Walden naar Pinkpop

Deze Sittardse band is de winnaar van Nu Of Nooit 2018 en mogen daarom Pinkpop 2018 openen. Als voorproefje mochten zij spelen bij de traditiegetrouwe Pinkpop Perspresentatie en wij hebben achteraf even met hen gesproken.

arrow down
23.02.2018 Lieke

Walden naar Pinkpop

Deze Sittardse band is de winnaar van Nu Of Nooit 2018 en mogen daarom Pinkpop 2018 openen.  Als voorproefje mochten zij spelen bij de traditiegetrouwe Pinkpop Perspresentatie en wij hebben achteraf even met hen gesproken.

Nu of Nooit is een jaarlijks terugkerende provinciale popwedstrijd, hierin strijden 30 popacts verspreid over zes podia in Limburg om een plek in de finale. Dit jaar was Walden de grote winnaar.

De band bestaat uit Mees Hamer, Cees Maessen, Jef America en Pelle Simon. Het avontuur begon eerst bij Cees en Mees die al meerdere podia samen betraden. Helaas is dit, zoals zij het zelf noemen, een beetje doodgebloed. Kort daarop is Mees op reis gegaan naar Scandinavië. Toen hij terugkwam wilde hij weer beginnen met een band en één ding was zeker: hij zou dit weer met Cees gaan doen. Pelle en Jef kwamen er al snel bij, zo kende Jef de heren al door het lokale poppodium en kenden. Daarnaast kende Pelle en Mees elkaar al sinds de basisschool.

In hun muziek verwerken zijn de avonturen die beleefd zijn in Scandinavië, zoals wegrennen van autosmokkelaars, slapen onder bruggen, bevriezen in een tipi, maar ook de prachtige zonsondergangen, de stilte van de bergen, de eeuwige vrijheid en vooral het volgen van een droom.

Met helden als Lightnin Hopkins, Flat Duo Jets en Jack White kunnen bluesliefhebbers nog steeds hun hart ophalen bij de rauwe fuzzgitaar van Mees Hamer en de beukende drums van Cees Maessen. Met een vers repertoire en enkele bandleden erbij, heeft de band echter een breder en volwassener geluid gekregen.

dnw6GCswAF4

Beluister hier hun songs!

MII7jwCJZAU
fVbjw8WBTUw

Praat mee