Live after Lowlands

Genoeg gesipt, tijd om nieuwe liveplannen te maken en uit jouw Lowlands dip te kruipen!

arrow down
25.08.2017 Renate

Live after Lowlands

Genoeg gesipt, tijd om nieuwe liveplannen te maken en uit jouw Lowlands dip te kruipen!

Triggerfinger
7, 8 & 9.12.17 @ Melkweg

jNCuuF7OR6s

"Na een heerlijk uitgesponnen uitvoering van het luchtige All This Dancin’ Around weten we een ding zeker, Triggerfinger is nog altijd een van de fijnste rockgroepen van de Benelux en al lang niet meer de band van die ene geinige cover." - OOR

What? Triggerfinger op Lowlands? De verrassingsact van dit jaar ronkte erop los. En een afgeladen Bravo dancte enthousiast around. Trek jouw dansschoenen aan en bestel snel een ticket voor een van de Melkweg shows.


Nothing But Thieves
24.11.17 @ AFAS Live

3Fw_W3KQe9I

In twee jaar maakten de indierockers promotie van de Charlie naar de Alpha. Na hun crimineel goede set ging NBT ook nog even langs bij NPO 3FM (zie hierboven). Sorry als je het gemist hebt, maar je kunt ze dit najaar ook nog gaan checken in AFAS Live.


Hurray For The Riff Raff
27.10.17 @ Doornroosje
28.10.17 @ London Calling
04.11.17 @ Take Root
05.11.17 @ Crossing Border

w_MIOxFF_ts

De folkrockers van Hurray For The Riff Raff schudden Lowlands wakker op zondagochtend met een pittige politieke boodschap. Zangeres Alynda Lee Segarra geeft álles en is een van de verrassingen van het festival. Ga ze live zien!


The Veils
02.10.17 @ Paradiso

DSf3yjD_Yuk

Tijdens hun intense en overdonderende optreden op Lowlands speelde The Veils veel van hun meest recente studioalbum 'Total Depravity'. En volgens LFL is dat absoluut geen straf: "want liedjes als het funky Low Lays The Devil, het manische Here Come The Dead, het bevreemdende Axolotl en het bloedmooie Swimming With The Crocodiles behoren tot het beste Veils-materiaal. Mopperende fans van het eerste uur worden geplezierd met waanzinnige versies van oudjes als Nux Vomica en Jesus For The Jugular, maar dat is eigenlijk niet meer dan een fijne bonus. Wat een band, wat een bezieling."


J. Bernardt
07.09.17 @ Mezz
09.09.17 @ Gebouw T
28.09.17 @ Effenaar
11.10.17 @ Muziekgieterij
12.10.17 @ Doornroosje
13.10.17 @ TivoliVredenburg
14.10.17 @ Patronaat
17.10.17 @ Paradiso Noord
18.10.17 @ Vera
19.11.17 @ Paard

GcPEOdmu9Yw

Podiumdier Deprez (Balthazar) weet knap gestyleerde minimalistische R&B, gespierde hiphopbeats en funky samples tot een verslavend, groovend geheel te smeden. En de India doet lekker mee: "Als een dirigent met de beat als dirigeerstok maant Deprez ons om te dansen en te blijven dansen. Een heerlijke opwarmer voor een lang en glorieus Lowlands-weekend."


Yungblud
21.09.17 @ Melkweg

nRkuKznf3NM

"Met nog maar één officieel uitgebracht nummer een hele tent inpakken, dat kunnen er maar weinig. Yungblud (Lima, 18:00 uur), de nog maar 19-jarige Dominic Harrison, flikt het zonder enige moeite. Eigenlijk heeft hij het publiek al mee zodra hij opkomt, nonchalant rammelend met een tamboerijn, in zijn veel te grote hoodie. Het spervuur aan heerlijk opgefokte Britse rock dat hij vervolgens op de tent afvuurt doet de rest.". - OOR. 'King Charles' voelt nu al als een indieklassieker. Yungblud gaat een grote worden!


Pvris
17.11.17 @ TivoliVredenburg

_bMIxvP6z9E

"Amerikaanse band die post-hardcore, alternatieve rock en knuffelige electropop in een soort eigenwijze blender gooit. Het werkt perfect voor zowel de stille genieters als de uitbundige dansers." - Lust For Life Magazine.


SMIB
30.09.17 @ On Point

"Er is bijna geen act in Nederland, welk genre dan ook, die zoveel energie weet te kanaliseren dat het er aan alle kanten overloopt. En die Ray Fuego, dat is natuurlijk de grootste rockster van Nederland." - 3voor12. Bij zijn is meemaken!


Frank Carter & The Rattlesnakes
29.09.17 @ 013

yMFuYqJxoEU

"Carter en zijn Rattlesnakes halen alles uit de kast om goed te maken dat ze hun show op Lowlands vorig jaar moesten afzeggen. Het gevolg is een spijkerharde punkshow van uitzonderlijk hoog niveau. Vanaf de allereerste seconde heerst er al totale gekte in de tent, die door de in een kekke broek met luipaarden-print gestoken frontman alleen maar meer wordt aangewakkerd. Carter schreeuwt de longen uit zijn lijf en manoeuvreert over het podium op een manier die de bandnaam eer aan doet: langzaam kronkelend, als een slang op zoek naar zijn prooi. De tent eet het hele optreden lang uit zijn hand, zo wordt tijdens het briljante slotnummer I Hate You en passant het crowdsurfrecord van Ty Segall gisteren verbroken." - OOR.

Je kunt Frank Carter checken in 013 als supporting act bij Papa Roach.


Denzel Curry
30.11.17 @ Melkweg

"Curry's coupletten zijn genadeloos snel, zijn refreinen juist stuiterend en catchy. Allemaal goed, maar het beste aan Curry's set is zijn onuitputtelijke gretigheid. Hij wil zo ontzettend graag en dat is vreselijk aanstekelijk. Natuurlijk ontploft de X-Ray binnen no time voor deze mannen. De hele tent staat onder stroom." - 3voor12


MHD
07.12.17 @ Paradiso
08.12.17 @ 013

IWLCD7eI7Dc

"De Franse rapper MHD zorgt voor vernieuwing binnen de hiphop. Hij is het brein achter het genre Afrotrap: afrobeat, trap en Franstalige teksten. Dat klinkt reggaeton-achtig met lekker rollende teksten eroverheen, nogal tropisch eigenlijk. En zo voelt het ook in de Heineken. De billen worden flink geschud, dan wel niet tegen iemand anders aan. In de tent is het heet en vol. Vanaf het eerste nummer is het feest, op z'n Nederlands dan, dat wel." - 3voor12.


Shame
01.09.17 @ Into The Great Wide Open
27.10.17 @ London Calling

PuBaxr250A4

"Voor het eerst dit weekend kolkt de X-Ray en druipen de druppels bier en zweet van het plafond. Eerste hoogtepunt van het weekend.". Een hoogtepunt waarvan je baalt als een stekker dat je er niet bij was. Maarrrr: No Shame! We verwachten dat de Britse branieschoppers de komende twee shows net zo vlammen!


Architects
31.01.18 @ 013

D68pWVNn8Kk

"Architects is de hardste band van deze Lowlands. De show is retestrak gespeeld, vocalist Sam Carter stampt op de grond, grunt krachtig en is bijna de hele show goed bij stem." - 3voor12.


Tycho

02.11.17 @ TivoliVredenburg

QLHb77AYjIk

Tycho’s melodieuze soundscapes zijn wonderschoon gelaagde collages van ambient, techno, psychedelia, postrock en dreampop, die de dansvloer beurtelings muisstil en compleet over de kook krijgen. "Op het toppunt 'Awake' droomt het publiek, begeleid door Tycho’s soundtracks slash slaapliedjes, stiekem vast over de lange nacht die op hen wacht." - OOR.


HAUS
27.10.17 @ London Calling

zSNYubeHlmA

Scherpe jengelgitaren, kekke elektronica, catchy songs, stage presence; HAUS heeft het allemaal in, eh, huis. De vijf jonge indierockers uit de Londense wijk Tottenham veroverden er al de harten van onder meer de BBC, Vice en de bezoekers van Eurosonic 2017 mee. Een beetje in de lijn van landgenoten als Foals en TV On The Radio, met wie ze respectievelijk de funky schaar en de jongehondendrang delen.


The Pretty Reckless
23.11.17 @ Klokgebouw

8K0fOhyZmyA

"Het is Taylor die haar charmes, prachtig rauwe stem en immense energie in de strijd gooit in een poging het publiek omver te blazen – en daarin genadeloos slaagt.". Ja, de rauwe strot van deze blonde frontvrouw is er een om te koesteren. Je kunt ze nog live gaan zien in het voorprogramma van Stone Sour in Klokgebouw.


Parcels
30.11.17 @ Paradiso

AUnjHJVVAJE

Dit Australische vijftal doet de zon in de disco schijnen alsof het 1977 is. Parcels debuteerde vorig jaar met de ep ‘Clockscared’, een groovy floorfillermix van funk, pop, electro, disco en soul. Er vallen vaak vergelijkingen met namen als Daft Punk, Steely Dan en het onvermijdelijke Chic. Niet helemaal onterecht, maar Parcels heeft plenty ideeën om de dansvloer op eigen kracht vol te krijgen.


London Grammar
23.11.17 @ AFAS Live [uitverkocht]

7mZ5r1ym-9c

"Belangrijker nog dan succesvol, ze zijn ook echt goed in wat ze doen. Live struikelt zangers Hannah Reid nergens tijdens haar stemacrobatiek. De band tekent mooi strak af tegen de HD visuals of tegen de lichtbalken die over de hele lengte laag op het podium liggen. En echt, de nummers worden nog filmischer gespeeld dan ze op plaat al zijn. Climaxen nog wat groter gebouwd, kippenvelmomenten nog wat langer uitgerekt. Dat doet het trio uit Nottingham echt knap." - 3voor12

Praat mee