Stage lopen bij MOJO hoe is dat nou?

Ieder half jaar is er op de online communicatie afdeling van MOJO plek voor een stagiair. Maar stage lopen op deze afdeling, hoe is dat nou écht? Oud-stagiair Lieke vertelt je haar persoonlijke ervaringen, wat ze allemaal heeft geleerd en alle hoogtepunten.

arrow down
07.11.2018 Lieke

Stage lopen bij MOJO, hoe is dat nou?

Voor mijn stage bij MOJO ben ik van Groningen naar Rotterdam verhuisd om makkelijk naar Delft te gaan waar het bedrijf gevestigd is. Vaak heb ik de vraag gekregen of het verhuizen voor een stage het wel waard is? Daar geef ik in deze blog antwoord op. (Spoileralert het antwoord is natuurlijk JA!)

Terugkijkend op de afgelopen zeven maanden is geen dag hetzelfde geweest en ben ik nooit wakker geworden met de gedachte ‘gatver, ik heb echt geen zin om naar stage te gaan vandaag’. Ik ben juist altijd met veel plezier en energie naar Delft gegaan. Voor mijn gevoel heeft iedereen dit op de afdeling marketing en communicatie. Iedereen heeft plezier in zijn werk en daarom is de sfeer altijd fijn. Aan het begin waren mijn werkzaamheden vooral gefocust op de verschillende mailingen die we uitsturen zoals de Concert Info, Napret en Weekly. Het fijne hieraan was dat ik echt mijn eigen taak had en hier ook de verantwoordelijkheid voor droeg. Langzamerhand leerde ik steeds meer dingen erbij zoals het toevoegen en wijzigen van onder andere artiestenpagina’s op de website,  nieuwe concerten aankondigingen op de social media kanalen en het maken van verschillende Google-campagnes. Mijn skills in bewerkingsprogramma’s als Photoshop, Premiere Pro en After Effects zijn enorm gegroeid, maar ook ben ik veel beter in plannen geworden. De muziekwereld is een chaotische wereld, maar wel een hele toffe wereld!

Pinkpop

Na een dag hard werken is het natuurlijk tijd voor bier met collega's Ayla, Nora en Lotte.

Een zomer vol festivals 
Doordat ik dus zeven maanden moest stage lopen had ik het geluk dat ik in de zomer ook door mocht. Ik hoor je nu denken ‘geluk en stagelopen in de zomer in één zin?’ maar ja echt. Ik heb namelijk één van de leukste, maar ook drukste zomers ooit gehad. Voordat ik stage liep bij MOJO was ik al een echte festivalliefhebber en bezocht de laatste paar jaar elke zomer wel minstens twee. Nu kreeg ik de mogelijkheid om te werken op Pinkpop, Down The Rabbit Hole en Lowlands! Samen met de collega’s van het Online team ging ik korte shoutouts opnemen met artiesten die optraden op de festivals en later in het jaar terug komen voor nog een show in Nederland.

Het allereerste festival waar ik mocht werken was Pinkpop en ik denk dat ik nog nooit zo blij was als die dag.  Het weer was heerlijk, de line-up was lekker en de sfeer zat er goed in!

Nog een leeg veld bij de Mainstage op Pinkpop.

The War On Drugs op Lowlands
De allerlaatste shoutout die ik heb opgenomen is met The War On Drugs en dit was de leukste die ik in de hele zomer heb gedaan. De eerste dag was ik samen met collega Jeamie aan het werk en na een hele dag wachten (en natuurlijk andere video’s opnemen) hoorde we om half 10 ’s avonds dat we de video mochten opnemen. Ergens hadden we al een beetje de hoop opgegeven en wilde we wel het terrein op om nog een beetje van het festival mee te krijgen. MAAR toen kwam het telefoontje dat de band er voor in was. Dus wij naar  de kleedkamer van The War On Drugs waar we werden opgewacht door de zanger. De band ontving ons hartelijk en het was duidelijk dat ze er zin in hadden. Het resultaat van deze shoutout zie je hier onder!

rJiLALJwHzs

Shoutout met The War On Drugs opgenomen samen met collega Jeamie. 

Al met al kan ik zeggen dat ik een geweldige en leerzame tijd heb gehad bij MOJO.  Het is een heel fijn bedrijf waar je kan leren, ontdekken en je niet alleen een stagiair bent die koffie haalt. Natuurlijk heb je ook nog eens awesome extra's zoals het kunnen bezoeken van veel concerten en festivals. Zo heb ik zoveel vette namen van mijn wishlist kunnen afstrepen.  Daarnaast heb ik een goede basis met MOJO op mijn cv! 

Concert

Met collega's Lotte, Jeamie, Ayla, Anouk en Avalon jeugdsentimenent herleven bij het concert van Fall Out Boy

Opzoek naar een stage?
Ben jij nou nog opzoek naar een stage? En wil je echt iets waar je je passie voor muziek en marketing in kwijt kan? Dan zou ik zeker even op deze pagina kijken! 

 

Praat mee