Motel Mozaïque tips van boeker Bas

Over exact een week barst het weer los in Rotterdam: dan vindt het alternatieve festival Motel Mozaïque plaats en er prijken weer mooie namen op het affiche. Onze boeker Bas deelt zijn top 5 must-see tips met je.

arrow down
12.04.2018 Jeamie

Motel Mozaïque tips

Over een week is het alweer zo ver, dan vindt het alternatieve festival Motel Mozaïque plaats in Rotterdam en er prijken weer mooie namen op het affiche. Onder meer Everything Everything, SOHN, Joep Beving en Johan vind je op de podia die door heel Rotterdam verspreid zijn. Maar ook aan de onderkant van de poster staan artiesten die de moeite meer dan waard zijn om te aanschouwen.

Collega Bas is nauw betrokken bij Motel Mozaïque en verzorgt verschillende boekingen voor het festival. Bij uitstek dé persoon die je tips kan geven over wat je écht niet mag missen. Hij stelde een lijstje op met zijn vijf must-see-acts. Let’s go:

Nakhane
Vrijdag 19:30 - 20:15 | Paradijskerk
De Zuid-Afrikaanse Nakhane maakt met zijn fragiele, dansbare soulpop ‘a place of tenderness’ van de dansvloer. Zijn nieuwste album getiteld ‘You Will Not Die’ kwam uit op 16 maart en documenteert hoe de zanger in zijn turbulente puberteit worstelde met seksualiteit en christendom. Sinds zijn twintigste is hij openlijk homo en ook uitgegroeid tot voorman van de LGBTQ-community. Zijn uitgesproken muziek is voor hem een manier om zich uit te drukken en zijn publiek te ontroeren.

oXV6KCxbgJo

Tshegue
Zaterdag 00:00 - 01:00 | Worm
Zij is Faty Sy Savanet uit Congo, hij is Nicolas Dacunha uit Parijs en samen vormen ze Tshegue: een band die tribal mixt met garage rock. Hun debuut-ep ‘Survivor’ wordt op handen gedragen door de muziekpers, of zoals NPR zou zeggen: “It houses only four tracks, but every note is of dynamic, pulsing jubilation”.
 

kzDkyjkCt2o

Amenra
Zaterdag 17:00 - 18:00 | Schouwburg - Main
Post-metal, losgewroet uit de West-Vlaamse aarde en zo overweldigend uitputtend dat een live-sessie aanvoelt als de voetenwassing na de boetedoening: dát is Amenra. Inmiddels zijn de Belgen zes albums rijk en een grootheid in doom, post-metal en sludge. Live is het ongetwijfeld een van de meest unieke bands die je ooit gaat zien.

CD7bxyzFbC4

Nabihah Iqbal
Zaterdag 19:15-20:00 | WORM
Nabihah Iqbal studeerde etnische musicology waarbij ze zich focuste op de Zuid-Afrikaanse harp. Dat is ook goed terug te horen in haar doordachte elektro-pop. Pitchfork noemde haar debuutalbum ‘Weighing of the Heart’ al “het fijnste, meest diepgewortelde elektronische popalbum van 2017.

ZtplNd_XVak

Mauro Pawloswki & Braaknoot Ensemble speelt Nacht & Ontij
Vrijdag 20:00-21:00 | TR: Schouwburg - Main
In 2018 is het exact 50 jaar geleden dat Boudewijn De Groot ‘Nacht en Ontij’ opnam. Dat volstond voor Mauro Pawlowski om ‘Braaknoot Ensemble’ in het leven te roepen: Met een uitgebreide groep muzikanten, een gepast voodooritueel en enkele bloed rochelende sjamanen aan zijn zij, laat de Vlaamse pionier ‘Nacht en Ontij’ een halve eeuw later opnieuw zegevieren.

Deze acts en meer niet missen? Kom dan van donderdag 19 april t/m zaterdag 21 april feest vieren in Rotterdam. Check motelmozaique.nl voor meer informatie. 

Praat mee