Going solo

Als je zo snel een blik werpt in onze concertagenda dan kun je het wellicht al opgemerkt hebben, veel muzikanten die in grote bands spelen gaan solo.

arrow down
09.03.2018 Jesse

Going solo

Als je zo snel een blik werpt in onze concertagenda dan kun je het wellicht al opgemerkt hebben, veel muzikanten die in grote bands spelen gaan solo!

De keuze om solo te gaan kan zijn vanwege een band break-up, maar in veel gevallen verlaten de muzikanten hun band niet en is het soloproject een welkome afwisseling op het drukke tourleven wat onderdeel zijn van een grote band met zich meebrengt. Voor even terug in een kleinere zaal, aan het werk met andere muzikanten, andere instrumenten, een andere sound of een keer muziek maken geheel op je eigen manier, zijn zomaar een aantal argumenten om solo te gaan. 

Ben jij benieuwd welke artiesten binnenkort met hun soloproject in Nederland staan? Check dan snel hieronder:

Gene Simmons Band | 19 jul @ 013 - TICKETS

GAfUVudxfPo

KISS verkoopt wereldwijd nog steeds gigantische arena’s uit, met geweldige shows vol kostuums, podiumaankleding en vuurwerk. Met de Gene Simmons Band wil de wereldberoemde bassist terug de clubs in. Geen gekkigheid, maar gewoon een old-school rockshow geven! 

Jonathan Davis | 20 jun @ Melkweg - TICKETS

pSABKRTtJM8

De zanger nam met Korn 11 studio albums op, tourde de hele wereld over en stond aan het voorfront van de nu-metal beweging met het mega succesvolle album 'Follow The Leader' (1998). Nu gaat hij dus solo. "Cause it's completely different — it's not for KORN, sometimes it works. But the majority of the stuff wouldn't have worked for KORN." aldus Jonathan zelf.

Myles Kennedy | 13 mrt @ Melkweg - TICKETS

AUxZNFkmbOE

De Amerikaan Myles Kennedy kennen we natuurlijk van Alter Bridge en Slash & The Conspirators, maar tussen de bedrijven door heeft de multi-instrumentalist ook nog tijd gevonden voor een meer persoonlijk soloproject. 

Justin Hayward | 23 apr @ Muziekgebouw Eindhoven | 24 apr @ TivoliVredenburg | 29 apr @ De Oosterpoort |  30 apr @ Paradiso - TICKETS

mpzOIDo8DFU

De Britse legende Justin Hayward perfectioneert sinds eind jaren ‘60 samen met The Moody Blues hun melodische en door klassieke muziek beïnvloede stijl. Hayward schreef onder andere de klassieke hit ‘Nights In White Satin’. Ook werd zijn bijdrage aan de wereldberoemde soundtrack van de musical 'The War of the Worlds' een enorm succes. Sinds de seventies laat hij ook solo van zich spreken en in 2013 verscheen zijn meest recente soloplaat 'Spirits Of the Western Sky'.

Noel Gallagher's High Flying Birds | 19 apr @ AFAS Live - LAATSTE TICKETS

mK-rxvb4UjQ

Na zijn succesvolle periode met Oasis speelt Noel Gallagher nu met zijn High Flying Birds de zalen en festivalweides plat. Onlangs verscheen alweer het derde album 'Who Built The Moon'. Nieuwe muziek komt dus zeker langs in AFAS Live.

Paul Simon | 7 & 8 jul @ Ziggo Dome - LAATSTE TICKETS

3FEBDNJtNWk

Naast dat hij die ene helft is geweest van één van de meest iconische duo's Simon & Garfunkel is hij ook één van de bekendste solo singer-songwriters ter wereld en maakte het meest legendarische popalbum ooit met ‘Graceland’. Paul Simon is een virtuoos met een rijke muzikale bagage. In 2016 was hij voor het laatst te zien toen hij met zijn dertiende (!) soloalbum ‘Stranger to Stranger’ langs kwam in Ziggo Dome. Tijdens de 'Homeward Bound The Farewell Tour' kun je Paul Simon misschien wel voor het allerlaatst live gaan zien.

Steve Winwood | 6 jul @ Paradiso - TICKETS

k9olaIio3l8

Hij begeleidde blues grootheden als Muddy Waters en John Lee Hooker op hun Britse tournees, en zou Jimi Hendrix hebben leren improviseren. In de jaren´60 was hij de drijvende kracht achter de Spencer Davis Group (bekend van o.a. ‘Gimme Some Lovin’). Later vormde hij de groep Traffic met wie hij albums als ‘Mr. Fantasy’ en ‘The Low Heeled Spark Of High Heeled Boys’ maakte. In deze periode richtte Winwood ook de allereerste “rock supergroup” Blind Faith op met niemand minder dan Eric Clapton, Ginger Baker en Rick Grech. Na dit kortstondige avontuur ging Winwood weer aan de slag met Traffic en klonk in 1977 het startschot voor zijn solocarrière met debuutalbum ‘Steve Winwood’. Deze nieuwe richting leverde hits op als ‘Higher Love’, ‘Valerie’ en ‘Back In The Highlife’. Hoewel de muziek die hij maakte met anderen vaak een mengeling was van jazz, folk, blues en rock. Is het solowerk van Winwood meer pop/R&B-georiënteerd. 

Alexis Taylor | 24 apr @ Bitterzoet - TICKETS

ZbijIkLgY44

Alexis Taylor ken je waarschijnlijk als de frontman van de indie-electroband Hot Chip. Waar hij met die band vaak voor duizenden mensen in grote zalen en festivals stond op te treden, zoekt hij met dit solo-project de kleine zalen op. 

Harry Styles | 14 mrt @ Ziggo Dome - LAATSTE TICKETS

9wg3v-01yKQ

De dag dat Harry, Liam, Louis en Niall besloten solo verder te gaan is voor veel One Direction fans een inktzwarte. Gelukkig maken de boys ook solo muziek waar je erg blij van wordt. 'Sign of the Times' is er zo een waar Harry Styles een verpletterende indruk mee achter laat.

Niall Horan | 28 apr @ AFAS Live - SOLD OUT

wk99OKNE_Ro

Voor er sprake was van One Direction veroverde Niall Horan al menig hart als singer-songwriter. Nu de populaire boyband op een laag pitje staat, pakt de Ierse zanger zijn soloproject weer op. Dat Niall veel in zijn mars had wisten we al langer, maar met zijn uitstekende single ‘Too Much To Ask’ overtreft hij alle verwachtingen. ‘’This time it’s just completely me’’.

Art Garfunkel | 29 mei @ Carré - SOLD OUT

8fc0mFI7Fo0

Met zijn songs drukte hij een onuitwisbare stempel op de muziekgeschiedenis. Dat begon natuurlijk als ene helft van het legendarische duo Simon & Garfunkel, daarna als solo-artiest. Met An Evening of Song and Stories brengt deze levende legende alle hoogtepunten uit zijn solo carrière én uit het Simon & Garfunkel tijdperk ten gehore. Als dát geen kippenvelmomenten oplevert weten wij het ook niet meer!

Praat mee