Miele en de Rabobank nieuwe partners op Lowlands

Vooruitblik op bijzondere samenwerkingen

arrow down
26.07.2017

A Campingflight to Lowlands Paradise is ons driedaagse muziekfestival dat sinds 1993 jaarlijks plaatsvindt op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Lowlands viert de 25e editie dit jaar en dat wordt voor de 25e keer een onderdompeling in muziek, kunst, dans, literatuur, politiek, lekkernijen en nog veel meer voeding voor lichaam en geest. De artistieke diversiteit en genialiteit overtreffen elkaar elk jaar weer. Ook de partners en sponsors raken meer en meer geïnspireerd om met bijzondere activaties te komen. Deze worden dan ook steeds uitgebreider en vormen een ware aanvulling op het al rijke programma. We noemen er hieronder twee. De nieuwe sponsors Miele en Rabobank!

Miele

Miele heeft een mooie reputatie op het gebied van wasmachines. ‘Immer Besser’ zoals ze zelf zeggen. Als nieuwkomer op Lowlands gaan ze over een paar weken een verfrissende activatie neerzetten…. Titel? ‘De Miele PowerWash’. Dat maakt nieuwsgierig… Naast de mogelijkheid om tijdens het festival je kleding af te geven en deze gewassen retour te ontvangen, heeft Miele op Lowlands dit jaar een eigen area waar je als bezoeker ‘fris gewassen’ uitkomt! Er is muziek, er zijn bubbels en schuim, er wordt gedanst en gedraaid. Meer kunnen we helaas nog niet verklappen. Ga het beleven op Lowlands!

Rabobank en Kunstbende

Lowlands, Kunstbende & Rabobank presenteren op Lowlands 'What’s Happening': dé creatieve vrijhaven van Lowlands 2017. Door je creatieve werk te uploaden maak je kans op tickets of een optreden op Lowlands. Onze nieuwe partner Rabobank kiest ervoor om op Lowlands samen met Kunstbende jong creatoef talent een podium te bieden. Dit is in lijn met hun sponsorstrategie waarbij zij lokale verenigingen, stichtingen en clubs in sport en cultuur ondersteunen met als doel jongeren enthousiast te maken voor cultuur. Kunstbende is een landelijke wedstrijd voor creatief talent op het gebied van dans, dj, expo, fashion, film, muziek, taal en theater. Een 1-op-1 match met Lowlands dus. Ga naar www.whatshappening.nl voor meer info.

Kunstbende en Lowlands bundelen de komende vier jaar hun krachten met de Rabobank. Gezamenlijke missie: jongeren stimuleren hun creatieve talenten te ontwikkelen. Hierdoor wordt Nederland verrijkt met een nieuwe generatie cultuurmakers. Een nieuwe Rabo-Kunstbende-area op Lowlands 2017 vormt het hoogtepunt van deze samenwerking en biedt jongeren en creatievelingen letterlijk een podium.

 "Samen met Kunstbende willen we alle jongeren in Nederland stimuleren om hun talent te ontwikkelen op het gebied van cultuur. Talent verdient een podium, daarom maken wij het mogelijk dat we samen met mKunstbende dit jaar met een eigen area op Lowlands staan met optredens van aanstormende cultuurmakers. Of je nou DJ wil worden of filmmaker – Kunstbende is de beste springplank", aldus Tom van Kuyk, sponsorstrateeg bij Rabobank. Winnaars van de landelijke wedstrijd van Kunstbende worden na hun optreden op Lowlands begeleid in een individueel talentontwikkelingstraject met een persoonlijke coach per kunstdiscipline.

Jongeren omarmen alle cultuur
"Jongeren omarmen tegenwoordig alle vormen van cultuur. Je kunt nu schrijver zijn én muzikant of cabaretier én schilder. Daarom bieden we  jongeren met de Rabobank de gelegenheid om op Lowlands al hun kunsten te laten zien. Samen investeren we in jonge talenten en begeleiden ze intensief, zodat ze zich kunnen ontwikkelen van de breedte naar de top. Van de plaatselijke dansvereniging naar Lowlands", zegt Marjolein Rietveld, directeur van Kunstbende.

 Kunstbende organiseert een jaarlijkse wedstrijd in 8 kunstdisciplines – van dans tot theater. Duizenden jongeren in de leeftijd 13 t/m 18 jaar doen mee door heel het land. De wedstrijd is gefaseerd in workshops, selectierondes, voorrondes, masterclasses en een finale. Dankzij de samenwerking met de Rabobank breidt Kunstbende het aantal workshops per regionale Kunstbende uit. Ook start Kunstbende met speciale events voorafgaand aan de workshops. Bovendien gaan Kunstbendes in het land samenwerken met de ruim 100 lokale Rabobanken om kennis, talenten en vaardigheden uit te wisselen.

Bron: www.sponsorreport.nl

Praat mee