Muziek vieren tijdens Record Store Day

Op 21 april is het weer dé dag voor liefhebbers van platenzaken en vinyl. Jawel, Record Store Day! De dag die in het leven is geroepen om het bestaan van platenzaken te eren wordt wereldwijd gevierd. Speciale muziekreleases, goodies en natuurlijk: instores! Want wat is een feestje zonder (live) muziek?

arrow down
20.04.2018 Jeamie

Muziek vieren tijdens Record Store Day

Op 21 april is het weer dé dag voor liefhebbers van platenzaken en vinyl. Jawel, Record Store Day! De dag die in het leven is geroepen om het bestaan van platenzaken te eren wordt wereldwijd gevierd. Speciale muziekreleases, goodies en natuurlijk: instores! Want wat is een feestje zonder (live) muziek? Enkele van onze MOJO artiesten treden op tijdens Record Store Day. Dit zijn de platenzaken waar je ze op 21 april gaat zien én de data daarna.

Clean Pete
De twee zussen Renée en Loes Wijnhoven staan garant voor een portie zonnige indiepop met scherpe teksten vol contrasten: tokkelen en rammelen, lieflijk aaien en van je afbijten, lokken en afstoten. Maar wel uitersten die worden samengebracht door melodieuze harmonieën. 

Tijdens RSD te zien bij: 
Waterput in Bergen op Zoom om 11.00u
Velvet in Breda om 13.30u
Velvet in Eindhoven om 16.00u

Na RSD te zien bij:
Verschillende festivals door Nederland, zoals Down The Rabbit Hole en Valkhof Festival en meer. Alle data en festivals vind je hier. 

I6UnvTe233I

Navarone
Geïnspireerd door bands als Led Zeppelin, Pink Floyd, Soundgarden en Queens Of The Stone Age creëert Navarone een complete eigen geluid: een strakke mix van classic rock, progressive 70’s rock, grunge, alternative en stoner. Stevige rock dus, met een hoofdletter R, waarbij spelplezier, vakmanschap en interactie met het publiek hoog in het vaandel staan.

Tijdens RSD te zien bij:
Drukkerij in Middelburg om 13.00u
Waterput in Bergen op Zoom om 16.00u

Voor en na RSD te zien bij:
Vanavond nog staan de heren van Navarone in de DRU Cultuurfabriek in Ulft. Na hun instore in Bergen op Zoom blijven ze daar nog even hangen, want 's avonds staan ze in Poppodium Gebouw-T. Kaarten en meer info? Die vind je hier

ME9CAKCGtV8

 

Ruben Hein
Ruben wordt alom geroemd om zijn warme stem, eigenzinnige pianospel en charismatische performance. Nieuwe plaat 'Groundwork Rising' staat vol met soulvolle popsongs die live perfect uit de verf komen. 

Tijdens RSD te zien bij:
Plato Groningen om 15.00u
Evelyn Novacek Hoogezand om 17.00u
Plato Zwolle om 12.00u

Na RSD te zien bij:
Zijn clubtour door Nederland. Alle info over de data en zalen vind je hier

Blaudzun
Op de eerste dag van het nieuwe jaar werden we getrakteerd op de nieuwe dansbare en melancholische single ‘Hey Now’. Het was de voorbode van '_UP_', het derde album in zijn trilogie dat sinds kort het daglicht heeft gezien.  

Tijdens RSD te zien bij:
Platenzaak Wil'm in Veghel om 13.30u

Na RSD te zien bij:
Dezelfde avond staat Blaudzun in Grenswerk, Venlo. Daarnaast doet hij in april, mei en juni verschillende podia in Nederland aan én staat hij ook op Pinkpop. Meer info vind je hier

HcyyNC_fdxY

Faces On TV
Op de laatste single van Faces On TV hoor je een kalebas resoneren, een vrouwenkoor, een dwarse panfluit, een triphopbeat en bezwerende vocalen. Het is allemaal Jasper Maekelberg, de onemanband die niets te gek is en live weet te betoveren. 

Tijdens RSD te zien bij:
Waterput in Bergen op Zoom om 15.00u

Na RSD te zien bij:
Op 21 april tijdens Motel Mozaïque en op 11 mei in Bitterzoet.

4S3sQbIDiVs

L.A. Salami
Na het op jonge leeftijd horen van Bob Dylan wist Lookman Adekunle Salami het al: hij moest en zou blues-rock en folkmuziek verder ontdekken. Ingetogen maar met regelmatig energieke uitspattingen om je bij de les te houden: de Brit kan het allemaal.

Tijdens RSD te zien bij:
't Oor in Hilversum om 12.30u
Plato in Groningen om 17.30u

Voor en na RSD te zien bij:
Vanavond nog in Paradiso en na zijn optreden in Plato kan hij in Groningen blijven hangen, want 's avonds is de Oosterpoort aan de beurt. Nog snel kaarten kopen? Dat doe je hier

JpYCCcWlxNo

 

En als je dan toch in een platenzaak bent tijdens Record Store Day, dan kun je natuurlijk niet met lege handen naar huis gaan. Geen idee wat je moet kopen? Check mijn lijstje met aanraders voor exclusieve releases die ik ga proberen te scoren:

Fleet Foxes - Crack-Up (Choral Version) / In The Morning (Live in Switzerland)
Fleetwood Mac - Alternate Tango In The Night
Florence and the Machine - Sky Full Of Song
Dermot Kennedy - Keep The Evenings Long
The National - Boxer Live in Brussels
Noel Gallagher - It's A Beautiful World
Phoenix - Monologue
Sufjan Stevens - Mystery Of Love

Praat mee