Tips voor London Calling Festival

Over een week mogen we weer dansen op up and coming indie-artiesten in de zalen van Paradiso tijdens London Calling. Al sinds de start in 1992 programmeert het 2-daagse festival veelbelovende, alternatieve bands uit de hele wereld. Zo ook veel artiesten uit het MOJO roster. Dit zijn onze tips voor komend weekend!

arrow down
19.05.2018 Jeamie

Tips voor London Calling

Over een week mogen we weer dansen op up and coming indie-artiesten in de zalen van poptempel Paradiso. Al sinds de start in 1992 programmeert het 2-daagse festival London Calling veelbelovende, alternatieve bands uit de hele wereld. Zo stonden bijvoorbeeld Franz Ferdinand, Florence + the Machine, Snow Patrol en vele anderen al in de Amsterdamse poptempel, nog voordat zij wereldwijd doorbraken. 

Onze boekers zijn ook gek op dit kleine festival en programmeren er verschillende veelbelovende acts. Welke artiesten uit het MOJO roster ga je er dit jaar vinden? Ik zette ze voor je op een rij! Ook is er gedacht aan muzikaal genot tijdens het lezen: alle onderstaande artiesten vind je in deze London Calling 2018 afspeellijst!

Vrijdag

Husky Loops
Wanneer: 22.40u - 23.20u @ Grote zaal
Voor liefhebbers van: Arctic Monkeys, Death From Above 1979 en Canshaker Pi
Het post-punk drietal van Husky Loops is inmiddels niet meer onbekend in ons land. Zo stonden ze in 2017 al op Lowlands, in Cinetol en heeft de band er een Eurosonic 2018-optreden op zitten. Be prepared voor een volle bak aan synthesizers met elementen uit de postpunk en psychedelica.

Yungblud
Wanneer: 21.25u - 22.05u @ Grote zaal
Voor liefhebbers van: Arctic Monkeys, The Wombats en Nothing But Thieves
Sinds de releases van 'King Charles' en 'I Love You, Will You Marry Me' gaat het hard met de pas 20-jarige Dominic Harrison. Met een stem die klinkt als een mix tussen een jonge Alex Turner en James-T kan het niet anders dan dat YUNGBLUD uitgroeit tot een artiest van formaat. Zijn songs vol catchy Britrock gaan over schoppen tegen het systeem: "Music is how I express my opinions and create change. If we fight, we win!". 

Findlay
Wanneer: 20.10u - 20.50u @ Grote zaal
Voor liefhebbers van: The Kills, PJ Harvey en Miles Kane
De Britse Natalie Findlay is een waar genre-kameleon. Ze beweegt zich moeiteloos tussen filmische 50's/60's rock, 90's grunge, shoegaze en invloeden van hip-hop en psychedelica. Beïnvloed door alle muziek uit haar stad Manchester maakt de zangeres electronische soundscapes met synthesizers en vervormde gitaargeluiden. Daarmee stond ze al in de voorprogramma's van niemand minder dan Jake Bugg, Miles Kane en Brandon Flowers en dit jaar dus op London Calling!

Boy Azooga
Wanneer: 19.00u - 19.30u @ Grote zaal
Voor liefhebbers van: Django Django, Pip Blom en The Vaccines
De Welshmen van Boy Azooga hebben pas drie nummers uitgebracht maar het zijn stuk voor stuk knallers. Met het broeierige garagenummer 'Loner Boogie' schreef de band een recept waarmee je eenzaamheid wegdanst. De muziek zit vol vintage elektronica en onweerstaanbare funkgitaren. Debuutplaat '1, 2 Kung Fu!' komt 2 weken na het optreden op London Calling uit, dus we mogen veel nieuw werk verwachten deze avond. 

Rosborough
Wanneer: 18.00u - 18.25u @ Kleine zaal
Voor liefhebbers van: James Bay, Editors 
De Noord-Ierse Glenn Rosborough groeide op tussen de platen van Tom Waits, Kate Bush en Peter Gabriel. Deze beïnvloedden hem dan ook om - naast een carrière als leraar - de muziek in te gaan. Met zijn fraaie folkpop stond hij al in het voorprogramma van bijvoorbeeld DMA's en Mew en speelde hij op Eurosonic. 

Velvet Volume
Wanneer: 19.30u - 20.10u @ Kleine zaal
Voor liefhebbers van: Queens of the Stone Age, The White Stripes en Jimi Hendrix
Wat krijg je als je drie extravagante zussen met de namen Noa, Naomi en Nataja, afkomstig uit het Deense Aarhus, bij elkaar zet in een studio? De onvervalste punkrock van Velvet Volume! Naar aanleiding van hun optreden in Huize Maas tijdens Eurosonic 2018, schreef NRC al dat “deze band het verdient om de verlanglijstjes van festivals te halen”. Met Velvet Volume op de line-up weet London Calling een mooi cadeautje uit te pakken.

Zaterdag

Flyte
Wanneer: 20.15u - 20.55u @ Grote zaal
Voor liefhebbers van: Alt-J, Fleet Foxes en Grizzly Bear
Het Londense Flyte maakte dromerige indiepop met en een heerlijk harmonieuze samenzang, met de zoetgevooisde stem van zanger Will Taylor als middelpunt. Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op het in 2017 uitgebrachte album The Loved Ones: "This is the kind of album that’ll offer up a new favourite track with every single listen."

Rolling Blackouts Coastal Fever
Wanneer: 00.10u - 01.10u @ Grote zaal
Voor liefhebbers van: Happyness, Courtney Barnett en Ought
Het balletje van Rolling Blackouts Coastal Fever begint te rollen wanneer in 2016 de mini-LP Talk Tight verschijnt. Daarna gaat het hard met het vijftal uit Melbourne: in 2017 verscheen hun 2e EP The French Press en gingen ze op tour door hun thuisland, de Verenigde Staten en Europa. Daarbij deden ze al Paradiso Noord aan. Dat was zo’n success dat we de zonnige indierock/toughpop graag terughalen naar Nederland!

Warmduscher
Wanneer: 01.10u - 01.50u @ Kleine zaal
Voor liefhebbers van: Fat White Family, Childhood en Paranoid London
De 'voor liefhebbers van'-tip hierboven kun je wel heel letterlijk nemen bij deze act: Warmduscher is namelijk een collectief, gevormd door leden van bovengenoemde acts. Samen maken ze een mix tussen experimentele noise en electronica, met invloeden van garage, krautrock en psychedelica. 

Bodega
Wanneer: 23.30u - 00.10u @ Kleine zaal
Voor liefhebbers van: Shame en Parquet Courts
Wild, minimalistisch en onder invloed van postpunk, pop, hiphop en krautrock is de beste manier om dit collectief uit Brooklyn te omschrijven. Door NME werd de band al bestempeld als de beste act van showcase festival SXSW 2018: "The New York art-punks fill their set (...) with sharp and astute social observations while delivering half an hour of kraut-y post-punk that’s both thought-provoking and fun."

Net zo enthousiast geworden als ik? Vast wel toch?! Dan zie ik je volgend weekend in Paradiso! Kaarten koop je op www.londoncalling.nl

London Calling

Praat mee