Father of the Bride

Het is Father of the Bride Friday! Maar liefst zes lange jaren hebben we er op moeten wachten. Vandaag is het dan toch zo ver: het nieuwe album van Vampire Weekend is de wijde wereld in geslingerd.

arrow down
03.05.2019

Father of the Bride

Het is Father of the Bride Friday! Maar liefst zes lange jaren hebben we er op moeten wachten. Vandaag is het dan toch zo ver: het nieuwe album van Vampire Weekend is de wijde wereld in geslingerd. Beluister de maar liefst 18-nummers-tellende plaat vol happy vibes en tel maar af naar de shows op Down The Rabbit Hole en AFAS Live op 19 november

Toen in de zomer van 2008 de single ‘A-Punk’ werd uitgebracht, liet Vampire Weekend horen dat ook rockmuziek uiterst dansbaar is. Inmiddels zijn we 11 jaar later en is er het vierde studioalbum ‘Father Of The Bride’. Volgens zanger Ezra Koenig vormt het een nieuw hoofdstuk voor Vampire Weekend waarin we een nieuwe, verfrissende kant van de band horen. Beluister 'Father of the Bride' hier. 

In januari maakte Ezra op Instagram bekend dat we nieuw werk konden verwachten "It’s called “FOTB” (well those are the initials - that’s a VW tradition) and it’s 18 songs."

Maar stiekem had hij hitsingle Harmony Hall al sinds 2015 op de planken liggen. 

Niet veel later kreeg de wereld te zien hoe het nieuwe werk visueel vormgegeven zou worden. 

En nu is het dan zo ver! Sinds vandaag is 'Father of the Bride' wereldwijd te beluisteren.

De reviews
Van "Modern Californian Pop Masterpiece" tot "a scrapbook of brilliant ideas"; de reacties op de nieuwe plaat zijn niets anders dan lovend. 

"De New Yorkers tillen hun muziek naar een hoger plan met behoud van creativiteit en frisheid. Het verrukkelijke, rijk geschakeerde Father Of The Bride trekt de lijn van Vampires Of The City door en is een volgende, volstrekt organische stap naar een gerijpt en meer popgeoriënteerd geluid."
- OOR

"'Father of the Bride' is shaggy, psychedelic, and wonderfully strange."
- Noisey

"Father of the Bride is so zealously detailed and meticulously contoured that you easily sink into its inventions: the whirl of country picking, surf-guitar twang and classical interlude in “Harmony Hall”; the loopy hip-hop of “Sunflower” with its creeping-vocal riff; the Soweto-like bounce and AutoTuned-Beach Boys-style chorale in “Flower Moon.”"
- Rolling Stone | 4,5 ster

De video's

Het aanstekelijke Harmony Hall groeide al snel uit tot hit.

IlkTVMMkCP4

En aan de video voor Sunflower werkte zelfs Jerry Seinfeld mee.

sKDesEcDrcc

Father of the Bride live horen?
Een nieuw album is er natuurlijk om live gespeeld te worden. Op 19 november komt de New Yorkse band naar AFAS Live om het nieuwe materiaal aan alle Nederlandse fans te laten horen. Klik hier voor meer info en tickets. Daarnaast geeft Vampire Weekend in juli een show op het uitverkochte Down The Rabbit Hole. 

Praat mee