MOJO stapt in Parkpop Weekend

Parkpop breidt uit: het grootste gratis toegankelijke popfestival van Nederland groeit samen met kersverse partner MOJO toe naar een volledig Parkpop Weekend. Ook worden vandaag De Dijk en Gruppo Sportivo toegevoegd aan het programma van Parkpop Saturday Night.

arrow down

25.04.2018

MOJO stapt in Parkpop Weekend

Parkpop breidt uit: het grootste gratis toegankelijke popfestival van Nederland groeit samen met kersverse partner MOJO toe naar een volledig Parkpop Weekend. Ook worden vandaag De Dijk en Gruppo Sportivo toegevoegd aan het programma van Parkpop Saturday Night.

Parkpop is het grootste gratis popfestival van Nederland en vindt dit jaar voor de 38e keer plaats op zondag 24 juni in het Zuiderpark in Den Haag. Het festival wordt dit jaar uitgebreid met op vrijdag 22 juni Parkpop Downtown op de Grote Markt en op zaterdag 23 juni Parkpop Saturday Night in het Zuiderpark in Den Haag. Samen met nieuwe partner MOJO groeit het festival zo toe naar een weekender.

“Het festivallandschap is volop in beweging. Ieder jaar komen er nieuwe festivals bij, sneuvelen er een aantal en weten oude rotten als Parkpop als een dijk te blijven staan. Dat neemt niet weg dat we ambitieus blijven en verder blijven doorontwikkelen om zo een stevige positie in de festivalmarkt te blijven behouden. Samen met MOJO zetten we nog sterker in op de positionering van een volledig, 3-daags Parkpop weekend”, aldus Guus Dutrieux, directeur Ducos Productions, organisator Parkpop.

John Mulder, directeur MOJO: We kijken enorm uit naar deze samenwerking met Parkpop. Samen met Parkpop gaan we een driedaags evenement in Den Haag neerzetten. Daarmee kan Den Haag ook op vrijdag én zaterdag voor Parkpop genieten van live muziek. We willen de komende jaren onze expertise op het gebied van internationale artiesten hiervoor gaan inzetten. We hebben al eerder samengewerkt maar met de ambitie van Parkpop om te groeien naar een meerdaags evenement ontstond de kans om onze samenwerking te verstevigen”.

Vandaag worden tevens De Dijk en Gruppo Sportivo toegevoegd aan de line-up van Parkpop Saturday Night. 

De Dijk
Nederpopliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens Parkpop Saturday Night! Want met de stomende rock- en soulmachine van De Dijk wordt het Haagse Zuiderpark op zeker plat gespeeld. De na ruim 35 jaar nog altijd populaire band heeft een indrukwekkende staat van dienst. Naast de Gouden Harp en de Edison Oeuvre Prijs, sleepte de band menig onderscheiding in de wacht en werd er zo’n beetje overal gespeeld. Met Hits als ‘Bloedend hart’, ‘Mag het licht uit’, ‘Als ze er niet is en ‘Dansen op de Vulkaan’ heeft de band zijn naam voorgoed gevestigd.

Gruppo Sportivo
Voor Gruppo Sportivo wordt het op zaterdag 23 juni een thuiswedstrijd in het Zuiderpark. De 
Haagse groep, met Hans Vandenburg als energieke voorman, weet op zeker een feestje te bouwen met succesvolle singles als ‘Beep Beep’, ‘Love Hey Girl’, en ‘Disco Really Made It’. De band maakte vooral eind jaren ’70 furore en laat daarmee oude tijden herleven op de zaterdagavond voor Parkpop!

De line-up van Parkpop Saturday Night is hiermee bijna rond, de volledige line-up wordt binnenkort bekendgemaakt.

> Bekijk meer informatie op de bezoekerspagina