Boekingen voor de zakelijke markt

Anouk of Jamie Cullum op je bedrijfsfeest? Dat kan!

arrow down

01.12.2017

Nederlandse grootheid Anouk of Britse ster Jamie Cullum op je bedrijfsfeest? Jazeker, dat is mogelijk. Sinds twee maanden is er iemand bij MOJO die zich hiermee bezighoud. Ruud Peeters gaat de corporate markt bedienen met boekingen voor personeelsfeesten en zakelijke evenementen. 

RuudPeetersMojo

Je zit sinds kort op de boekersafdeling.  Wat ga je precies doen bij MOJO?

Ik ben boeker, promotor en ben voornamelijk aangenomen voor de Nederlandse mainstream markt, dus ik ga me richten op de Nederlandse bands aan de mainstream kant. We hebben bijvoorbeeld fantastische namen; Marco Borsato, Anouk, Doe Maar… en dan komt er eigenlijk een hele tijd niets. Maar er zijn heel veel mooie, goeie mainstream acts, die wij graag willen vertegenwoordigen.

Wat kan je in je nieuwe functie betekenen voor de B2B markt?

Wij willen heel graag onze artiesten aanbieden aan de corporate markt. Deze tak bestaat momenteel niet bij MOJO.  Ik heb ervaring met het boeken van artiesten voor grote bedrijfsevenementen en dat gaan we actief aanpakken. Wij hebben fantastische artiesten binnen MOJO die goed op corporate events passen. Maar niemand weet nog dat ze die artiesten ook bij ons kunnen boeken. Daar gaan we mee beginnen. Wij hebben ook internationale artiesten, dat is uniek. Je kunt Jamie Cullum op je bedrijfsevenement hebben! Ik vind het heel interessant om dat bij de corporate markt uit te zetten en te kijken wat de reacties zijn!

Waar werkte je hiervoor?

Ik heb hiervoor heel lang bij AT Bookings gezeten. Ik boekte er Within Temptation, Kane, Di-rect, Miss Montreal, Waylon, dus ook de mainstream acts. Daarna heb ik bij Artist Avenue gewerkt, een nieuw label van Tribe dat bekend is van Vrienden van Amstel, Holland Heineken huis en Zand Festival, maar ook alle corporate events van Heineken. Ik was er verantwoordelijk voor de boekingen van o.a. Waylon, Nielson en Gers Pardoel en kwam er met besloten personeelsfeesten en corporate events in aanraking. Dat wil ik ook graag voor MOJO gaan doen. We hoeven niet meteen een heel bedrijfsfeest te organiseren, het kan ook alleen het boeken van een artiest zijn.

De woorden muziek en passie hoor je vaak samen in één zin. Hoe zit dat bij jou?

 Het begon bij mij eigenlijk bij de jongerensozen in het Zuiden, waar ik vandaan kom. Ik sneakte daar eigenlijk al veel te vroeg naar binnen om bandjes te kijken. De sfeer van een live band die op het podium staat en die crappy tourbusjes die aan kwamen rijden… Dat vond ik wel leuk! Het zit er van jongs af aan al in, werken in de muziek, en nu doe ik het fulltime.

Als nieuwkomer kun je soms heel helder zien hoe een organisatie werkt. Wat valt je op binnen MOJO?

Er loopt hier een bak aan kennis en ervaring rond, daar zeg je U tegen. Iedereen heeft zijn eigen manier van werken. Er wordt heel veel samengewerkt, maar er zijn ook wel eilandjes. Dat komt denk ik door de diverse werkwijzen en ervaringen van boekers. Ik hoop een verbindende rol te gaan hebben, andere partijen te gaan opzoeken. Er zitten hier ongelooflijk gepassioneerde mensen, die hier al lang werken op hun eigen manier en daarom ook zo succesvol zijn als boeker.

Hoe bevalt je baan tot nu toe?

Leuk! Ik moet nog wel even mijn eigen weg vinden en wennen binnen het bedrijf, maar dat gaat erg makkelijk. Er komen leuke artiesten naar Mojo en ik heb enorm veel zin in de stap naar de corporate markt.

Wat zijn je persoonlijke doelen binnen je werk?

Ik wil hier een prachtig mainstream roster neerzetten. Ik wil toffe artiesten naar MOJO halen waarvoor we een bijdrage aan hun live-carrière kunnen leveren, dat zou te gek zijn. Verder wil dus ook graag artiesten aanbieden voor de zakelijke markt. Dit kunnen nationale of internationale artiesten zijn.

Nog even terug naar de B2B markt. Je had het over corporate events. Wat hoop je te bereiken over een tijdje?

Dat bedrijven naar MOJO bellen! Met de vraag: ‘Wij hebben een personeelsfeest, kunnen jullie hier iets voor betekenen?’ Als ze alleen al de weg weten naar MOJO zou dat fantastisch zijn. Want ook voor een corporate event kun je ons bellen, wij willen heel graag meedenken over de invulling hiervan. En op termijn misschien ook wel in productie, zodat we het feest kunnen organiseren. Maar laten we met artiesten en entertainment beginnen. Dat is een doel op zich. We boeken niet alleen artiesten voor de Ziggo Dome, maar we doen ook aan brand activation. Wij willen dus naast de bedrijven en merken zelf ook de organisatoren bereiken. Ook zij kunnen ons bellen of we nog een leuke act hebben voor een mooi feest. De deur staat open, kom maar!

Geïnteresseerd? Bel Ruud Peeters via 015-2121980 of mail hem op r.peeters@mojo.nl