Muzikaal 2016 volgens Eric

Wat waren voor Eric de muzikale hoogtepunten van 2016?

arrow down

22.12.2016

Muzikaal 2016 volgens Eric

Voor Lowlands festivaldirecteur Eric was 2016 een melancholiek jaar. Wat waren voor hem de muzikale hoogtepunten van 2016?

Iggy Pop & Josh Homme | 10 mei @ HMH

H8XrYc4PYwA

“Iggy speelde een set met vooral veel werk van ‘The Idiot’ en ‘Lust for Life’. Albums die hij samen met Bowie maakte. Daarmee was het zonder Bowie maar 1 keer te noemen een eerbetoon aan zijn vriend David Bowie. De band van Josh Homme, met Queens of the Stone Age als fantastisch spelende backingband. Alleen de drummer was van Arctic Monkeys.”

Ry X | 3 december @ TivoliVredenburg

KqgUYLYpUTU

“Het album stond vaak op in huis dit jaar. Ik had maar klein stukje van de Lowlands show kunnen zien en het klonk fantastisch daar, dus ik wilde nu wel een hele show zien.  Wat een prachtige bezwerende show! Ry C is een zeer innemende performer en hij had een heel goeie band bij zich.”

Tame Impala | 2 juni @ Primavera Festival
“Ik ben al fan sinds hun eerste album en heb ze al een aantal keer gezien als kleine, groeiende band. Op Primavera bewezen ze dat ze een enorm goeie headliner zijn. De band gaf een verrassend sterke show en eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat deze hippies het ooit zover zouden schoppen in dit ‘moment in time’.

Eric, wat is jouw ontdekking van 2016?
“Childish Gambino met een op de valreep in 2016 uitgebracht album. Het zal daarom niet in eindlijstjes terecht komen van dit jaar en ook niet van volgend jaar, maar dat is niet terecht. Wat een supergoeie plaat. Als je van Sly Curtis en Anderson .Paak houdt, dan hou je hier ook van!”

Welk album stond in 2016 bij jou op repeat?
“Het Ry X album ‘Dawn’. Het was voor mij een melancholiek jaar en deze plaat paste bij die stemming…”