Hey all you indie folks!

Liefhebbers van indie folk: haal jullie hart op! De komende maanden wordt ons land overspoeld door een heuse indiefolk golf die langs de clubs stroomt.

arrow down
20.02.2019 Jeamie

Liefhebbers van indie folk: haal jullie hart op! De komende maanden wordt ons land overspoeld door een heuse indiefolk golf die langs de clubs stroomt. 

Just announced: Pierce Brothers, Finn Andrews en CAAMP

Pierce Brothers
Voor fans van: Xavier Rudd, Bear’s Den en Nick Mulvey
Het Australische duo Pierce Brothers heeft zich in een paar jaar opgewerkt van straat artiest tot een graag geziene gast op menig festival. Hoewel ze er met hun dreadlocks en surflooks eruitzien als relaxte neo-hippies, worden de optredens van Pierce Brothers vooral gekenmerkt door tomeloze energie. De ene keer met akoestische gitaar en de andere keer met een didgeridoo. Één ding is zeker: ‘the twins from Down Under’ nemen je mee op een Australische roadtrip die je niet snel gaat vergeten!
Dit najaar geeft het duo een reeks concerten in Nederland. De kaartverkoop start aanstaande 22 februari om 11.00u via de zalen:

25-09     Rotown
26-09     013
27-09     Melkweg
01-10     Doornroosje

-Kz9rFjphCE

Finn Andrews
Voor fans van: The Veils, Ed Hartcourt en Marlon Williams
Finn Andrews is bekend van zijn band ‘The Veils‘ maar dit keer gaat hij solo op pad met enkel zijn gitaarkoffer in de hand. De woeste gitaarklanken van ‘The Veils’ worden ingeruild voor een intieme setting en zachtere melodieuze piano en strijkers. In maart dit jaar, brengt hij zijn eerste solo album uit ‘One Piece At A Time’ die volledig live is opgenomen in het Nieuw-Zeelandse Auckland. Het is grotendeels live in de studio opgenomen: puur, authentiek en recht uit het hart.
De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 22 februari om 11.00 uur via de zalen:

19-05     Paard
20-05     Paradiso Noord
22-05     Doornroosje
23-05     Gigant
24-05     Vera

rOjo-Nlg3_k

CAAMP
Voor liefhebbers van: Mumford & Sons, First Aid Kit en Lord Huron
CAAMP is de nieuwe folk sensatie met aanstekelijke country songs. De band werd een paar jaar geleden opgericht door twee vrienden die al sinds de middelbare school samen muziek maken: Taylor Meier (zang/gitaar) en Evan Westfall (zang/banjo). Dankzij het gruizige stemgeluid van Meier en de kwaliteit van hun elementaire folksongs bouwden ze al snel een flinke fanbase op. Om ook live goed voor de dag te komen, werd er een derde bandlid aangetrokken. Vorig jaar verscheen (in twee delen) hun tweede album Boys.
De kaartverkoop start aanstaande vrijdag 22 februari om 09.00 uur via de zalen:

17-05     TivoliVredenburg
18-05     Paradiso Noord

InLXF9gf04Y

Behalve deze hotte aankondigingen hebben we nog een boel andere indie folk artiesten die de komende tijd in clubs staan:

The Strumbrellas
Voor liefhebbers van: Mumford & Sons en The Lumineers
'Spirits' was de eerste single van The Strumbellas, waarmee ze meteen ongenadig doorbraken in Nederland. Het Canadese zestal maakt wat ze zelf ‘folk popgrass’ noemen en bestaat uit een verrassende mix van folky indiepop en alt-country. De nummers blijven gevaarlijk snel in je hoofd hangen en brengen in de verleiding om mee te zingen. The Strumbellas maken deel uit van een grote golf van pop-savvy folkrock. Op dit moment werken ze aan hun vierde studioalbum, waarvan de single ‘Salvation’ het eerste voorproefje is.

21-03     Zonnehuis

A6csRJTgKt8

Julia Jacklin
Julia Jacklin heeft een prachtige stem, waar ze speels mee omgaat in haar subtiele liedjes. De Australische singer-songwriter maakte veel indruk met haar melancholische debuutalbum 'Don't Let The Kids Win'. Haar tijdloze folkrock weet je direct te raken, terwijl haar herkenbare en zomerse popliedjes soms heel rauw uit de hoek komen. Aanstaande vrijdag komt haar nieuwe album 'Crushing' uit waarmee ze ongetwijfeld weer een verpletterende indruk gaat achter laten. jus

09-04     Paradiso Noord

rTonGqnbiZw

Ewert and the two dragons
Voor liefhebbers van: Noah and the Whale, Angus & Julia Stone en Bear’s Den
Het indiefolk-kwartet Ewert and the Two Dragons wordt in thuisland Estland inmiddels helemaal in de armen gesloten en “het kroonjuweel van de Estse muziek” genoemd. Maar ook internationaal maakt de band een grote indruk met hun prettige folkmuziek met catchy refreinen afgewisseld met soms ook sombere teksten en mooie melodieën. In 2018 bracht de band hun tweede album ‘Hands Around the Moon’ uit en komen ze dit nieuwste werk laten horen op drie locaties in Nederland.
Info en tickets via de zalen:

18-04     Paradiso
19-04     De Oosterpoort
20-04     EKKO

yvW3lz6G_lk

Novo Amor
Voor liefhebbers van: Bon Iver en Sufjan Stevens
Achter de artiestennaam Novo Amor gaat de Welshe singer-songwriter Ali Lacey schuil, maker van intieme indiefolk. Omdat hij een voorliefde heeft voor het zingen met kopstem, doet Novo Amor vaak denken aan Bon Iver, al is Sufjan Stevens ook nooit ver weg. Na twee solo-ep’s bracht hij in 2017 het album Heiress uit. Breekbaar en krachtig tegelijk!

25-05     Rotown
26-05     TivoliVredenburg

MnJcfRNUfoM

Xavier Rudd
Xavier Rudd een singer-songwriter noemen is zo ongeveer hetzelfde als zeggen dat Australië een aardig stukje vliegen is. Exactomundo: een understatement. Want deze dude speelt zo ongeveer alle instrumenten en dan het liefste nog tegelijkertijd. Behangen met gitaar, didgeridoo, slide gitaren, djembes en harmonica brengt Rudd een zonnige mix van indiefolk, roots, reggae en wereldmuziek. Smeer je maar vast in, wij verwachten een hittegolf!

27-06     De Oosterpoort
29-06     Doornroosje
30-06     Caprera (uitverkocht)
01-07     Caprera – extra show!
14-07     TivoliVredenburg

7GQvdgT6Eh0

Praat mee