Line-up Naked Song Festival compleet!

'Een middag en avond het beste van Indie, Folk, ruwe Americana en andere akoestische parels', zo omschrijft Blues Magazine het jaarlijks terugkerend Naked Song Festival.

arrow down
21.03.2018 Renate

Line-up Naked Song Festival compleet!

'Een middag en avond het beste van Indie, Folk, ruwe Americana en andere akoestische parels', zo omschrijft Blues Magazine het jaarlijks terugkerend Naked Song Festival. Geen wonder dus dat het in enkele jaren tijd uitgroeide tot hét singer-songwriter festival van Nederland. Na een topeditie vorig jaar strijkt het festival ook in 2018 neer in Concertgebouw Eindhoven en wederom met een set klinkende namen:

Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra
De charismatische Lisa Hannigan verdiende haar eerste strepen door haar samenwerking met Damien Rice. Niet veel later ging de Ierse zangeres solo met drie prachtige albums tot gevolg. Op haar laatste plaat 'At Swim' gaat de Ierse zangeres een nieuwe muzikale richting in: minder folky en met meer spannende, tot in de puntjes verzorgde arrangementen. Voor haar optreden op Naked Song gaat ze de samenwerking aan met kamerpoporkest The Colorist Orchestra, onder leiding van van Aarich Jespers (Zita Swoon) en Kobe Proesmans (Gabriel Rios). 

lSnaQAv77JE

Tamino
Radiozender Studio Brussel bombardeerde hem vorig jaar tot hét talent van 2017. En terecht, want met singles als 'Habibi' en 'Cigar' gooide de Vlaams singer-songwriter hoge ogen in zowel binnen- als buitenland. 2018 wordt dan ook ongetwijfeld het jaar van de grote doorbraak voor Tamino. 

VFBwYKfnJw0

Tom McRae
Sinds de release van zijn zelfgetiteld debuutalbum in 2000 behoort de Engelse zanger tot de top van het singer-songwriter genre. Inmiddels bracht hij zijn negende album '‘Ah, The World! Oh, The World!' uit en bouwde hij een indrukwekkende live oeuvre op met optredens op o.a. Lowlands, Crossing Borders en Pinkpop. 

yPOE_fFNTmY

Sam Lee
In Engeland organiseerde Sam Lee al verschillende keren speciale outdoor concerten en boswandelingen, live en in het wild begeleid door nachtegalen. Deze bijzondere ervaring brengt hij nu naar Nederland, inclusief live audiofeed van nachtegalen vanuit het bos door een ornitoloog uit het team van Sam Lee. 

dDQMVFgRv10

Daarnaast zie je op Naked Song Festival de jonge Britse producer Chelou, hoor je het rauwe stemgeluid van Fil Bo Riva en laat je je meeslepen door Christof van der Ven. De line up is helemaal compleet met de aanstormende artiest van eigen bodem Pitou, die ook in Groot-Brittannië flink aan de weg timmert. Daarnaast de Brit Jono McCleery die onlangs zijn nieuwe soulvolle album “Sees of a Dandelion” uitbracht. Ook worden er een paar mooie rootsnamen toegevoegd aan het affiche: het trio Sheesham and Lotus & ‘Son, Wink Burcham met zijn rauwe en ontroerende stem en de tijdloze Americana en folk van Session Americana . Verder eren we lokale helden: David Henry van rockband Grim Tim doet een solo-set en Woody Veneman is er in de gedaante van een Human Jukebox.

Voor meer informatie en tickets voor het festival ga je naar nakedsong.nl

Praat mee