Vijftig jaar Sgt. Pepper in de Ziggo Dome met The Analogues en gasten

Op 1 juni 2017 is het precies vijftig jaar geleden dat het legendarische album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles uitkwam; een van de belangrijkste en invloedrijkste albums aller tijden.

arrow down

01.03.2017

Vijftig jaar Sgt. Pepper in de Ziggo Dome met The Analogues en gasten

Op 1 juni 2017 is het precies vijftig jaar geleden dat het legendarische album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van The Beatles uitkwam; een van de belangrijkste en invloedrijkste albums aller tijden. Om dat bijzondere moment te vieren staat de Ziggo Dome die avond volledig in het teken van Sgt. Pepper en The Beatles, met een integrale uitvoering van het album door The Analogues en muzikale gasten die hun Beatles-favorieten vertolken. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10 uur.

The Beatles hebben het album zelf echter nooit live uitgevoerd: de complexe arrangementen en experimentele studiotechnieken leenden zich hier toen niet voor. De Nederlandse band The Analogues, bestaande uit Bart van Poppel (bas, toetsen), Diederik Nomden (keyboard, gitaar), Jac Bico (gitaar), Jan van der Meij (gitaar) en Fred Gehring (drums) doen dit nu wel. Met behulp van de oorspronkelijke instrumenten, vintage apparatuur, blazers en strijkers, brengen zij het Beatles-repertoire identiek aan de opnames. Zonder speciale Beatles-pakjes overigens: the Analogues zijn geen look-a-like band, maar een sound-a-like project.

> Kijk voor bezoekersinfo op mojo.nl
> Bekijk persbericht