Drukte in het Arenagebied

In verband met het plaatsvinden van drie evenementen - De Toppers in de Amsterdam ArenA, Anouk in de Ziggo Dome en Eddie Vedder in AFAS Live - wordt er op zaterdag 27 mei drukte verwacht in het Arenagebied.

arrow down

19.05.2017

Drukte in het Arenagebied

In verband met het plaatsvinden van drie evenementen - De Toppers in de Amsterdam ArenA, Anouk in de Ziggo Dome en Eddie Vedder in AFAS Live - wordt er op zaterdag 27 mei drukte verwacht in het Arenagebied.

We raden bezoekers van de evenementen aan bij voorkeur te reizen met openbaar vervoer. Reis je toch met de auto, vertrek dan ruim op tijd en plan je reis dan van tevoren. Er vinden volgend weekend namelijk diverse werkzaamheden plaats op de A1 en A6 richting Amsterdam ter hoogte van knooppunt Muiderberg en op de A4 richting Den Haag/ Rotterdam ter hoogte van knooppunt Burgerveen. Ons advies is om het gebied in te rijden via S112/Gooiseweg of A9/afslag 3 Amsterdam Zuidoost.

Wegwerkzaamheden
A1 richting Amsterdam beperkte capaciteit
De A1 HRL ter hoogte van knooppunt Muiderberg heeft gedurende het gehele weekend beperkte capaciteit. Overdag zijn er drie rijstroken beschikbaar, ’s avonds en ’s nachts is er één rijstrook beschikbaar (tussen 21.00 en 09.00 uur).

A6 richting Amsterdam dicht
Daarnaast is de A6 HRL richting Amsterdam tussen knooppunt Gooimeer en Muiderberg dicht. Verkeer vanuit Almere richting Amsterdam wordt omgeleid via de A6 – A27 en de A1. Weggebruikers moeten als gevolg van de werkzaamheden op de A1 en de A6 rekening houden met flinke verkeershinder en ongeveer 30 – 60 minuten extra reistijd.

A4 richting Den Haag dicht
De A4 is tussen knooppunt Burgerveen en Leiden richting Den Haag/Rotterdam dicht. Verkeer vanuit Amsterdam naar Den Haag en Rotterdam wordt omgeleid via de A2 en A12. Er wordt met klem geadviseerd om de A44 te mijden. Daar wordt forse verkeershinder verwacht doordat de capaciteit van de A44 onvoldoende is om al het extra verkeer van de A4 aan te kunnen. Alleen het lokale verkeer en het verkeer richting Leiden wordt omgeleid via de A44.

Weggebruikers moeten als gevolg van de werkzaamheden op de A4 rekening houden met ongeveer 60 minuten extra reistijd.

> Meer vervoersinformatie vind je hier

OV-stremmingen
Er is beperkt spoorgebruik Amsterdam CS - Schiphol - Rotterdam Centraal en er vinden spoorwerkzaamheden plaats tussen Schiphol en Utrecht CS. Kijk op ns.nl om jouw treinreis te plannen.