The best of the BRITs

Deze week werden de beste Britse muzikanten in het zonnetje gezet met de UK Grammys: The BRIT Awards.

arrow down
22.02.2019 Renate

The best of the BRITs

Deze week werden de beste Britse muzikanten in het zonnetje gezet met de UK Grammys: The BRIT Awards. De belangrijkste prijzen voor de Britse popmuziek werden uitgereikt in de O2 Arena in Londen.

lgFbZcBi5es

Wij zetten de hoogtepunten van de BRITs voor je op een rijtje, én laten je weten waar je UKs favourites binnenkort live kunt gaan zien!

George Ezra

l1pxnZXvJkg

George Ezra trad op tijdens de ceremonie én nam de award mee naar huis voor Best British Male Solo Artist. Je ziet hem deze zomer live op Pinkpop.

Jorja Smith

_iU1_WhMVjY

Jorja werd gekroond tot Best British Female Solo Artist. Ze liet tijdens de awardshow gelijk even horen hóe terecht dat is. Op Lowlands kun je Jorja Smith live gaan zien.

Tom Walker

uvsiVORXwVg

Tom Walker kan het bijna niet geloven dat hij de award voor Best British Newcomer mee naar huis mag nemen. De 'Leave a Light On' zanger is in mei driemaal te zien in de Nederlandse clubs.

Little Mix

yLLuO9QQG0c

De Queens lieten tijdens hun optreden strakke moves zien. Voor de track 'Woman Like Me' (feat Nicki Minaj) nam Little Mix de award voor Best Video in ontvangst. Op 25 september is 'LM5 The Tour' te zien in Ziggo Dome.

Sam Fender

Y21rDMO6kKM

De Critic's Choice award ding dit jaar naar Sam Fender. Je hoort zijn verslavend lekkere indierock op Down The Rabbit Hole en tijdens zijn clubtour in april.

Er waren ook internationale artiesten die een BRIT op hun schoorsteenmantel mogen zetten:

P!nk

aHrsqTKoHfw

Als allereerste internationale artiest sleepte P!nk de award voor Outstanding Contribution to Music in de wacht. De outstanding zangeres gaf een outstanding optreden tijdens de awardshow met een - jawel outstanding - hitmedley. En wij verwachten dat ze komende zomer in de Johan Cruijff ArenA en op het Malieveld nóg een tandje bijzet.

Ariana Grande

n1scNFEK3ME

Ariana bedankt haar Britse fans voor de award voor Best International Female Solo Artist. Binnenkort komt de kleine Grande naar Nederland met haar 'Sweetener World Tour' en geeft ze drie optredens in Ziggo Dome.

Drake

3qzbAmmr7cI

Drake is bijna net zo blij met zijn BRIT award voor Best International Male Solo Artist als met de Grammy die hij eerder deze maand in ontvangst nam. Je kunt zijn nieuwste tour op 23, 25 en 26 april live gaan zien in Ziggo Dome

Praat mee