For Now

Het tweede album van Aussie band DMA's, genaamd 'For Now', kwam afgelopen weekend uit. We leggen de opvolger van debuutalbum 'Hills End' (2016) en de mannen die deze plaat maakten voor je onder de loep.

arrow down
01.05.2018 Lotte

For Now

De drie Australiërs van DMA's brachten afgelopen weekend hun tweede album 'For Now' uit: een album vol met heerlijke - jawel - Australische britpop. Gevoelige ballads, fijne popliedjes met hier en daar een psychedelisch randje. Heaps muzikaal plezier from Down Under!

Ben jij een groot fan van Oasis, The Stone Roses, Blur, Arctic Monkeys of de typische Manchester shoegaze bandjes in het algemeen? Neem dan maar (tijdelijk) afscheid van je huidige playlist, want het nieuwe album van DMA's gaat jouw headphones overnemen de komende weken. 

In 2016 belandden DMA's in Nederland de spotlight met de nummers 'Lay Down' en 'Delete'.  Met deze singles van 'Hills End' lieten zij de hoogtijdagen van Britpop herleven. Kleine opfrisser nodig? 

l5bHGMDAgOo

Deze heren hebben nu dus een nieuw album vol met verse nummers uitgebracht. Die vervolgens ook nog eens op nummer #7 binnen is gekomen in de mid-week hitlijsten in Engeland. #happyfaces

De DMA's worden regelmatig in één adem met Oasis genoemd: niet gek, met hun onvervalste Manchester sound. Ook mr. Gallagher himself is het niet ontgaan. Ze stonden zelfs in één van zijn voorprogramma's!

Hoe de DMA's hun langverwachte tweede album hebben vormgegeven lees je in een interview met xsnoize. Johnny, Tommy en Matt brachten hiervoor heel wat uren door in de studio. 

Mocht je vóór hun Paradiso concert op 12 mei nog niet helemaal ingeluisterd zijn (en bovenstaand interview niet helemaal hebben gelezen), wees dan niet getreurd. In dit interview hebben de heren te kennen gegeven tijdens hun set 50/50 oude en nieuwe nummers live te vertolken. Al wil je na het zien van dit live optreden misschien alleen maar nieuwe songs horen!

K8hT7cb8YIo

De review:

Met For Now weet het drietal uit Down Under te verrassen op een positieve manier. Hun sound en het lyrische gedeelte van de nummers zijn steengoed en tonen dat de buzz die rond de band hing helemaal terecht is. For Now behoort zonder enige twijfel tot één van de beste platen van het voorjaar en lappen daardoor het cliché van de moeilijke tweede op een straffe manier aan hun voeten! - Dansendeberen.be. 

De singles:

For Now

_kbD61y6oWU

In the Air 

Hy4T5r692EY

Live

De Aussie dudes staan 12 mei met een eigen show in Paradiso. Meer info en tickets vind je hier

Daarnaast kun je ze ook op Lowlands zien deze zomer. 

 

 

Praat mee