Gideon Karting

arrow down

Gideon Karting

Gideon is verantwoordelijk voor de boekingen van o.a. Arctic Monkeys, Michael Kiwanuka, Mumford & Sons en Lady Gaga.

Gideon

Eerlijkheid en transparantie, waarbij de carrière van de artiest op de lange termijn voorop staat. Dat is zijn uitgangspunt. Want, zegt Gideon: “Ik probeer altijd de belangen van artiest en de zaal of het festival zo goed mogelijk in balans te houden.”

Na de kunstacademie begon hij als programmeur van het Rotterdamse Rotown, en werd na zijn overstap naar MOJO verantwoordelijk voor het boeken van Nederlandse bandjes. Na een jaar stapte hij over op buitenlands aanbod. Gideon is festivaldirecteur van Songbird en medeverantwoordelijk voor festivals als Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Down The Rabbit Hole. Daarnaast boekt hij veel ‘eigen’ artiesten. “De basis is altijd alternative geweest, maar ik begeef me nu voor een groot gedeelte van de tijd ook in de pop. Mijn absolute voorkeur blijft echter altijd uitgaan naar het mooie en goede liedje. Of dat nu door een gitaarbandje, een singer-songwriter of een popster wordt uitgevoerd, is voor mij van minder belang.”

Concert dat indruk maakte: “Ein Abend in Wien (De Doelen, 1991). Dit was mijn allereerste festival en heeft misschien wel het meeste indruk op me gemaakt. Van Frank Black naar Paris, tot Freedy Johnston via Dinosaur Jr. – overweldigend, en jammer dat ik er maar een dag was. Heb als enige volgens mij Nirvana gemist…”

Assistent: Cynthia Kruissink
Bereikbaar via: 015 - 2121 980 of mail Gideon
Artiesten: o.a. Arctic Monkeys, Michael Kiwanuka, Mumford & Sons, Lady Gaga, Katy Perry, Triggerfinger, Bruno Mars, Imagine Dragons, Adele, The Kooks, Half Moon Run, Ellie Goulding, One Direction, Tame Impala, BTS, The Script, Jonas Brothers, Royal Blood en Blackpink
Festivals: Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz en Down The Rabbit Hole