It's inauguration day

Het kán bijna niet dat je het hebt gemist: vandaag is de inauguratie van Donald Trump als 45e president van Amerika.

arrow down

20.01.2017

It's inauguration day

Het kán bijna niet dat je het hebt gemist: vandaag is de inauguratie van Donald Trump als 45e president van Amerika.

Dat vinden wij een mooi moment om de nieuwe Trump-trashing video van Green Day te delen:

9cVJr3eQfXc

"A new day dawning / Comes without warning / So don't think twice / We live in troubled times", waarschuwt Billie Joe Armstrong op de track.

Green Day is niet de enige act die zich uitspreekt tegen de nieuwe president. Veel artiesten werden al voor het inauguratieconcert geboekt nog voordat bekend was dat de republikein de verkiezingen had gewonnen. En daarom stroomden de afzeggingen binnen...

Wie komen er niet?
Andrea Bocelli zou samen met America’s Got Talent ster Jackie Evancho een duet zingen, maar haakte af. Elton John zamelde geld in voor de campagne van Hillary Clinton en komt ook niet optreden. Kanye en Donald zijn goede vrienden, maar ook Kanye West zal niet te zien zijn op het inauguratie concert. Moby heeft een speciale eis gestelt: “I guess I’d DJ at an inaugural ball if as payment #trump released his tax returns” en zal dus ook niet komen optreden.

Ook o.a. glamrockers KISS, country superster Garth Brooks, Idina 'Let It Go' Menzel, R. Kelly en zelfs Bruce Springsteen coverband B-Street Band bedankten vriendelijk voor de eer.

Wie zijn er wel bij?
De 16-jarige America’s Got Talent ster Jackie Evancho - die op zou komen treden samen met Andrea Bocelli - is wel van de partij. Ook The Mormon Tabernacle Choir is erbij, al heeft dit binnen het 360-koppige koor wel tot veel discussie geleid en heeft ten minste een van de leden besloten uit het koor te stappen.

O.a. 3 Doors Down, The Rockettes, countryster Toby Keith en Sam Moore lieten weten vereerd te zijn en staan op de line-up voor de “Make America Great Again! Welcome Celebration”.