Jera On Air 2018

Jera On Air is een alternatief muziekfestival in het zuiden van Nederland in het pittoreske Ysselsteyn, gelegen tussen Eindhoven en Venlo. Jera On Air is het grootste festival voor de Punk, Hardcore en Metalcore liefhebbers in Nederland en bied een vol weekend met de beste bands uit de scene.

arrow down

21.03.2018

Jera On Air 2018

Wat een mooie festivalposter voor Jera On Air. Het grootste punk en hardcore festival van Nederland wist de punkgiganten van NOFX en hardcorepunkers Stick To Your Guns al te strikken. En daar komen steeds meer klinkende namen bij!

NOFX

ohguwyFECHI

2018 is het jaar dat dromen uitkomen, want NoFX is de headliner van Jera On Air. De band werd opgericht in 1983 door zanger en bassist Fat Mike en gitarist Eric Melvin. NoFX laat zich plaatsen in een aantal verschillende genres binnen de punkmuziek. De laatste jaren schrijft de band meer over politieke en maatschappelijke thema's. Het meest recente album verscheen in 2016: "First Ditch Effort". Door de jaren heen nam de band maar liefst dertien albums op.  Met het kortste nummer van nog geen 35 seconden en het langste nummer van ruim 18 minuten wordt NoFX een traktatie voor het Jera On Air-publiek. We hebben er lang op moeten wachten maar NoFX staat dan eindelijk op ons podium. En daar zijn we trots op. Mis dit niet!

Billy Talent

VRFCMM3bra8

De Canadese punkrockers van Billy Talent gaan we ergens bovenaan de festivalposter terugzien. De band rondom zanger Benjamin Kowalewicz bestaat al weer meer dan twintig jaar en gaan nog steeds keihard. Billy Talent speelde op bijna alle grote festivals wereldwijd en heeft meerdere awards (MTV, JUNO) op haar naam staan. In 2016 bracht Billy Talent een goed ontvangen studioalbum uit, na eerder ook al vier meesterwerkjes afgeleverd te hebben. Onder andere de hits ‘Fallen Leavens’ en ‘Red Flag’ waren hierop terug te vinden.

Enter Shikari

9ymjcSvEyhk

Ook allesbehalve een onbekende is Enter Shikari. In 2015 al brachten ze de festivalweide van Jera On Air in rep en roer met hun unieke geluid. Eind juni zijn ze er gelukkig weer om zoals altijd keihard los te gaan met de onwaarschijnlijke mix van gespierde post-hardcore, ziedende drums, vernietigende noise-erupties, bloedstollend snelle basdrums en elektronica. Met album The Spark uit 2017 bewees de band bovendien dat het zichzelf alsmaar opnieuw blijft uitvinden.

Stick To Your Guns

Jk7cyzDzeZw

Stick To Your Guns is een vijf-persoons hardcoreband die sinds 2005 succesvol aan de weg timmert, en zo’n beetje alle relevante festivals en podia al eens aandeed. Zo zagen we ze dit jaar bijvoorbeeld op Groezrock, Paaspop en in de Melkweg. Het zegt genoeg over de status van de band, die al twaalf jaar fans in vervoering brengt met snoeiharde lyrics en dito gitaarwerk.

Less Than Jake

rMNrEgWkt1w

De skapunkers uit Florida zijn gepokt en gemazeld in het alternatieve circuit, waarin de band al sinds 1992 meedraait. Sinds dat jaar zetten de skapunkers zalen en festivals over de hele wereld op zijn kop. Less Than Jake heeft met nummers als 'All My Best Friends Are Metalheads' legendarische ska-hits op haar naam staan.

Emmure

LdEEwRN_YFk

Afkomstig uit New York, de bakermat van de hardcore muziek, timmert Emmure al sinds 2003 succesvol aan de weg. In 2016 volgde een ommezwaai toen alleen zanger Frankie Palmeri achterbleef, en de overige bandleden er de brui aan gaven. Dat resulteerde dit jaar in een nieuw succesvol album, waar de fans louter positief op reageerden. In 2018, vijftien jaar na de oprichting, zien we Emmure terug op Jera On Air.

Sick Of It All

oZDiOuJR5HM

Sick Of It All behoeft eigenlijk geen introductie meer. De band uit New York is een van de langst bestaande en meest invloedrijke hardcorebands vandaag de dag. Sinds 1986 vertaalt de band het harde straatleven naar razende hardcore punksongs, met klassiekers als 'Step Down', 'Scratch The Surface' en 'Take The Night Off' als resultaat. Deze band liet afgelopen november als headliner op het uitverkochte ‘The Sound Of Revolution’ in Eindhoven zien dat ze in Nederland nog altijd zeer geliefd zijn.
 
Neck Deep

RPzf_4dcL28

Neck Deep timmert iets minder lang aan de weg, maar doet dat eveneens bijzonder succesvol. De ultieme poppunkband verdiende sinds de oprichting in 2012 zijn sporen al lang en breed. Dit jaar verscheen het derde album van de mannen uit Wales, met daarop meerdere zeer goed ontvangen pareltjes. Neck Deep is hot en op Jera On Air zullen ze eens te meer laten zien waarom.

En er is nog veel meer moois te zien op Jera On Air 2018. Alle tot nu toe bevestigde namen:
NOFX, Billy Talent, Enter Shikari, Stick To Your Guns, Sick Of It All, Less Than Jake, Underoath, Terror, Neck Deep, Emmure, Frank Carter & The Rattlesnakes, No Fun At All, Satanic Surfers, Modern Life Is War, Being As An Ocean, Miss May I, Anti-Flag, Lionheart, Nasty, A Wilhelm Scream, Stray From The Path, Knocked Loose, Blessthefall, Jaya The Cat, Adept, Bad Cop / Bad Cop, Brutality Will Prevail, Get The Shot, Higher Power, Boston Manor, Our Hollow Our Home, Adhesive, Touché Amoré, Bury Tomorrow, Iron Reagan, Born From Pain, Any Given Day, Tusky, Adrenalized, Alazka, P.O.Box, Crystal Lake, Blood Youth, A Traitor Like Judas, Jesus Piece, Templeton Pek, Slander, March en Prospect .
 
28, 29 en 30 juni, Ysselsteyn | Combiticket: €80,- | Dagticket: €55,- | Camping: €15,-

Meer informatie & tickets: jeraonair.nl