Klangstof, Rotterdam Airlines en Weval zijn gisterenavond in Amsterdam onderscheiden met een Edison Award.

arrow down

14.02.2017

Edison Popprijs uitgereikt

O.a. Anouk, Douwe Bob, Klangstof, Rotterdam Airlines en Weval zijn gisterenavond in Amsterdam onderscheiden met een Edison Award.

De jury van de 'Nederlandse Grammy's' noemt Anouk de grootste rockster van Nederland en kent haar de Oeuvre Edison toe: "Ze is ongrijpbaar, zoals alle grote kunstenaars en artiesten dat zijn, een autonome muzikant die staat voor haar keuzes, voor haar carrière, die zich door niemand van haar eigen visie laat afbrengen."
[ Live: 24, 27 en 31 mei @ Ziggo Dome | TICKETS ]

Douwe Bob trad op in de Westergasfabriek en mocht ook de Edison Pop mee naar huis nemen voor zijn album 'Fool Bar'. De jury is erg onder de indruk van de ontwikkeling die deze jonge popster zo snel heeft doorgemaakt en kijkt uit naar zijn artistieke toekomst.
[ Live: 25 maart @ AFAS Live | TICKETS ]

Het Amsterdamse duo Weval heeft patent op een geheel originele combinatie van dansbare elektronica en pop, waarin finesse en dromerigheid het voortouw nemen. En dat is ook de Edison jury opgevallen die het debuut van Weval onderscheidde met de Edison Dance Award. De jury is erg enthousiast over de verrassende productiekeuzes en verfrissende geluiden en de authentieke, zeer eigen stijl die Weval neerzet.
[ Live: op clubtour | TICKETS ]

Klangstof sleepte de Alternative Edison in de wacht met hun album 'Close Eyes To Exit'. De band maakte naar mening van de jury een album dat uitdaagt tot verdieping, een plaat vol creatieve vondsten en terugkerende thema’s die niet in één keer alle geheimen prijsgeeft, maar uitnodigt tot intensief luisteren en ontdekken en verbanden leggen. Een boeiende band die de jury graag een extra zetje geeft.
[ Live: op clubtour | TICKETS ]

Over Hiphop winnaar Rotterdam Airlines zegt de Edison jury: "Dat dit muzikaal zeer diverse aanbod van talent met de eerste verzamelalbum direct meedraait in de absolute top, dikke hits scoort en ook live flink indruk maakt, is uniek en maakt van 'Gate 16' de winnaar in deze categorie."
[ Live: Sevn Alias, Kevin en Jairzinho zijn op clubtour ]

Bekijk alle winnaars op de website van de Edisons