Valkhof festival tips

De Nijmeegse Vierdaagse zitten er weer aan te komen en behalve zere voeten en gladiolen betekent dat ook muziek. Heel veel muziek: Met het Valkhof Festival om de hoek wordt de honger van iedere muziekliefhebber gestild. Want van welk genre je ook houdt, Valkhof Festival heeft een enorm divers en groot programma. Geen idee welke acts je dan zeker moet gaan zien? Check onze tips hier!

arrow down
13.07.2018 Jeamie

Valkhof festival tips

De Nijmeegse Vierdaagse zitten er weer aan te komen en behalve zere voeten en gladiolen betekent dat ook muziek. Heel veel muziek: Met het Valkhof Festival om de hoek wordt de honger van iedere muziekliefhebber gestild. Want van welk genre je ook houdt, Valkhof Festival heeft een enorm divers en groot programma. Geen idee welke acts je dan zeker moet gaan zien? Check onze tips hier! 

Valkhof Festival vindt plaats van 14 t/m 20 juli in het Valkhofpark in Nijmegen. Bekijk www.valkhoffestival.nl voor meer informatie. 

Parquet Courts
Wanneer en waar: Maandag 16 juli  van 23.15 - 00.15 @ Arc Podium
Genre: indie, garage
Parquet Courts is niet bang om te experimenteren, echter herken je hun songs altijd uit duizenden. De nieuwe plaat is dansbaarder en funkier dan ooit en toch knalt het nog net zo lekker als je gewend bent van de garagerockers. De shows van de Amerikanen zijn intens, veelzijdig en onvoorspelbaar waarbij de band zich volledig verliest in de muziek. Een lust voor het oor en oog.

Bodega
Wanneer en waar: Maandag 16 juli van 21.45 - 22.30 @ Arc Podium
Genre: Garage, psychedelica
'Wild, minimalistisch en onder invloed van postpunk, pop, hiphop en krautrock' is de beste manier om dit collectief uit Brooklyn te omschrijven. Door NME werd de band al bestempeld als de beste act van showcase festival SXSW 2018: "The New York art-punks fill their set (...) with sharp and astute social observations while delivering half an hour of kraut-y post-punk that’s both thought-provoking and fun." Dat bewezen ze al op London Calling in mei. Nu is het tijd om het Valkhof Festival onder handen te nemen. Get wild!

The Togo All Stars
Wanneer en waar: Dinsdag 17 juli van 21.30 - 22.30 @ Arc Podium
Genre: Wereldmuziek
Een West-Afrikaans collectief vol getrainde muzikanten die opzwepende afrofunk maken. Denk aan vervormde gitaargeluiden, hypnotiserende percussie en bezwerende baslijntjes die iedere willekeurige ondergrond ombouwen tot een broeierige dansvloer. 
Behalve op Valkhof Festival zie je dit verblijende collectief op een aantal andere festivals de komende dagen. Check alle data hier

Leafs
Wanneer en waar: Dinsdag 17 juli van 21.45 - 22.15 @ Club Voerweg
Genre: Hip-hop
16 jaar oud is hij pas, maar de uit Almere afkomstige Leafs scoorde vorig jaar met de EP's Feals en Adventures al flink wat hits. Met zijn energieke raps en catchy hooks maakt hij zijn motto "always stay flexing" meer dan waar. Dit jonge hiphoptalent mag je zeker niet missen want het is een van de meest veelbelovende acts in de Nederlandse urban scene.  

Linde Schöne
Wanneer en waar: Dinsdag 17 juli van 20.00 - 20.45 @ Arc Podium
Genre: R&B, hip-hop, house
Linde Schöne dropte in 2016 haar EP ‘Liefde Van De Vloer’ waarmee ze volgens 3voor12 het beste Nederlandstalige r&b sinds tijden maakte. Daarna ging het hard met de Nederlandse schone en stond ze op de podia van grote festivals. Inmiddels is ze hard aan het werk aan haar debuutalbum en een nieuwe liveshow.

Cartiez
Wanneer en waar: Woensdag 18 juli van 21.00 - 21.45 @ Boog Podium
Genre: hip-hop
Cartiez begon zijn carrière in hiphop-formaties Lefensmannen en New Wave, waar hij zich toonde op tracks 'Vallen In De Club' en 'Dom Dom Dom' met Ronnie Flex, Bokoesam en Lil' Kleine. Nu presenteert hij zich solo als één van de meest veelbelovende popartiesten die voortkomt uit de formaties. Zijn solo album ‘De Wereld is Gelogen’ verscheen eind 2017 op Top Notch en werd door 3voor12 bestempeld als “het meest eigenzinnige Nederlandse hiphop-album van het jaar”. 

Durand Jones & The Indications
Wanneer en waar: Woensdag 18 juli van 21.45 - 22.45 @ Arc Podium
Genre: Soul
In dit aanstormende talent uit Indiana zijn vleugen Leon Bridges en St. Paul & The Broken Bones duidelijk terug te horen. De jonge Durand Jones staat garant voor een goede portie retro-soul.

Warhola
Wanneer en waar: Woensdag 18 juli van 20.00 - 21.00 @ Arc Podium
Genre: Pop, Electronic
Warhola is het levende bewijs dat onze Zuiderburen goed zijn in het produceren van dansbare electro-R&B. De duistere bassen, nevelige producties en scherpe synthesizers zorgen ervoor dat de sound zeer geliefd is op de festivals. Hiermee gaat het voormalig Bazart-lid dan ook het Valkhof betoveren.
Warhola is deze zomer op nog meer festivals te vinden. De hele lijst bekijk je hier

Baloji
Wanneer en waar: Donderdag 19 juli van 23.15 - 00.15 @ Arc Podium
Genre: hip-hop, house, wereldmuziek
Combineer rap en traditionele afro-genres met harde house en trance en je hebt het succesvolle recept van Baloji te pakken. Deze uit Congo afkomstige artiest is de gedurfde en veelbelovende performer die je zomer gaat inkleuren. Met teksten die urgente maatschappelijke problemen aankaarten zorgt hij voor tranen op de dansvloer.

Clean Pete
Wanneer en waar: Vrijdag 20 juli van 19.00 - 19.45 @ Arc Podium
Genre: Indiepop
Zoals alle fundamentele dingen in het leven komen de liedjes van de twee in prachtige dualiteit. Levendige strookjes van alledag die uiterst precies en pijnlijk in liedjes zijn gegoten. Clean Pete’s nieuwe album staat vol met moderne meedansers boordevol surf-riffs en drumfills. Geïnspireerd door The Beach Boys en de jaren 70 doowop bands schreef Clean Pete dit fantastische album genaamd ‘Afblijven’.
Clean Pete vaker zien? 

Sons
Wanneer en waar: Vrijdag 20 juli van 21.30 - 22.15 @ Boog Podium
Genre: Garage
Dit Vlaamse viertal voert momenteel met haar powerpop meets hardcore-knaller Ricochet de befaamde Afrekening van Studio Brussel aan, speelt de kleine zalen in de Benelux plat en maakt zich klaar voor een zomerronde vol gekrijs, gehos en gerammel. Het tempo ligt niet lager dan 150BPM en het podium wordt niet verlaten zonder schorre stem. Need we say more? 

Ploegendienst
Wanneer en waar: Vrijdag 20 juli van 23.15 - 23.45 @ Boog Podium
Genre: Punk
Het is hard, goor, slordig: drie mannen die een punkkwartet vormen dat haar eerste show op 30 maart jongstleden speelde. Dat is enorm kort geleden, maar ondertussen bewees Ploegendienst op Down The Rabbit Hole dat ze niet te stoppen zijn. En daarbij: ervaring maakt niks uit als rifjes binnen een minuut ontstaan en alle teksten zo ongeveer in één middag tijd zijn geschreven, toch? 

En hoewel onderstaande geen Valkhof act is, is deze toch zeer benoemenswaardig. Als kers op de taart:

Daniel Docherty
17 juli in de Stevenskerk in Nijmegen - De laatste kaarten zijn hier te koop.
De Schotse Docherty begon als straatmuzikant en is inmiddels uitgegroeid tot een populaire artiest die al veel indruk wist te maken op bijvoorbeeld ESNS. In oktober verscheen single 'Hold Me' waarmee hij menigeen wist te overtuigen hem in de armen te sluiten en hem nooit meer los te laten.

Praat mee