Brenda Vernee over haar droombaan in de muziek

"De voorbereidingen voor de festivals komen eraan. Het is hard werken, weinig slaap, maar superleuk!"

arrow down

20.02.2018

Graag stellen we Brenda Vernee aan je voor, werkzaam op de afdeling MOJO Partnerships als officemanager.

 “In mijn eerste werkweek bij MOJO kon ik meteen naar Lowlands, dus dat was een sprong in het diepe. Het is heel leuk om voor MOJO te werken. Het is hard werken, maar de dingen die je ziet en meemaakt zijn onbetaalbaar. Omdat je hier werkt kom je bij veel shows en festivals die je zowel vanaf de voor- als achterkant ziet. Dat zijn echt cadeautjes. Livemuziek is beleving, gevoelens, emoties. De ene keer zie ik een show die zo intens mooi is dat ik anderhalf uur met tranen in mijn ogen zit, de andere keer is iets zo’n feest, als je dat liedje daarna nog eens hoort dan voel je weer hoe leuk dat was, toen. Het zijn emoties die een herinnering meedragen.

Ik ondersteun de accountmanagers en het afdelingshoofd. Dat komt erop neer dat de accountmanagers contracten rondmaken en als die rond zijn kom ik in beeld en organiseer en regel ik dat hetgeen in het contract staat, ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. Verder doe ik afdelings-ondersteunende taken. Naast de festivals draag ik ook af en toe een steentje bij aan onze shows. Ik werk ook met concerten, want ik doe de volledige handling, logistiek en ondersteuning voor het partnership met American Express. Zij hebben regelmatig bij shows een pre-sale voor hun eigen kaarthouders. Ik ben dan het aanspreekpunt voor American Express en onze interne afdelingen marketing en ticketing en de boeker van de betreffende show. Ik zorg dat alles goed op elkaar is afgestemd.

Ik kom al vanaf mijn 16e op Lowlands en Pinkpop en ga al van kleins af aan naar concerten, dus MOJO was me niet volledig onbekend. Om nu daadwerkelijk bij deze evenementen te werken, blijft de beste baan die je maar kan wensen. Ik ben inmiddels dertien keer op Lowlands geweest en ken daardoor het festival ook goed als bezoeker. Hierdoor snap ik wel beter hoe het festival in elkaar zit en waar wat te vinden is, vooral op zo’n groot terrein als bij Lowlands. Als je er dan gaat werken is het logistiek wel handig te weten welke tent de Alpha is, en waar de Bravo staat. Het is belangrijk als je voor MOJO werkt, vind ik, dat je weet hoe het is als bezoeker op een festival rond te lopen, om je beter te kunnen inleven. Het is dus voor iedereen hier op kantoor goed af en toe ook als bezoeker naar een festival te gaan, zonder dat je hoeft te werken, dan maak je het van de andere kant mee.

Een lievelingsfestival? Ik heb een grote liefde voor Lowlands, drie dagen lang een eigen wereldje waarin je je onderdompelt en waarbij de rest van de wereld niet meer bestaat. Maar Down the Rabbit Hole is nu mijn favoriet. Het ziet er zo mooi uit, de line-up is goed, het voelt allemaal zo intiem en klein. Ik vind het een hele fijne plek om te zijn. Het North Sea Jazz Festival is voor mij de grootste verrassing. Ik zou er als bezoeker nooit zijn heengegaan, maar nu ik er al een aantal jaar voor werk en het festival heb gezien, dan baal ik ervan dat ik nog nooit ben geweest voordat ik bij MOJO kwam werken. Ik vind het een fantastisch goed festival. De mensen die er komen zijn zo divers en de artiesten die er komen zijn van zo’n hoge kwaliteit. Elk jaar ontdek ik er weer wat nieuws. De sfeer is er ontzettend goed en het eten heerlijk!

Brenda Vernee

Qua muzieksmaak pas ik zelf het beste in het straatje van Down The Rabbit Hole; alternatieve gitaar bands, krijgen toch mijn voorkeur. Maar ik ga ook graag naar de grote rockbands als Foo Fighters, Metallica, Editors en Placebo. Die shows zijn vaak zo indrukwekkend en gaaf.

Ik werk in augustus inmiddels zes jaar voor MOJO. Ik heb eerst officemanagement gestudeerd en later heb ik nog een studie muziekmanagement gedaan. Die studie was voornamelijk gericht op evenementen organisatie. Ik was net klaar met mijn muziekmanagementopleiding en toen kwam hier de functie van officemanager vrij. Dus de combinatie van office-manager, waar ik toen al een jaar of zes ervaring in had, in combinatie met de muziekmanagementopleiding, daar kwam ik goed mee binnen.

Waar ik de afgelopen tijd druk mee was? Onder andere met een bijeenkomst voor alle sponsors van al onze festivals die een paar weken terug plaatsvond. Dat organiseerde ik van A tot Z. Dus ik regelde de locatie, de catering, de uitnodigingen, de inhoud van het programma, de artiest, enz. Momenteel ben ik weer bezig met de ticketaanvragen van de festivals, nu alles weer in de verkoop is.

En de voorbereidingen voor de festivals komen eraan, dat merk je! In het voorjaar werk je op alle festivals en in de winter ga je alles evalueren en begint het cirkeltje weer opnieuw. We zitten nu weer volop in de voorbereidingen. Pinkpop is alweer over vier maanden en ik moet nog heel veel doen! Dan begint het echt weer te leven. April, mei en juni zijn de zwaarste maanden maar ook de leukste, je zit zo dicht op de deadline. Ik krijg daar veel energie van. En dan natuurlijk de festivals zelf, het is hard werken, weinig slaap maar superleuk!”

Leer ook onze collega's Rick van Santen kennen en Anke Bierma.