Back to Live festivals met een week uitgesteld

arrow down

12.03.2021

Back to Live festivals met een week uitgesteld

De Back to Live dance en popfestivals worden een week uitgesteld. Dat heeft Fieldlab Evenementen in overleg met organisatoren MOJO en ID&T helaas moeten besluiten. Vanwege de slechte weersvoorspellingen voelen partijen zich genoodzaakt deze beslissing te nemen. De organiserende partijen realiseren zich ten zeerste dat dit een ontzettend zware dobber is voor alle bezoekers, artiesten, leveranciers, medewerkers en diensten.

Het doel van de festivals op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen is het uitvoeren van een praktijkonderzoek, gericht op een snelle terugkeer van veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit. De combinatie van zware windstoten, regenval en lage temperatuur en de zorgen geuit door onze bezoekers, maken dat Fieldlab Evenementen verwacht dat de opkomst lager en het verblijf korter zal zijn. Dit betekent dat de resultaten van het onderzoek niet representatief zullen zijn en de beleving van de bezoekers verre van prettig.

Marcel Elbertse, voorzitter van de Stuurgroep van Fieldlab Evenementen: “Dit is een pijnlijk besluit en we hopen op het begrip van het publiek, de artiesten en leveranciers. We hebben geen tweede kans voor dit onderzoek. We zijn ons ervan bewust dat de bezoekers, medewerkers en artiesten van het zaterdag evenement zich gisteren allemaal al hebben laten testen. We zullen iedereen helaas toch moeten vragen om volgende week hetzelfde te doen en samen met ons dit onderzoek tot een succes te maken.

We vinden het ontzettend frustrerend dat we na hard werken en meerdere keren uitstel, nu door weersomstandigheden de evenementen een weekend moeten verplaatsen. We realiseren ons ten zeerste dat we heel veel van ons publiek, leveranciers en artiesten vragen, maar we zagen geen andere oplossing. We zijn druk bezig om de volledige line up door te zetten naar het volgende weekend.” aldus het team van MOJO en ID&T.

De nieuwe datum voor het Back to Live Dance Festival is zaterdag 20 maart, een dag later is het Popfestival. Beide evenementen vinden plaats tussen 13.00 en 19.00 uur op het evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen. Kaarten op naam voor de nieuwe data blijven geldig. Indien de nieuwe data niet passen in de agenda, dan kunnen kaarten worden geretourneerd via Paylogic, vóór zondag 14 maart 23.59 uur, doorverkoop is niet mogelijk. Alle kaartkopers ontvangen hierover persoonlijk bericht. De eventueel teruggekomen kaarten gaan maandag 15 maart om 16.00 uur opnieuw in de verkoop.

Meer informatie via www.backtolive.nl