Tips voor lieve liedjes liefhebbers

Nu de lente is begonnen en de vogels vrolijk de ochtend inluiden is het een mooi moment om wat nachtegaaltjes (m/v) in het zonnetje te zetten. Welke singer-songwriters kun je binnenkort live gaan zien?

arrow down
04.04.2018 Renate

Tips voor lieve liedjes liefhebbers

Nu de lente is begonnen en de vogels vrolijk de ochtend inluiden is het een mooi moment om wat nachtegaaltjes (m/v) in het zonnetje te zetten. Welke singer-songwriters kun je binnenkort live gaan zien?

Joan as Police Woman
Live te zien op 7 april @ Doornroosje
Voor liefhebbers van: Rufus Wainwright, Ane Brun, Feist

X8vumVOtgso

Joan As Police Woman staat bekend om intense nummers en dito shows. De Amerikaanse singer-songwriter weet constant te boeien met nummers die gaan van subtiel naar stevig en van licht naar duister.

Justin Nozuka
Begin april live te zien @ LantarenVenster, Stadsschouwburg Middelburg, 013 en Paradiso
Voor liefhebbers van: Jason Mraz, Paolo Nutini en Gavin DeGraw

hgGkJez6pcM

Zwoel, soulvol en zomers is de gitaarpop van de Canadees-Japanse singer-songwriter Justin Nozuka. Hij begon met het schrijven van eigen muziek op z'n twaalfde en bracht zijn debuut vijf jaar later uit. Elf jaar later kan zijn muziek beschreven worden als een mix tussen folk, soul en blues.

Scott Helman
Live te zien op 28 april @ Melkweg
Voor liefhebbers van: Emil Landman, Arkells

_sP-fnHcxMw

De Canadese singer-songwriter Scott Helman mag nog jong zijn, maar hij belooft net zo groot te worden als zijn idolen Jeff Buckley en Vance Joy. Zijn eerste album ‘Hotel de Ville’ kwam afgelopen mei uit, met de hits ’21 Days’ en ‘Kinda Complicated’, en werd lovend ontvangen.

Jasper Steverlinck
Live te zien op 29 april @ Paradiso
Voor liefhebbers van: Thom Yorke, Bent van Looy

sa6G5UkIYDM

Geen weelderig ingepakte arrangementen. Geen technologische snufjes of nodeloze drukdoenerij. Zelfs geen modieus beatje links of rechts. Het draait uitsluitend om songwriting in de puurste, meest directe vorm. Niets in de handen, niets in de mouwen. Alleen duidelijke zinnen en onverbloemde emoties.

Two Feet
Live te zien op 21 mei @ Paradiso
Voor liefhebbers van: Chet Faker, Darkside, Glass Animals

WkVvG4QTO9M

De zanger en multi-instrumentalist Bill Dess uit New York had geen flauw idee dat zijn project Two Feet zou exploderen na het uploaden van één nummer op SoundCloud. 'Go Fuck Yourself' is een jazzy electropopliedje dat binnen enkele dagen ruim 8 miljoen keer beluisterd werd. Het opende de juiste deuren om de debuut EP 'First Steps' uit te brengen.

Michael Malarkey
Live te zien op 24 mei @ Paradiso
Voor liefhebbers van: Hozier, Tom Odell

UpoiKDwarlw

Zijn nummers hebben iets weg van een Quinten Tarantino soundtrack met een berg Tom Odell en Hozier erover heen. Hij mixt folk met elektronica en gooit er hier en daar een vleugje country in. Dat is inderdaad een bijzondere combinatie, maar Malarkey weet het verdomd goed te verkopen.

Gavin James
Live te zien op 31 mei @ De Oosterpoort, 1 juni @ TivoliVredenburg en op Lowlands
Voor liefhebbers van: JP Cooper, Matt Simons, Jamie Lawson

VvpKr_L8baM

De Ierse singer-songwriter Gavin James brak begin 2015 door in ons land met zijn 3FM Megahit Book Of Love. Een cover weliswaar (van The Magnetic Fields), maar James brengt het nummer zo gloedvol dat het lijkt alsof hij het zelf geschreven heeft. Zijn inspiratiebronnen zijn onder anderen Damien Rice en Sam Cooke en beiden hoor je terug in James’ zangstem, die zowel doordringend als zacht is. Niet voor niets mag hij Ed Sheeran tot zijn fans rekenen! 

Jeff Tweedy
Live te zien op 3 september @ TivoliVredenburg
Voor liefhebbers van: Wilco, Ryan Adams, Jason Isbell

JzemJAWaPSo

Wilco-frontman Jeff Tweedy kan terugkijken op een rijke carrière, en dat is precies wat deze Amerikaanse zanger/gitarist/songschrijver doet op zijn nieuwe soloalbum Together At Last (2017). Met slechts zijn stem en een akoestische gitaar herinterpreteert hij op verrassende wijze zijn eigen werk. Dat zijn natuurlijk veel nummers van het al 24 jaar bestaande Wilco maar ook zijn vroegere band Uncle Tupelo komt langs, evenals de zijprojecten Loose Fur en Golden Smog. Het klinkt allemaal even mooi en indringend.

Kacey Musgraves
Live te zien op 21 oktober @ Melkweg
Voor liefhebbers van: Miranda Lambert, Carrie Underwood

SrzmDM3rRr8

Kacey Musgraves stond hier al twee keer eerder in uitverkochte zalen met haar zoete, melodieuze alt-countrypop. De zangeres uit Nashville is niet te stoppen en komt met haar vierde album 'Golden Hour' en bijbehorende tour. Eerste singles 'Space Cowboy en 'Butterflies' zijn alvast instant hits en laten een volwassen en ervaren Kacey horen. Als dit een voorproefje is op de rest van de plaat, wordt ze een nog grotere wereldster dan ze al is!

Praat mee