Extra concert King Crimson in Het Concertgebouw

De kaarten voor het concert van King Crimson op vrijdag 13 juli zijn bijna uitverkocht en zodoende komt de legendarische rockformatie ook op zaterdag 14 juli voor een concert naar Het Concertgebouw in Amsterdam.

arrow down

01.12.2017

Extra concert King Crimson in Het Concertgebouw

De kaarten voor het concert van King Crimson op vrijdag 13 juli zijn bijna uitverkocht en zodoende komt de legendarische rockformatie ook op zaterdag 14 juli voor een concert naar Het Concertgebouw in Amsterdam. Onder de bezielende leiding van muzikaal genie Robert Fripp zal het publiek zowel op 13 als op 14 juli maar liefst drie uur in vervoering worden gebracht door een uniek staaltje progrock. De voorverkoop voor het concert van King Crimson begint volgende week vrijdag 8 december om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl.

Al sinds de oprichting eind jaren zestig combineert King Crimson verschillende muziekstijlen met elkaar zoals geen andere band dat kan. Psychedelica, klassiek, jazz, folk, elektronica, het komt allemaal voorbij. En dat ze ook wel de grondleggers van het progrock genre genoemd worden, blijkt maar weer uit de invloed die de band heeft op andere topacts: onder andere Yes, Genesis, Rush, Tool, ze geven stuk voor stuk aan geïnspireerd te zijn door King Crimson. Met name vanwege het ijzersterke debuut aka meesterwerk 'In The Court Of The Crimson King' uit 1969. Maar ook de twaalf studio-albums die daarop volgden alsmede de vele live-platen staan in de kast van menig liefhebber.

> Kijk voor bezoekersinfo op mojo.nl