De eerste namen voor London Calling Festival

Eind mei is het weer zo ver: dan mogen we wederom dansen op up and coming indie-artiesten in de zalen van Paradiso tijdens London Calling. Al sinds de start in 1992 programmeert het 2-daagse festival veelbelovende, alternatieve bands uit de hele wereld.

arrow down
23.01.2018 • Jeamie

De eerste namen voor London Calling

Eind mei is het weer zo ver: dan mogen we wederom dansen op up and coming indie-artiesten in de zalen van Paradiso. Al sinds de start in 1992 programmeert het 2-daagse festival London Calling veelbelovende, alternatieve bands uit de hele wereld. Zo stonden bijvoorbeeld Franz Ferdinand, Florence + the Machine, Snow Patrol en vele anderen al in de Amsterdamse poptempel, nog voordat zij wereldwijd doorbraken. 

Welke artiesten moet je voor deze editie op je must-see lijstje zetten? Wij lichten een aantal acts voor je uit!

City Calm Down
Wanneer: vrijdag 25 mei
Voor liefhebbers van: Joy Division, New Order en Foals
Dit alt-pop kwartet uit Melbourne zet in mei voor de eerste keer voet op Nederlandse bodem, waar ze ongetwijfeld het publiek om hun vinger gaan winden. Verwacht het post-punk aura à la Joy Division en de wildheid die je ziet tijdens shows van Foals, in combinatie met de betoverend diepe bariton van zanger Jack Bourke.

pCR7k0qgXKA

Velvet Volume
Wanneer: vrijdag 25 mei
Voor liefhebbers van: Queens of the Stone Age, The White Stripes en Jimi Hendrix
Wat krijg je als je drie extravagante zussen met de namen Noa, Naomi en Nataja, afkomstig uit het Deense Aarhus, bij elkaar zet in een studio? De onvervalste punkrock van Velvet Volume! Naar aanleiding van hun optreden in Huize Maas tijdens Eurosonic dit weekend, schreef NRC al dat “deze band het verdient om de verlanglijstjes van festivals te halen”. Met Velvet Volume op de line-up weet London Calling een mooi cadeautje uit te pakken.

CWrn5exNHTc

Rolling Blackouts Coastal Fever
Wanneer: zaterdag 26 mei
Voor liefhebbers van: Happyness, Courtney Barnett en Ought
Het balletje van Rolling Blackouts Coastal Fever begint te rollen wanneer in 2016 de mini-LP Talk Tight verschijnt. Daarna gaat het hard met het vijftal uit Melbourne: in 2017 verscheen hun 2e EP The French Press en gingen ze op tour door hun thuisland, de Verenigde Staten en Europa. Daarbij deden ze al Paradiso Noord aan. Dat was zo’n success dat we de zonnige indierock/toughpop graag terughalen naar Nederland!

lyjE0vZEQh4

Husky Loops
Wanneer: zaterdag 26 mei
Voor liefhebbers van: Arctic Monkeys, Death From Above 1979 en Canshaker Pi
Het post-punk drietal van Husky Loops is inmiddels niet meer onbekend in ons land. Zo stonden ze in 2017 al op Lowlands, in Cinetol en heeft de band er net een Eurosonic-optreden op zitten. Be prepared voor een volle bak aan synthesizers met elementen uit de postpunk en psychedelica.

f2Xot1HgVIk

Mikaela Davis
Wanneer: zaterdag 26 mei
Voor liefhebbers van: Florence + The Machine, Angel Olsen en Sufjan Stevens
In September gooide Mikaela Davis al hoge ogen toen ze mocht openen voor de indiehelden van Bon Iver in een volgepakt TivoliVredenburg. Bewapend met harp en engelenstem betoverde ze Utrecht. In mei mag ze haar spreuk over Amsterdam uitspreken.

T5xXmBsmeL0

Verder nog…
Behalve deze vijf is de voorjaarseditie van London Calling nog veel meer toffe artiesten rijk. Denk hierbij aan de psychedelische indierock van Boy Azooga. Of ga voor geheimzinnige electronica noise van Warmduscher: een collectief gevormd door leden van Fat White Family, Childhood en Paranoid London. Het aankondigingen lijstje wordt afgerond met Moaning, Porridge Radio en Snapped Ankles.

Voor meer informatie ga je naar www.londoncalling.nl

Praat mee

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?