Tips voor indie liefhebbers

Goed nieuws voor liefhebbers van indie: de clubs staan vol met spannende acts die de muziekhonger weten te stillen. Check vooral deze live tips!

arrow down
10.03.2018 Jeamie

Tips voor indie liefhebbers

Goed nieuws voor liefhebbers van indie: de clubs staan vol met spannende alternative acts die de muziekhonger weten te stillen. Up and coming artiesten in zalen als Bitterzoet of al gevestigde namen in een 013: deze 10 tips moet je zeker checken als fan van het genre.

Arcane Roots
Live te zien op 15 maart @ Paradiso Noord
Voor liefhebbers van: Biffy Clyro, Lonely The Brave en Marmozets
Arcane Roots staat garant voor melodische Engelse rock.  De combinatie van de intrigerende stem van zanger Andrew Groves, gierende gitaren en strakke drums onder de mooiste arrangementen, zorgt voor stevige progrock die staat als een huis. 

Gp4xCsLi7gM

X Ambassadors
Live te zien op 22 maart @ Melkweg
Voor liefhebbers van: Imagine Dragons, Bastille en OneRepublic
Het New Yorkse X Ambassadors maakt alternatieve rock met knipogen richting de elektronica en gecentreerd rond de soulvolle stem van Sam Harris. Eerder verzorgde de band al het voorprogramma van Imagine Dragons en Jimmy Eat World. 

mHMDCvmgdB4

L.A. Salami
Live te zien op 20 april @ Paradiso en op 21 april @ De Oosterpoort
Voor liefhebbers van: Luke Sital-Singh, Kevin Morby en Charlie Cunningham
Na het op jonge leeftijd horen van Bob Dylan wist Lookman Adekunle Salami het al: hij moest en zou blues-rock en folkmuziek verder ontdekken. Ingetogen maar met regelmatig energieke uitspattingen om je bij de les te houden: de Brit kan het allemaal.

tTew8gDS4BA

The Academic
Live te zien op 15 april @ Bitterzoet
Voor liefhebbers van: The Amazons, Circa Waves en The Wombats
De Ierse schoolvrienden van The Academic staan garant voor aanstekelijke indiepop: grootse refreinen, stuwende drums, pittige gitaarpartijen, catchy hooks en opgewekte teksten.

lO9d-AJai8Q

Alexis Taylor
Live te zien op 24 april @ Bitterzoet
Voor liefhebbers van: Hot Chip, Wild Beasts en Whitney
Alexis Taylor ken je waarschijnlijk als de frontman van de indie-electroband Hot Chip. Met zijn solo-project zoekt hij nu de kleine zalen op. Naar eigen zeggen zit het muzikaal ergens tussen de vroege Spiritualized, ballads van George Michael, de innemende vreemdheid van Miles Davis' cassette experimenten en de fijngevoeligheid van Talk Talk.

ZbijIkLgY44

Shame
Live te zien op 25 april @ Doornroosje | 26 april @ Melkweg | 27 april @ Rotown (uitverkocht)
Voor liefhebbers van: Talking Heads, Sex Pistols en The Doors
Ratelende praatzang die in een bruine Britse kroeg zou kunnen weerklinken, liefdesliedjes met scherpe hooks, veel spuug en een nog grotere hekel aan de gevestigde orde. Dat moet Shame zijn, een intense postpunk-revelatie uit Londen die gretig uit veertig jaar punk plukt. Nog beter ervaar je het zelf.

SYKMLbMfD_M

A Place To Bury Strangers
Live te zien op 1 mei @ Doornroosje 2 mei @ Paradiso
Voor liefhebbers van: The Soft Moon en The Jesus And Mary Chain
Het drietal van A Place To Bury Strangers staat bekend om hun shows die voor epilepsiepatiënten afgeraden wordt te bezoeken. Gitaren worden gesloopt en de zelfgemaakte effectpedalen van hyperactieve frontman Oliver Ackermann misbruikt. In april komt het nieuwe album 'Pinned' uit waarop de noise-rock lijn onvermoeid verder gaat.

ZkRebfgTLNc

DMA's
Live te zien op 12 mei @ Paradiso
Voor liefhebbers van: Gangs of Youths, The Jungle Giants en Circa Waves
De Australische groep liet in 2016 met de hits 'Delete' en 'Lay Down' de hoogtijdagen van de Britpop herleven. Yes, that's right - Australiërs die de Britpop springlevend houden. Muziek die klinkt alsof het nog steeds 1995 is en Oasis en Blur er een geduchte concurrent bij hebben.

Hy4T5r692EY

Beck
Live te zien op 4 juni @ 013
Voor liefhebbers van: Eels, The Flaming Lips en The White Stripes
Hiphop, lo-fi, country, americana, blues, hiphop, folk, rock en zelfs jazz; Beck laat zich schijnbaar overal door inspireren. Moeiteloos pakt hij elementen uit verschillende genres en rijgt die aaneen tot een steekhoudend geheel. Het leverde meerdere geweldige albums op en het heeft hem voorgoed toegevoegd aan de rijke canon van de popmuziek.

ya6CQrFacIY

Garbage
Live te zien op 23 september @ TivoliVredenburg
Voor liefhebbers van: No Doubt, The Cardigans en Alanis Morissette
Garbage staat garant voor goed doortimmerde rocksongs, charismatische frontvrouw (Shirley Manson) en subtiele elektronische arrangementen waarmee ze vooral in de jaren '90 populair werden. Op 23 september speelt de band in TivoliVredenburg album ‘Version 2.0’ integraal om de 90s weer even helemaal te herleven.

ypr18UmxOas

Praat mee