Goed nieuws over testevenementen en garantiefonds

arrow down

20.01.2021

Vanaf half februari testevenementen en motie over garantiefonds voor evenementen aangenomen 

Goed nieuws voor de branche: tijdens de persconferentie van vandaag werd bekend dat er vanaf half februari gestart kan worden met de testevenementen van Fieldlab. Ook heeft er een grote meerderheid in de Tweede Kamer voor het garantiefonds voor evenementen gestemd.

MOJO CEO Ruben Brouwen laat op zijn LinkedIn weten:

"Tijdens de persconferentie van vandaag, waarin zeer zware maatregelen zoals de avondklok zijn aangekondigd, was er ineens ook positief nieuws voor ons als branche. We mogen namelijk alsnog van start met alle field lab testevenementen!

Dus niet alleen de tests met de theatervoorstelling en voetbalwedstrijden mogen doorgaan, ook de tests met een standing concert en festival gaan op korte termijn (vanaf half februari) plaatsvinden.

Een heel goed signaal, waarmee het kabinet het broodnodige perspectief creëert. Niet alleen voor alle partijen in onze sector (artiesten, organisatoren, locaties, leveranciers), maar ook zeker voor het publiek.

Deze week valt ook de beslissing van het kabinet over het garantiefonds voor evenementen. Zojuist heeft de Tweede Kamer met een grote meerderheid vóór de motie van Jetten/Dijkhoff over dit initiatief gestemd. Dus laten we hopen dat dit ook de goede kant op valt!"