Tipje van de sluier van Lowlands 2018

Merkactivaties anno nu: opvallend, origineel en relevant.

arrow down

19.07.2018

We kijken hieronder vooruit naar Lowlands, omdat dit alweer het laatste festival is op onze festivalkalender. En wat een geweldige merkactivaties hebben we weer voor de bezoekers in petto; opvallend, origineel en relevant.

Lowlands vindt plaats in het weekend van 17, 18 en 19 augustus in Biddinghuizen. We  zijn blij en trots op onze partners, waarmee wij het afgelopen jaar opnieuw mooie inhoudelijke activaties hebben kunnen opzetten. Grotere area’s, leuke extra’s, aanvullingen op het Lowlands programma; we kijken altijd samen met onze partner naar hoe ze iets kunnen bijdragen aan de festivalbeleving en écht relevant kunnen zijn. En opvallen? Dat doen ze dit jaar zeker! We lichten hier een tipje van de sluier...

Desperados

Desperados heeft wederom een eigen activatie op Cape, genaamd Crazy Town, dit jaar een stuk groter dan vorig jaar. In deze grote loods staan dagelijks diverse DJ’s en surprise acts, allen urban en hiphop georiënteerd. Op gezette tijden gebeurt er iets onverwachts: er komen ineens tientallen opblaasbeesten in het publiek, confettikanonnen, speciale optredens, etc. Het programma wordt dagelijks gecommuniceerd op borden bij de loods. 

Brand Bijzondere bieren en cider terras

Brand en diverse cider merken staan op een volledig nieuw terras waarbinnen de bezoeker een selectie van zo’n tien verschillende speciaalbieren van Brand kan kopen en een aantal ciders, waaronder het populaire Apple Bandit.  Je krijgt hier alles perfect gereserveerd in glaswerk.

Rabobank – ‘What’s happening’

Net als vorig jaar komt de samenwerking tussen Rabobank en Kunstbende tot leven in de What’s Happening, de grote mee-doe area op Lowlands. Hier vind je optredens en exposities van winnaars en oud-winnaars van de Kunstbende wedstrijd in de categorieën: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Taal, Theater. Tevens vind je hier allerlei creatieve workshops waar bezoekers net als vorig jaar gretig aan mee zullen doen. 

Bacardi

Wederom aanwezig op Lowlands met de Hacienda, de grootste club van het festival. Dit jaar in een nóg grotere tent. De muziek is als vanouds: exotische grooves, soul, funk, disco, latin. Uiteraard onder het genot van de lekkerste Bacardi Mojitos en cocktails.

Fuze Tea

Net zoals op Down The Rabbit Hole en Pinkpop, vind je op Lowlands het Fuze Tea Treehouse, de plek waar bezoekers kennis kunnen maken met de smaken van de nieuwe ice-tea van Coca-Cola. Tevens is het dé plek om even tot rust te komen.

Miele Powerwash

Vorig jaar kreeg deze activatie de meeste aandacht van alle activaties en sleepte zelfs een European Festival Award binnen. De Powerwash komt terug en is speciaal voor Lowlands zelfs groter gemaakt om nog meer mensen te kunnen ‘wassen’. Op de campinglaan, nabij Camping 3 vind je de Powerwash van Miele. De Powerwash is een muzikaal en feestelijk alternatief voor de normale douches. Loop de Powerwash in en waan je in een grote wasmachine voor ongeveer 80 personen. Het is een soort schuimparty met bubblingmuziek van ongeveer 25 minuten.

Miele is dit jaar extra groots aanwezig met een extra activatie, namelijk met de Miele Stoomoven. Bij deze food outlet kunnen bezoekers een keur aan gerechten kopen die één ding gemeen hebben; ze zijn gezond en allemaal geheel bereid in een Miele Stoomoven. Miele zet dus niet zozeer de gerechten maar de bereidingswijze centraal. 

Jack Daniel’s

Nieuw op Lowlands is een activatie van misschien wel het meest iconische Rock ’n Roll whiskey merk ter wereld, Jack Daniel’s. Ze zijn aanwezig met een bar, groot Tennessee stijl terras en een selectie van hun beste whisky cocktails. Perfect geserveerd in glas.  

Amnesty International  

Amnesty Nederland bestaat dit jaar 50 jaar maar er is geen reden voor een feestje. De Mensenrechten waar ze zich al 50 jaar voor inzetten staan als nooit tevoren onder druk. Wereldwijd zien ze de ruimte voor activisten alleen maar kleiner worden. Kritische stemmen worden door wetgeving de mond gesnoerd. Activisten worden geïntimideerd, opgesloten of zelfs vermoord. In plaats van een feestje te vieren gaan ze onvermoeid door! Amnesty voert ook dit jaar actie voor Mensenrechtenactivisten over de hele wereld. Activisten die op vreedzame wijze opkomen voor hun rechten. Ze hopen ook dit jaar weer op de steun van de festivalbezoeker. Hun boodschap is: ‘Kom op voor de vrijheid en zet je handtekening voor een ander of kom langs bij de stand van Amnesty voor een potje oneerlijk tafelvoetbal.’

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling gaat evenals vorig jaar schone en luxe sanitaire voorzieningen aanbieden tegen betaling. Dit alles verpakt in één compound waar ook elementen van een vluchtelingenkamp in zijn verwerkt. Het hygiënische sanitair is extra luxe en sjiek (shampoo, zeep etc. aanwezig), kent geen lange wachtrijen en wordt intensief schoongehouden. Tegen betaling van 1 of 2 muntjes kunnen bezoekers extra handige/luxe producenten aanschaffen. Bijvoorbeeld gel, tandpasta, etc. Hiermee maken ze het inhoudelijke haakje naar de noodhulppakketten van Stichting Vluchteling, de hygiëne- en dignitykits. Met de opbrengsten wordt levensreddende noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd verzorgd.

Kijk voor meer informatie over Lowlands op de site van het festival: www.lowlands.nl

Ben je benieuwd naar de samenwerkingsmogelijkheden voor jouw merk, bedrijf of organisatie? We kijken naar een creatieve invulling met elk mogelijk merk. Neem hier contact met ons op.