Tips voor Bevrijdingsdag!

Op 5 mei vieren we de vrijheid en wat is er nu mooier dan dit te doen met muziek? De keuze is reuze, dus onze boekersafdeling zette de tofste shows van deze dag op een rijtje.

arrow down

03.05.2017

Tips voor Bevrijdingsdag!

Op 5 mei vieren we de vrijheid en wat is er nu mooier dan dit te doen met muziek? De keuze is reuze, dus onze boekersafdeling zette de tofste shows van deze dag op een rijtje.

De Staat @ Roermond > 12:30 - 13:00, Den Bosch > 15:15 - 15:45, Vlissingen > 19:00 - 19:30 en Den Haag > 22:25 - 23:00
Ze gaan al tien jaar mee en weten al tien jaar te verrassen: de heren van De Staat. De band heeft een ijzersterke sound en live weten ze meer dan overtuigend te spelen. Ze deden al een Europese tour en speelden begin 2017 hun grootste Nederlandse clubshow in een uitverkochte AFAS Live. Blijven vernieuwen en jezelf opnieuw uitvinden is iets wat hoog in het vaandel staat. Zoals Torre al eens zei: "Ik zou het kut vinden als we over vijf jaar nog steeds hetzelfde doen." Dat ze dit live meenemen, werd al duidelijk toen Witch Doctor tot leven kwam. Het is uitkijken naar het werk dat volgt!

THhL8VVtQAU

Coely @ Bevrijdingsfestival Zwolle > 13:15 - 14:00
Onze zuiderburen brengen ons jong talent uit Antwerpen. Coely werd op 17-jarige leeftijd ontdekt toen iemand haar hoorde zingen in een jeugdcentrum in de Vlaamse havenstad. Sindsdien is haar carrière in een stroomversnelling geraakt. Zo was ze onder andere te zien op Into The Great Wide Open en deed ze verschillende poppodia in Nederland aan. Met haar rauwe rap, hiphop en soul, gecombineerd met krachtige vocalen, weet ze keer op keer het publiek op te zwepen. Met nog een hele carrière in het vooruitzicht ziet de toekomst er zeer rooskleurig uit voor deze inmiddels 23-jarige dame. Een spectaculair optreden op 5 mei ligt bij deze dus in het verschiet!

3wcu0YIWGsc

My Baby @ Den Bosch > 16:10 - 16:55, Wageningen > 19:15 - 20:15 en Utrecht > 21:30 - 22:30
Het Amsterdamse trio My Baby neemt je mee op een psychedelische reis door ruimte en tijd, waarbij ze je hypnotiseren met hun inheemse klanken. De voodoofunkbluesband is nog geen vijf jaar bezig, maar heeft nu al een cv opgebouwd waar de meeste bands minstens tien jaar voor nodig hebben. Zo stonden ze al op Lowlands en Glastonbury, mochten ze mee op tour met blueskoning Seasick Steve, wonnen een felbegeerde Edison voor hun tweede album 'Shamanaid' en ze speelden al concertzalen plat over de hele wereld.

-hWVJAcWaKM

Youngr @ Groningen > 17:45 - 18:45
Youngr is een veelbelovende nieuwkomer op elektropop-gebied. De Londense multi-instrumentalist maakt online naam met zijn bijzondere Facebook-video's. In deze filmpjes, live opgenomen in slechts één take, brengt hij als one man band eigenzinnige remixes van bijvoorbeeld Daft Punk en The Temper Trap. Ook zijn eigen plaat Out Of My System overtuigt.

In januari was Youngr al eens in Groningen voor Eurosonic Noorderslag, nu is hij terug. Mis het niet, voordat hij doorbreekt naar het grote publiek.

R2f5oDL9XTg

Woodie Smalls @ Nijmegen > 18:15 - 18:45
Voor de liefhebber van rap is er Woodie Smalls. De rapper uit Vlaanderen boekte afgelopen jaar succes met zijn debuut 'Soft Parade' en deed al diverse club- en festivalshows in Nederland. Over de plaat zei hij: Soft Parade is like my own little world I made up. It’s a mix of my imagination and emotions and there’s also some personal stuff on this project”. Een rapper met een internationaal geluid, over wie wereldwijd al lof wordt gesproken. Must see!

lTwM0bKi798

Textures @ Zwolle > 18:30 - 19:30
De metalformatie TEXTURES van internationale allure zal op 5 mei Zwolle doen laten trillen. De band brak internationaal door met single ‘Awake’. Gevolg? Internationale shows in Belgie, Finland, Frankrijk en India voor duizenden fans. Met twee nieuwe bandleden en een zesde album op zak zal Zwolle voor een tweede keer kennis maken met Textures!

JKtvJUyFX5U

Sevn Alias, Kevin, Jairzinho (Rotterdam Airlines) > 20:20 - 21:05
Fasten your seatbelt want het succes van Rotterdam Airlines stijgt tot ongekende hoogte! Deze jonge Hiphop crew uit Rotterdam Blaak is o.a. verantwoordelijk voor de rijzende ster Sevn Alias die in 2016 één van de grootste hits had met ‘Gas’, maar ook Jairzinho, Kevin, BKO, Lil Saint, Johnny Sellah, FMG en Chip Charlez maken er een echte allstarshow van. In 2017 sleepte Rotterdam Airlines een Edison binnen in de categorie Hiphop voor het Gate 16 album. 

XTa2wPpkOog

SMIB @ Utrecht > 15:30 - 16:00
SMIB is in 2004 ontstaan als creatief platform in Amsterdam Zuidoost. Hun muzikale avonturen bracht het gezelschap naar de grootste Europese hiphopfestivals. Terug in Nederland organiseerde SMIB in 2016 een eigen festival op het strand van IJburg. De eerste gezamenlijke EP kwam eind vorig jaar uit onder de titel ‘BAKUHATSU’. Hierop is voornamelijk hiphop terug te vinden, maar er zijn ook invloeden vanuit de funk en soul te ontdekken. SMIB is echter meer dan alleen een muzikale act. Het zijn onafhankelijke, creatieve en jonge geesten die graag een verschil willen maken. Ze creëren hun eigen mogelijkheden en uiten zich in muziek en mode. Of zoals ze het zelf zeggen: “But besides all the deep shit we just do what we like and look good while doing it.”

RWRKuqNtR6o

Linde Schöne @ Nijmegen > 14:45 - 15:30
Op 12 september 2016 verscheen haar debuut EP Liefde van de Vloer met de videoclip ‘Club Overleeft Wel’. Op de EP staan producties van bekende namen uit de beat- en hiphopscene; Boeboe, Filosofische Stilte, Subp Yao en Linde Schöne zelf.Een grote groep mensen lijkt nog steeds niet helemaal bijgekomen van Linde’s bezwerende stem en haar realer-than- life teksten.

KCbtckGszZY

Baloji @ Roermond > 18:50 - 19:50 en Groningen > 13:00 - 14:00
Baloji is zo’n zeldzame alleskunner: componist, songwriter, dichter, stylist, acteur, videokunstenaar - hij doet het allemaal. Geboren in Congo en opgegroeid in België is zijn muziek één grote cross-over van de Afrikaanse traditie, Afro-Amerikaanse genres als soul, funk en jazz, hiphop en elektronische stijlen als trance en deep house.

Het multitalent heeft net de opnames van zijn nieuwe album achter de rug, dat binnenkort verschijnt. Grote festivals als Down the Rabbit Hole, Into the Great Wide Open en Eurosonic Noorderslag staan al op zijn cv, dit jaar voegt hij daar North Sea Jazz en Lowlands aan toe. Kom dus vooral dansen op 5 mei, voor hij de wijde wereld verovert!

ywxYnaFriqc

Donnie @ Nijmegen > 15:45 - 16:50 en Groningen > 19:30 - 20:00
Donnie noemt zichzelf ook wel de mannelijke Marilyn Monroe. De extravagante rapper verrast steeds weer met zijn hersenspinsels en gedaantewisselingen waarbij hij zijn extravagante mode smaak niet onder stoelen of banken steekt. In korte tijd wist hij zichzelf te verheffen tot een cultfiguur en zette hij al verschillende festivals en clubzalen op z'n kop.

mGybiRfkBhE

Glass Animals @ Groningen > 19:30 - 20:30
Glass Animals brengt een broeierige mix van elektronische indie, psychedelische pop en alternatieve R&B. Met debuutalbum Zaba op zak beleefde de band uit Oxford in 2016 een fenomenaal live-jaar, met uitverkochte tournees in de UK, Europa en de VS. In het najaar verscheen opvolger How To Be A Human Being, waarmee de teller inmiddels staat op 2,6 miljoen Spotify-luisteraars per maand.

Voor Glass Animals draait het nieuwe album om meer dan alleen muziek. Iedere track vertelt het verhaal van een ander karakter. Elk karakter komt tot leven in de bijbehorende video en heeft een eigen, interactieve website. Zo stelt de nieuwste single Pork Soda ons voor aan Mr. Jennings. Na shows op Coachella en Lollapalooza komen de heren naar Groningen, waarna ze doorstomen naar Lowlands en Rock Werchter.

8RkJhJcfOnc