Live met Pasen

Tijdens pasen geniet je uiteraard van de beste ontbijtjes. Maar vergeet niet dat er dit weekend ook een boel leuke concerten en festivals plaatsvinden. Nog geen plannen? We hebben een aantal acts voor je op een rij gezet.

arrow down
30.03.2018 Jeamie

Live met Pasen

Tijdens pasen geniet je uiteraard van de beste ontbijtjes. Maar vergeet niet dat er dit weekend ook een boel leuke concerten en festivals plaatsvinden. Nog geen plannen? We hebben een aantal acts voor je op een rij gezet.

Goede vrijdag wordt nóg beter met een concert van The Rubens: de helden van het dorp Menagle in Australië. Dit quintet bestaat uit de drie broers Zaac, Sam en Elliott Margin die op hun middelbare school bevriend raakten met Scott Baldwin en William Zeglis. Die ontmoeting resulteerde in uiterst dansbare indie-rock die Menagle op de muzikale kaart zette. 30 maart kun je hier op dansen tijdens het concert in Paradiso Noord.

“I think we’re gooonna make it!”, aldus het refrein van ‘Buck Rogers’, de doorbraakhit van de Britse band Feeder. Daarna volgden nog hits als ‘Seven Days in the Sun’, ‘Feeling a Moment’ en ‘Pushing the Senses’. En verdomd, dit jaar bestaan ze alweer 21 jaar en komen ze naar de Melkweg in hun ‘The Best Of’-tour. De beste manier om je Goede Vrijdag te vieren is in Melkweg.

Twintig jaar is hij pas, maar dat zou je niet zeggen aan zijn muziek. James TW's tracks, zoals de megahit 'When You Love Someone', zijn opmerkelijk volwassen. Hij schreef het nummer voor een jongetje van wie de ouders gingen scheiden. Hou de zakdoekjes maar in de aanslag, want James TW weet als geen ander met je emoties te spelen. Dit weekend te zien op diverse locaties in Nederland.

5heHajBJ3dQ

Wat is nou een Pasen zonder festivals? Spendeer je weekend bijvoorbeeld op Paaspop bij de We Are Electric stageMet de betere cross-over dance vind je hier geen DJ’s die een USB stickje inpluggen, maar louter de beste DJ’s en live acts die garant staan voor show. Wat dacht je van Fatboy Slim, Joris Voorn of Fritz Kalkbrenner (jawel, het broertje van Paul)? Sounds good toch? En dat is nog maar het topje van de ijsberg! En kun je na Pasen geen genoeg krijgen van de electric tunes, dan moét je naar We Are Electric, waar je Paul K himself kunt vinden en nog veel meer electric goodness.

Of breng je weekend door bij DGTL. Daar hebben onze boekers onder meer Floating Points, Palmbomen, Betonkust, Nathan Fake en Romare geprogrammeerd. Feest gegarandeerd!

Geen zin om op Tweede Paasdag alle meubelboulevard's langs te gaan? Spaar dan je energie voor het concert van ScorpionsDe Duitse rockers vlamden in de jaren ’70 met hun debuutplaat ‘Lonesome Crow’ de hardrockscene in en zijn er sindsdien niet meer uit weg te denken. Power ballads ‘Wind Of Change’ en ‘Still Loving You’ groeiden uit tot regelrechte klassiekers terwijl ze met knallers als ‘Rock You Like A Hurricane’ en ‘Dynamite’ liefhebber van het zwaardere gitaarwerk bekoren.

7pOr3dBFAeY

Maar ook na Pasen zijn er nog genoeg interessante shows en festivals waar je naar toe kunt. Neem bijvoorbeeld het bijzondere optreden dat Sam Lee tijdens Naked Song Festival gaat geven. In Engeland organiseerde hij speciale outdoor concerten en boswandelingen, live en in het wild begeleid door nachtegalen. Deze bijzondere en meditatieve ervaring brengt hij nu naar het comfort van Muziekgebouw Eindhoven, inclusief live audiofeed van nachtegalen vanuit het bos door een ornitoloog uit het team van Sam Lee. April is namelijk het zangseizoen én de periode dat deze vogels onze kant op trekken.

Praat mee