Harry Potter™ The Exhibition opent a.s. zaterdag in Utrecht

Acteurs James & Oliver Phelps uit de Harry Potter films verzorgen de officiële opening van de tentoonstelling naast Cinemec in Utrecht. Tickets verkrijgbaar via www.harrypotterexpo.nl.

arrow down

09.02.2017

Harry Potter™ The Exhibition opent a.s. zaterdag in Utrecht!

Acteurs James & Oliver Phelps uit de Harry Potter films verzorgen de officiële opening van de tentoonstelling naast Cinemec in Utrecht. Tickets verkrijgbaar via www.harrypotterexpo.nl.

Vanaf aanstaande zaterdag 11 februari krijgen Harry Potter™ fans in Nederland eindelijk de kans om de vermaarde tovenaarswereld van Harry Potter binnen te stappen wanneer
Harry Potter™: The Exhibition opent naast CineMec in Utrecht Leidsche Rijn.

Acteurs James & Oliver Phelps, de Weasley brothers uit de Harry Potter films, brengen hun magische humor en charme naar Utrecht om de grootse opening te vieren.

Sinds de wereldpremière in Chicago, heeft de unieke tentoonstelling al meer dan 4 miljoen bezoekers verwelkomd in o.a. Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs en Shanghai.
Tickets voor de tentoonstelling in Utrecht zijn verkrijgbaar via www.harrypotterexpo.nl

In samenwerking met Warner Bros. Consumer Products, heeft GES een ervaringsgerichte tentoonstelling van maar liefst 1400m2 gecreëerd. Bezoekers wandelen door sensationele decors gerealiseerd op basis van de echte Harry Potter filmsets en zijn getuige van het vakmanschap dat schuilt achter de duizenden authentieke rekwisieten, kostuums en magische wezens die gebruikt werden in de iconische filmreeks. MOJO werkt samen met GES voor deze tentoonstelling in Utrecht.

"We are so excited to return to the Netherlands, this time with Harry Potter: The Exhibition. We have visited the exhibition in numerous cities and are looking forward to seeing new fans experience the many great props, costumes, and creatures,” zegt Oliver Phelps.  “We remember what huge Harry Potter fans the Dutch are and cannot wait to greet them on the morning of February 11th,” voegt James Phelps er aan toe.

“Het is ons gelukt Harry Potter naar Nederland te krijgen! Met gepaste trost brengen we samen met GES en Warner Bros Consumer Products deze unieke tentoonstelling naar Utrecht. De reacties op de aankondiging in Nederland zijn overweldigend, het is duidelijk dat deze magische wereld van J.K. Rowling alleen maar gegroeid is in populariteit”, zegt Frederik van Alkemade (boeker Special Events bij MOJO)

"We zijn verheugd om de magie van Harry Potter naar Nederland te brengen. We hopen dat iedereen de kans heeft deze interactieve tentoonstelling te bezoeken, zodat ze hun favoriete momenten uit de films herbeleven”, aldus Eddie Newquist, chief creative officer bij GES.
Zodra ze binnenkomen worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van Harry Potter. Na een gepaste verwelkoming wordt een aantal uitverkorenen zelfs door de sorteerhoed in hun gepaste Zweinstein™ afdeling geplaatst. Daarna starten de bezoekers hun reis langs verschillende favoriete scènes uit de Harry Potter films. De tentoonstelling bevat decors van de meest populaire locaties uit de films, zoals de leerlingenkamer en de slaapzaal van de Griffoendor™ toren, klaslokalen zoals Toverdranken en Kruidenkunde en het Verboden Bos.

Naast de prachtige decors en displays zijn er ook diverse interactieve elementen. In de Zwerkbal™ zone kunnen bezoekers een slurk gooien. In het klaslokaal Kruidenkunde kunnen de aspirant tovenaars hun eigen Mandragora trekken en in Hagrids hut kunnen ze plaats nemen in zijn gigantische stoel.
De tentoonstelling in Utrecht is dagelijks geopend t/m 30 juni 2017. Tijdens de tentoonstelling wordt er gewerkt met entree tickets met tijdslots, de laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd. Tickets zijn verkrijgbaar via www.harrypotterexpo.nl.

Een exclusieve audiotour is afzonderlijk beschikbaar, met behind-the-scenes info over het maken van de Harry Potter films en extra commentaar door de producenten en ontwerpers van de kostuums en decors.  

> Kijk voor bezoekersinfo op mojo.nl
> Bekijk persbericht