Een kijkje in de keuken van MOJO met Sharon

Met een 'kijkje in de keuken' geven we het woord aan een van onze medewerkers. Hoe is het om te werken bij MOJO en wat doe je dan precies? Dit keer geven we het woord aan Sharon Kuen, boekersassistent, met wie we een avondje meeliepen tijdens de show van Bruno Mars in de Ziggo Dome.

arrow down
21.06.2017 Ilse

Een kijkje in de keuken van MOJO met Sharon

Met een 'kijkje in de keuken' geven we het woord aan een van onze medewerkers. Hoe is het om te werken bij MOJO en wat doe je dan precies? Dit keer geven we het woord aan Sharon Kuen, boekersassistent, met wie we een avondje meeliepen tijdens de show van Bruno Mars in de Ziggo Dome.

- Hoe lang werk je al bij MOJO?
Ik ben in maart 2015 begonnen bij MOJO, dus ik werk er nu ruim 2 jaar.

- Hoe ben je hier terecht gekomen?
Tijdens mijn studie Communicatie liep ik stage op de PR-afdeling van Marlies Dekkers en werkte ik mee aan twee grote fashionevents. Ik ontdekte dat ik het plannen en organiseren van een event eigenlijk veel leuker vond dan het behandelen van persaanvragen en het bijhouden van de socials. Ik had dus eigenlijk een beetje de verkeerde studie gekozen... Gelukkig kon ik in mijn vierde jaar een minor Eventmanagement volgen en zette ik op deze manier toch nog wat stappen in de juiste richting.

Ik had gedurende de jaren best een groot netwerk opgebouwd, dus na mijn studie kon ik direct aan de slag als freelancer. Ik heb in 3 jaar tijd voor veel verschillende festivals gewerkt en veel uiteenlopende taken uitgevoerd. Zo kon ik op korte termijn veel ervaring opdoen en dat heeft me uiteindelijk tot mijn huidige baan bij MOJO gebracht.

- Komt je liefde voor muziek van pas bij je baan?
Uiteraard! Al ben ik niet degene die de bands boekt of de festivals programmeert. Je zou het misschien beter om kunnen draaien... komt mijn baan van pas bij de liefde voor muziek. Dat zeker, want ik kan heel veel concerten en festivals bezoeken.

- Wat houdt je functie in?
Het is een heel veelzijdige functie met een uiteenlopend takenpakket. Ik onderhoud het contact met de verschillende partijen die betrokken zijn bij de boekingen van clubshows en festivals. Aan de ene kant is dat het agentschap van de artiest, aan de andere kant de zaal of het festival. Daarnaast werk ik ook mee aan onze promoted shows in AFAS Live en de Ziggo Dome. Deze shows worden volledig door MOJO geproduceerd, dus hierbij fungeer ik als een soort ‘spin in het web’ en zorg ik ervoor dat alle betrokken partijen over de juiste informatie beschikken om de totstandkoming van een show te realiseren. Ik werk hier nauw samen met onze marketing/communicatie-, ticketing- en productieafdeling. Tot slot ondersteun ik de programmacommissie van Lowlands en zorg ik ervoor dat alle offers worden verstuurd en programmawijzigingen worden geadministreerd.

Opbouw Bruno Mars.

- Wat vind je van werken bij MOJO? / Wat vind je het allerleukste aan je baan?
MOJO is een hele fijne werkgever. Je krijgt als werknemer veel vrijheid en vertrouwen wat zorgt voor een relaxte sfeer op kantoor. Daarnaast heb ik een super dankbaar beroep, we zorgen er hier met z’n allen voor dat iemand een fantastische avond, dag of weekend heeft. Dat geeft me superveel voldoening!

Het is natuurlijk ook wel een heel groot bijkomend voordeel dat ik nu heel veel concerten en festivals kan bezoeken en deze ervaring ook nog eens met mijn vrienden kan delen.

- Tofste show waaraan je mocht meewerken?
Adele! Ik heb ondertussen al aan heel veel shows mogen meewerken, maar deze staat met stip op 1. We wisten al meer een jaar dat ze waarschijnlijk zou gaan touren, maar het was tot op het laatste moment erg onzeker. Toen we uiteindelijk te horen kregen dat we 4 shows in de Ziggo Dome mochten gaan doen was dat wel echt een bijzonder moment. De shows zelf waren fantastisch! Toen de show begon en Adele in het midden van de zaal naar boven kwam en “Hello” inzette moest ik wel even een traantje wegpinken. Toen realiseerde ik me echt dat ik van geluk mag spreken met zo’n bijzondere baan!

Een bloemetje brengen voor een huwelijksaanzoek dat tijdens de show plaatsvond.

- Show waar je nu het meeste naar uitkijkt?
Katy Perry! Als mega-fan baalde ik echt enorm dat Katy net één week weg was toen ik hier m’n contract tekende. De afgelopen jaren hoopte ik steeds op het bericht dat ze weer zou gaan touren, en vorige maand was dat moment eindelijk daar! Het duurt nog bijna een jaar, maar ik kan nu al niet wachten...

Praat mee