Grammy Nominees on Tour

Zondag worden de belangrijkste muziekprijzen ter wereld uitgereikt: de Grammy's. Van Drake tot Andrea Bocelli, Flume tot Lukas Graham, je kunt heel veel genomineerden binnenkort live gaan zien in Nederland!

arrow down

10.02.2017

Grammy Nominees on Tour

Zondag worden de belangrijkste muziekprijzen ter wereld uitgereikt: de Grammy's. Van Drake tot Andrea Bocelli, Flume tot Lukas Graham, je kunt heel veel genomineerden binnenkort live gaan zien in Nederland!

uxpDa-c-4Mc

Drake | Zou zomaar met zijn armen vol prrrrijzen naar huis kunnen gaan. Zijn album 'Views' is genomineerd voor Album of the Year en Best Rap Album en hij is ook kanshebber voor de categorieën Best Rap Performance, Best Rap/Sung Performance en Best Rap Song.
[ 26 feb, 27 & 28 mrt @ Ziggo Dome ]

LHCob76kigA

Lukas Graham | De Denen maken mooie, verhalende muziek met soulvolle zang. De monsterhit '7 Years' ging in Nederland vijf (!) keer platina en is genomineerd voor drie Grammy's: Record Of The Year, Song Of The Year en Best Pop Duo/Group Performance.
[ 11 mrt @ 013 & 12 mrt @ AFAS Live ]

0zGcUoRlhmw

The Chainsmokers | Stel dat je in 2016 onder een steen hebt gelegen, dan heb je deze muzikale raket gemist. Want opeens was daar het EDM duo Andrew en Alex. The Chainsmokers maken zondag kans op drie awards: Best New Artist, Best Pop Duo/Group Performance voor 'Closer' en Best Dance Recording voor 'Don't Let Me Down'.
[ 17 feb @ AFAS Live ]

-OqrcUvrbRY

Anderson .Paak | Van ons mag Anderson .Paak ze allebei winnen: Best New Artist en Best Urban Contemporary Album voor 'Malibu'. Punt.
[ Live @ Down The Rabbit Hole ]

LELFIuhSPCI

Ariana Grande | Klein van stuk, maar je moet deze nieuwe popprinses niet onderschatten. Haar tour is net van start gegaan en krijgt louter juichende reviews. Wat een stem komt er uit dat poppetje! Ariana is genomineerd in de categorieën Best Pop Vocal Album en Best Pop Solo Performance voor 'Dangerous Woman'.
[ 14 & 16 mei @ Ziggo Dome ]

Bob Dylan | De kersverse Nobelprijswinnaar mag er misschien nog een award bij rekenen. Hij is genomineerd voor Best Traditional Pop Vocal Album met 'Fallen Angels'.
[ 16, 17 & 18 apr @ AFAS Live ]

Andrea Bocelli | Hij is de bestverkopende solo-artiest in de geschiedenis van de klassieke muziek met meer dan 80 miljoen verkochte albums in de afgelopen 22 jaar. En daar komen met zijn nieuwste album 'Cinema' nog meer bij. De plaat is genomineerd voor Best Traditional Pop Vocal Album.
[ 14 okt @ Ziggo Dome ]

Flume | De Australische koning van de futurebass danst behendig op de lijn tussen electropop en experimentele elektronica. Zijn track 'Never Be Like You' maakt kans op de Grammy voor Best Dance Recording en zijn tweede album 'Skin' is kanshebber voor Best Dance/Electronic Album.
[ Live @ Lowlands ]

Tycho | Vintage synthesizers, prachtige melodieën, progressieve composities en organische instrumentatie. De nieuwste plaat 'Epoch' is het hoogtepunt van meer dan een decennium werk waarin de band zich na hun twee sublieme releases ‘Dive' (2011) en ‘Awake' (2014) heeft ontwikkeld. Het album is genomineerd voor Best Dance/Electronic Album.
[ 23 feb @ Melkweg ]

Underworld | Pfoe, wij wensen de Grammy peepz heel veel succes met de keuze voor Best Dance/Electronic Album, want met ook 'Barbara Barbara, We Face A Shining Future' op de shortlist zouden wij geen keuze durven maken.
[ 13, 14 & 15 mrt @ TivoliVredenburg ]

Disturbed | Wat hebben wij geluk dat de heren van Disturbed on tour zijn met Avenged Sevenfold en daarom dit jaar nog te zien zijn in Nederland! Disturbed maakt kans op de Grammy voor Best Rock Performance voor 'The Sound Of Silence'.
[ 18 feb @ Ziggo Dome ]

Gojira | De verpletterende death- en progmetalmachine brak tien jaar terug door met 'From Mars To Sirius'. Inmiddels hebben ze hun geluid tot in de puntjes geperfectioneerd op 'Magma', dat genomineerd is voor Best Rock Album. En ook 'Slivera' maakt kans op een Grammy, voor Best Metal Performance.
[ 26 mrt @ TivoliVredenburg ]

Korn | De vaandeldragers van het nu-metal genre brachten eind 2016 hun nieuwste plaat 'The Serenity of Suffering' uit, waarover gitarist Brian Welch zegt: “Heavier than anyone's heard us in a long time.”. De eerste single van de plaat 'Rotting in Vain' is genomineerd voor Best Metal Performance.
[ 22 mrt @ 013 ]

Megadeth | De legendarische band rondom Dave Mustaine behoorde in de jaren '80 tot ‘The Big 4’ van de thrash metal. Even leek de band de weg kwijt met minder geslaagd werk, maar met het in 2016 verschenen ‘Dystopia’ maken ze aan alle twijfel een eind. Het album, waarop weer gewoon oldskool gethrasht wordt met een flinke politieke lading, is genomineerd voor Best Metal Performance.
[ 15 aug @ 013 ]

Highly Suspect | De nieuwkomers uit Brooklyn maakten met hun powerhouse rock al een goede indruk op Lowlands 2016. Vorig jaar debuteerde Highly Suspect met 'Mister Asylum' dat werd genomineerd voor twee Grammy's en dit jaar is hun Billboard #1 track 'My Name Is Human' kanshebber voor Best Rock Song.
[ 26 feb @ Melkweg ]

Iggy Pop | De peetvader van de punk leverde vorig jaar zijn - naar eigen zeggen - laatste album af. Een van zijn beste albums ook en dus is de nominatie voor Best Alternative Music Album voor 'Post Pop Depression' naar onze mening volkomen terecht.
[ Live @ Lowlands ]

Bryson Tiller | Als je als artiest een vinkje achter zijn naam krijgt van zowel Timbaland en Drake, dan weet je dat je de goede kant op gaat.   Voor valentijntjes (m/v) zonder valentijn kan  'Exchange' op repeat. Deze anthem voor de broken hearted staat op de nominatielijst voor Best R&B Song.
[ Live @ WOO HAH! ]

Tory Lanez | Pas 24 lentes en nu al een van de meest veelzijdige hiphop en r&b-artiesten. Dit supertalent produceert net zo makkelijk slowjams voor in de slaapkamer als trapbangers voor in de club. De Canadese rapper, songwriter, producer en zanger maakt kans op een Grammy voor Best R&B Song met 'Luv'.
[ 9 & 10 mrt @ Paradiso ]

D.R.A.M. | Met vrolijke hits als 'Cha Cha' en R&B ballad 'Caretaker' zette D.R.A.M. zich op de muzikale kaart. De genialiteit van de zingende rapper lijkt wel eindeloos! De track 'Broccoli' die Big Baby D.R.A.M. maakte met Lil Yachty is genomineerd voor Best Rap/Sung Performance.
[ 25 feb @ Paradiso ]

Brad Mehldau | Eén van de meest invloedrijke jazzpianisten van zijn generatie. Zijn werk slaat bruggen tussen de jazz standards en bekende popmuziek. Brad Mehldau is genomineerd voor Best Improvised Jazz Solo met 'I Concentrate On You'.
[ 18 feb @ Muziekgebouw Eindhoven en 11 nov @ Paradiso ]

Branford Marsalis Quartet With Special Guest Kurt Elling | Meestersaxofonist Branford Marsalis en vaandeldrager van de hedendaagse vocale jazz Kurt Elling kwamen elkaar regelmatig tegen tijdens tournees en stonden bovenaan elkaars “wishlist” voor een samenwerkingsproject. Die samenwerking kwam eindelijk tot stand op het in 2016 uitgebrachte album ‘Upward Spiral’ dat is genomineerd voor de Grammy voor Best Jazz Vocal Album.
[ Live @ Transition Festival ]

Joe Bonamassa | Een van 's werelds grootste gitaarhelden mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst van genomineerden. Zijn livealbum 'Live At The Greek Theatre' staat op de shortlist voor Best Traditional Blues Album.
[ 29 apr @ Ziggo Dome ]

En natuurlijk zijn er nog veel meer artiesten genomineerd. Bekijk alle genomineerden.