When I'm Sixty-Four

We gaan hard! Nog maar vijf weken te gaan tot 'The 50 Year Anniversary Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band'. Elke week behandelen we een nummer van de legendarische plaat en deze zaterdag is dat 'When I'm Sixty-Four'.

arrow down

29.04.2017

When I'm Sixty-Four

We gaan hard! Nog maar vijf weken te gaan tot 'The 50 Year Anniversary Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band'. Elke week behandelen we een nummer van de legendarische plaat en deze zaterdag is dat 'When I'm Sixty-Four'.

Zo, hè hè, dat is even lekker bijkomen, na die gekte hiervoor. Die liedjes zijn vast niet per ongeluk in deze volgorde op het album terecht gekomen. En het toont de enorme veelzijdigheid van The Beatles: eerst een hallucinerend, bloedserieus Indiaas experiment, en vervolgens een schattig jaren twintig-geïnspireerd deuntje, sober gearrangeerd en met een lichtvoetige klarinetpartij van George Martin.

vAzaOZfgf0M

"Back then I wasn't necessarily looking to be a rock 'n' roller. When I wrote When I'm Sixty-Four I thought I was writing a song for Sinatra. There were records other than rock 'n' roll that were important to me." - Paul McCartney.

'When I’m Sixty-Four' was een instrumentaal dingetje van Paul McCartney, dat The Beatles achter de hand hadden voor momenten dat de zangversterking uitviel. En dat gebeurde nogal eens in die dagen. De tekst van het lieve liefdesliedje kwam er bij toen Pauls vader Jim 64 werd.

WISF

Toen Paul de muziek schreef was hij vijftien. Hij vond toen 64 waarschijnlijk hoogbejaard, maar daarover zal hij nu iets genuanceerder denken. 64, dan begint het leven pas écht!

Er konden weddenschappen worden afgesloten of het nummer op 18 juni 2006 - de datum waarop McCartney zelf 64 jaar oud werd - een nummer 1-hit zou worden. Helaas, dat gebeurde niet, het nummer is toen namelijk niet opnieuw uitgebracht.

50 jaar Sgt. Pepper in de Ziggo Dome
Op 1 juni 2017 is het precies vijftig jaar geleden dat het invloedrijke Beatles album 'Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band' werd uitgebracht. Een muzikale mijlpaal die we niet zomaar voorbij kunnen laten gaan! Om de vijftigste verjaardag te vieren staat de Ziggo Dome op 1 juni volledig in het teken van het legendarische Beatles album. Het album - en ook 'Magical Mystery Tour' - wordt integraal uitgevoerd door The Analogues. Daarnaast vertolken muzikale gasten hun Beatles-favorieten. Wil jij bij de bijzondere viering van 50 jaar Sgt. Pepper zijn? Check dan mojo.nl/theanalogues voor alle info.