Leon Bridges voor twee concerten naar Paradiso op 29 mei

Soulzanger Leon Bridges komt voor twee concerten naar Paradiso op woensdag 29 mei. De dag voor Hemelvaartsdag geeft de Amerikaan een avond- en nachtconcert in het Amsterdamse poppodium.

arrow down
25.03.2019 Avalon

Leon Bridges voor twee concerten naar Paradiso op 29 mei

Leon Bridges (1989)  is het levende bewijs dat Texas wel degelijk soul heeft. De jonge muzikant en kersverse Grammy-winnaar bracht pas twee albums uit, maar is al een gevestigde naam in het r&b- en soulgenre te noemen.  Met een repertoire dat rechtstreeks uit de jaren ’60 lijkt te komen, wordt de Texaan regelmatig vergeleken met artiesten uit de gloriedagen van Motown en Stax als Otis Redding, Percy Sledge en Sam Cook.

Leon Bridges (1989)  is het levende bewijs dat Texas wel degelijk soul heeft. De jonge muzikant en kersverse Grammy-winnaar bracht pas twee albums uit, maar is al een gevestigde naam in het r&b- en soulgenre te noemen.  Met een repertoire dat rechtstreeks uit de jaren ’60 lijkt te komen, wordt de Texaan regelmatig vergeleken met artiesten uit de gloriedagen van Motown en Stax als Otis Redding, Percy Sledge en Sam Cook.

De veelzijdige Bridges is niet bang voor een eigenzinnig uitstapje – of dat nu het voorprogramma van de Rolling Stones is, een festivalshow op Down The Rabbit Hole of North Sea Jazz of een feature op het album van danceduo ODESZA. Of dus twee concerten op één avond - waarvan één nachtconcert - in de Amsterdamse poptempel Paradiso.

LEON BRIDGES
Woensdag 29 mei 2019
Paradiso, Grote Zaal

Avondconcert (zaal open: 18:30 uur, aanvang: 20:00 uur)
Nachtconcert (zaal open: 22:30 uur, aanvang: 00:00 uur)

Leon Bridges treedt op woensdag 29 mei dus niet één, maar twee keer op. Het eerste concert start om 20:00 uur, gevolgd door een tweede show om middernacht. De dag na het concert is Hemelvaartsdag. 

Meer info en tickets zijn te vinden via de website van Paradiso. 

Praat mee