Greta van Fleet in 013

Rocksensatie Greta Van Fleet stond afgelopen maandag in Poppodium 013 met een show waarin de '70s sound weer hoogtij vierde.

arrow down
01.11.2018 Jeamie

Recensieoverzicht: Greta van Fleet in 013

Rocksensatie Greta Van Fleet stond afgelopen maandag in Poppodium 013 met een show waarin de '70s sound weer hoogtij vierde. De Nederlandse muziekpers was erbij om dit uitverkochte pareltje te aanschouwen en was enthousiast!

Heb je de show in 013 gemist? Balen! Gelukkig krijg je op 27 februari een herkansing. Dan staan de jonge rockgoden namelijk in AFAS Live. Bekijk mojo.nl/gretavanfleet voor meer info en het bestellen van tickets.

"Greta Van Fleet voedt een schreeuwende behoefte aan gitaarrock uit een ver muziekverleden. Aan rock met een ziel van blues en soul, zoals die bijvoorbeeld werd gespeeld door Led Zeppelin."
- De Volkskrant

"De band bestaat uit louter podiumbeesten, die stuk voor stuk in de wieg gelegd lijken te zijn voor het rocksterrenbestaan en zich nergens meer op hun gemak lijken te voelen dan op het podium voor een enorm en schreeuwend publiek. Het extravagante uiterlijk van Josh Kiszka (witte veren om zijn hoofd en hals) en zijn nog kenmerkendere stem, de wilde bewegingen van gitarist Jake en zijn eindeloze, gillende gitaarsolo’s, de blote voeten van bassist Sam en natuurlijk de opmerkelijke gelijkenis met Led Zeppelin: de band barst van de kenmerken die het een onvergetelijk fenomeen maken."
Rockmuzine

"Na een bescheiden greep van ep From The Fires en het fonkelnieuwe Anthem Of The Peaceful Army wordt de setlist vervolgd met twee covers. De mannen wagen zich aan een geweldige uitvoering van Evil, het nummer van blueslegende Howlin’ Wolf, met de zeer getalenteerde Jake Kiszka op de snaren. De cover verheldert hoe kundig de jongens muzikaal gezien zijn."
- Lust For Life Magazine

"De show is uitverkocht en dat is geen verrassing gelet op de hype die ontstaan is. En hoewel niet iedereen het retro-fetisjisme en Zeppelin-aanbidding kan waarderen, kunnen ze wel degelijk spelen die gastjes. They got the sound en they got the looks."
- Never Mind The Hype 

"Zelden zal een band zoveel rock'n roll cliché's hebben gebracht als het viertal uit Frankenmuth, Michigan. In het derde nummer ‘Edge of Darkness’ dat bijna geheel bestond uit een ellenlange gitaarsolo, legde gitarist Jake Kiszka de gitaar in de nek."
- Brabants Dagblad

"Het is een opstapje naar het grotere werk, aangezien de band aankomende februari al in AFAS Live speelt. Na het onbetwiste succes van het optreden in 013 lijdt het geen twijfel dat ook dat concert zonder moeite een volle zaal trekt." aldus Rockmuzine. Helemaal zin gekregen in dat concert in AFAS Live? Bestel dan je kaarten op mojo.nl/gretavanfleet

 

Praat mee