To Infinity and beyond

Drie jaar na 'Entity' is het zover: de moeilijke tweede van Oscar and the Wolf. Want: hoe kom je over zo'n spetterend debuut heen? Nou, met 'Infinity' dus!

arrow down
29.09.2017 Renate

To Infinity and beyond

Drie jaar na 'Entity' is het zover: de moeilijke tweede van Oscar and the Wolf. Want: hoe kom je over zo'n spetterend debuut heen? Nou, met 'Infinity' dus!

Op het nieuwe album blijft Oscar and the Wolf zijn exentrieke zelf met dansbare melodramatiek. Op 'Infinity' gaat de band nog een stapje verder het drama in.

Zelf zegt Max Colombie dat hij nog nooit eerder zo een eclictische verzameling van tracks heeft gemaakt: "Dit komt waarschijlijk omdat ik een best dramatisch jaar achter de rug heb. Maar al die drama brengt niet alleen maar slechte dingen met zich mee. Zo probeer ik dit gevoel juist niet te overwinnen maar het juist te omarmen en te vertalen in mijn muziek. Dat is ook waar de inspiratie voor Infinity vandaan is gekomen, de momenten dat ik mij "dark of blue" voelde verwerkte ik in mijn muziek."

7nU_KBu4wUw

De reviews
Op zijn tweede plaat Infinity ambiëren de songs alleszins eeuwige draairondjes in je hoofd én op de dansvloer. Zo moeilijk is dat ook niet: elke noot op het album lijkt in wellust en hopeloos verlangen gedrenkt. - De Morgen

Infinity is een verdomd compleet album, dat vele malen beter is dan veel sceptici, zoals ik, hadden verwacht. Oscar is een blijvertje en die Wolf wordt in de toekomst ongetwijfeld nog veel gevaarlijker. - OOR

De sterkte van Infinity ligt in de perfecte samensmelting van uiteenliggende genres. “Susato” is een perfect voorbeeld van moderne electropop maar zou evengoed de soundtrack van een film uit de jaren tachtig kunnen zijn. Jazz, Hip Hop en EDM worden foutloos samengebracht en overgoten met een sausje van liefdesverdriet en drama. - Dansende Beren

Live
Oscar and the Wolf staat op 17 en 18 november in AFAS Live. Op mojo.nl/oscarandthewolf vind je alle concertinfo, de laatste tickets en kun je het album beluisteren via de Spotify playlist.

Praat mee