Directie

Aan het hoofd van MOJO staan CEOs John Mulder en Ruben Brouwer.

arrow down

Aan het hoofd van MOJO staan CEOs John Mulder en Ruben Brouwer.

John

Na een kortstondig vertrek is John Mulder terug bij MOJO, en hoe: voor de tweede keer neemt hij zitting in de directie, ditmaal samen met Ruben Brouwer. “Ruben en ik hebben geen duidelijke en scherpe afspraken gemaakt over wie wat doet”, aldus John. “We doen elk waar we goed in zijn en het loopt allemaal.”.

Zelf werd hij ergens in 1986 ‘gevraagd aan te haken’, zegt John over zijn start bij MOJO. Hij was vooral verantwoordelijk voor productie en van hem kwam ooit het idee voor een nieuw soort hek, vooraan bij het podium, om concerten veiliger te maken voor bezoekers. Dat eerste hekje werd de MOJO Barrier, die inmiddels wereldwijd wordt gebruikt.

Nadat hij in 2012 het bedrijf verliet, bleef John met MOJO samenwerken. Sinds 2017 is hij officieel terug. “Het organiseren van evenementen is zó leuk om te doen”, zegt John. “De belangrijkste uitdaging daarbij is dat we het spannend houden voor ons allemaal en elkaar stimuleren.” Dat lijkt prima te werken. De grootste kracht van het bedrijf is volgens John de mensen die er werken. “De verbondenheid en passie voor het vak is enorm en we doen het met zijn allen.” Niet voor niets is hij het meest trots op het feit dat MOJO elke keer weer, bij elk concert en festival, iets goeds levert: zowel voor het publiek als voor de artiest.

Concert dat indruk maakte: “Dat was meer een evenement, de afscheidsceremonie voor Andre Hazes in de ArenA. Maar daarnaast ook the Ramones in Muziekcentrum Tivoli, Metallica in Seoul, Motörhead op het festival Roskilde en vele, vele meer.”

Luister ook naar aflevering 8 uit de MOJO podcast serie waarin Michiel Veenstra het gesprek aangaat met John. Over zijn komst bij MOJO, zijn vertrek en terugkomst. Maar ook over uitdagingen aangaan, de Porsche dienst in Driebergen, de MOJO barrier, de hete adem van Live Nation en de rol van de World Scout Jamboree bij de eerste editie van Lowlands.
Ook te beluisteren via SpotifyiTunesSoundcloud of ons YouTube kanaal.

Ruben

Ruben Brouwer begon bij MOJO in 2008, op de juridische afdeling. “Ik was toen al vier jaar advocaat in de entertainmentindustrie, maar wilde heel graag in de livemuziek werken. En eigenlijk alleen bij MOJO: ik ging al naar concerten vanaf dat ik twaalf was, en vanaf mijn 15e naar Lowlands. Dus toen hier een vacature vrijkwam, ben ik daar direct op gesprongen!”.

Inmiddels vormt Ruben samen met John Mulder de directie. Zonder duidelijke taakverdeling, maar met veel overleg en gezamenlijke beslissingen. “Een grote uitdaging is dat we voortdurend moeten inspelen op een veranderende markt, met artiestencarrières die ongelooflijk hard kunnen gaan. Daar moet je als bedrijf een goede intuïtie voor hebben.” Dat die bestaat is volgens hem te danken aan de mensen binnen MOJO, met hun enorme gedrevenheid en liefde voor muziek. “Ik ben trots op de teamprestatie die we bij alle concerten en festivals weer neerzetten. Iedereen - van de programmeurs en boekers tot aan de laatste securityman of -vrouw die in de barrier staat - levert een onmisbare bijdrage aan het geheel. Er is niets mooiers dan rond te lopen bij een concert of festival en te kijken naar mensen die een goeie tijd hebben. Daar haal ik veel uit.”

Concert dat indruk maakte: “Heel moeilijk om een selectie te maken! Maar toch:
Nine Inch Nails in 013, 1999. Die eerste keer dat ik ze live zag, maakte alle verwachtingen waar. De combinatie van spookachtige beelden en elektronica bij The Knife op Lowlands bezorgde me kippenvel. En Kendrick Lamar op Lowlands was de sterkste hiphopshow die ik ooit had gezien. Briljant!”

Luister ook naar aflevering 11 uit de MOJO podcast serie waarin Michiel Veenstra het gesprek aangaat met Ruben Brouwer, een van de twee MOJO-directeuren. Hoe kwam hij bij MOJO en wat houdt directeur zijn in? Over nieuwe initiatieven, de roerige periode, MOJO versus Live Nation, de livemarkt in Nederland en waar moet je aan voldoen als je bij MOJO wil werken.