Mojo Backstage

Vandaag opent in Museum Prinsenhof Delft de tentoonstelling Mojo Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie.

arrow down
12.04.2019 Renate

Mojo Backstage

Vandaag opent in Museum Prinsenhof Delft de tentoonstelling Mojo Backstage. Delftse meesters in de muziekindustrie. De tentoonstelling viert het vijftigjarig bestaan van MOJO en laat zien hoe we zijn uitgegroeid tot de grootste festivalorganisator en dé concertpromotor van Nederland.

a8IX0uxWU48

Het gevoel van euforie dat je hebt bij het bezoeken van een concert of festival is het uitgangspunt voor de tentoonstelling Mojo Backstage. Conservator Marga Schoemaker en vormgever Peter te Bos hebben er alles aan gedaan om die beleving te vertalen naar het museum. Schoemaker: "Er gebeurt iets in je hoofd als je muziek hoort waar je helemaal gek van bent. En dat zie je. Mensen gaan helemaal uit hun dak."

BsEBmJZasIA

Bezoekers van de tentoonstelling ontdekken - onder andere door middel van opnames van interviews met collega's - wat er achter de schermen bij komt kijken om een grootschalig muziekevenement te organiseren. Ook geeft Nederlands populairste rapper Ronnie Flex je in Virtual Reality een backstage-ervaring bij zijn AFAS Live concert.

Daarnaast nemen originele affiches, livevideo's, toegangsbewijzen en foto’s je mee op een trip down memory lane. En naast euforie is er ook aandacht voor de donkere kant van de muziekindustrie. MOJO oprichter Berry Visser maakte daarvoor van de binnentuin van het museum een begraafplaats.

62q6N5-riXU

Mojo Backstage is nog t/m 1 september 2019 te zien in Museum Prinsenhof Delft. Ga naar www.prinsenhof-delft.nl voor meer informatie en de activiteiten.

Praat mee