MOJO presenteert: Van pionieren in de polder tot concertgigant podcast

MOJO bestaat 50 jaar. Om dat te vieren is er een boek verschenen. Omdat er veel meer te vertellen is dan er in het boek paste, is er ook deze serie podcasts.

arrow down

MOJO presenteert: Van pionieren in de polder tot concertgigant podcast

MOJO bestaat 50 jaar. Om dat te vieren is er een boek verschenen. Omdat er veel meer te vertellen is dan er in het boek paste, is er ook deze serie podcasts. Michiel Veenstra spreekt met verschillende medewerkers van MOJO over hun vak en hoe dat zich in die 50 jaar heeft ontwikkeld. Een leuk en leerzaam backstage inzicht over wat er zoal komt kijken bij het organiseren van concerten en festivals. Hoe is Mojo ontstaan? Hoe boek je eigenlijk een band? Wat zijn die barriers die bij elk concert staan? Hoe komt de ticketprijs tot stand? Wat doe je als het weer ineens omslaat tijdens een evenement? Deze en nog veel meer vragen komen uitgebreid aan bod. Elke twee weken een nieuwe aflevering. Je kunt de podcast ook beluisteren via Spotify, iTunesSoundcloud of ons YouTube kanaal.

Episode 11: Dat is nogal wat
In deze aflevering praat Michiel Veenstra met Ruben Brouwer, een van de twee Mojo-directeuren. Hoe kwam hij bij Mojo en wat houdt directeur zijn in? Over nieuwe initiatieven, de roerige periode, Mojo versus Live Nation, de livemarkt in Nederland en waar moet je aan voldoen als je bij Mojo wil werken.

Episode 10: Natje en droogje
Een concert of festival bezoeken is nog leuker als je er ook iets lekkers kunt eten en drinken. In deze aflevering praat Michiel Veenstra met food and beverage managers Martine Bosch en Hans Kuipers. Hoe bepaal je het menu van een evenement? Wat serveer je waar? En wat doe je als onverhoopt het bier op is? Over hardlopers stage left en right, Oosterscheldekreeft, de saté met lontong van North Sea Jazz, de kibbeling van kipverkoper Willem Worst en het verhaal van de Poké Bowl.

Episode 9: Van veld naar festival
Overal zijn festivals en er komen er nog steeds meer bij. Maar hoe vind je eigenlijk een geschikt terrein voor een festival of openlucht concert? Wat komt er daar zoal bij kijken? Wat doe je als het weer flink tegenzit? In deze aflevering praat Michiel Veenstra met projectmanager festivals & outdoors Maarten van Lokven en head of festivals Ronny Hooch Antink. Over Groene Heuvels in de herfst, waterdoorlaatbaarheid, windbestendige constructies, disposables van organische oorsprong en nog veel meer.

Episode 8: Uitdagingen aangaan
In deze aflevering spreekt Michiel Veenstra met John Mulder, een van de twee Mojo directeuren. Over zijn komst bij MOJO, zijn vertrek en terugkomst. Maar ook over uitdagingen aangaan, de Porsche dienst in Driebergen, de MOJO barrier, de hete adem van Live Nation en de rol van de World Scout Jamboree bij de eerste editie van Lowlands.

Episode 7: Wat kost dat?
Het heet niet voor niets concert business, er zit ook een zakelijke, financiële kant aan concerten. Hoe onromantisch het ook mag klinken, er moet ook gewoon geld verdiend worden. In deze aflevering praat Michiel Veenstra met het hoofd van de financiële afdeling Leo Jaarsma en ticketing manager Vicky van Galen Last. Over ticketprijzen, budgetten voor dixi’s, b-stages, c-stages, golden circles, gaten vullen, de kluis op Pinkpop en de duurste show ooit.

Episode 6: Limburgs trots
Een jaar na de start van MOJO vindt ook de eerste editie plaats van Pinkpop, inmiddels het langstlopende jaarlijks terugkerende popfestival ter wereld. Sinds half jaren tachtig is er een intensieve samenwerking tussen MOJO en Pinkpop. In deze aflevering praat Michiel Veenstra met Mister Pinkpop Jan Smeets. Over zijn festival, de samenwerking met MOJO, het loslaten van vaste opvattingen, maar ook over zijn gezondheid en friet met zoete mayonaise.

Episode 5: Volle zalen trekken
De act is geboekt en de zaal gehuurd, maar zonder publiek wordt het een saaie bedoening. Hoe zorg je dat mensen van het concert weten? Hoe krijg je die zaal vol? En wat doe je als het concert uiteindelijk toch niet helemaal zo loopt als gepland? In deze aflevering praat Michiel Veenstra met marketing en communicatie managers Shally Hurkmans en Martin Verhorst. Een gesprek over onder meer admats, teasers, targetten en last minute cancellations.

Episode 4: Hoe het verder ging
In de vierde aflevering een gesprek van Michiel Veenstra met oud-directeur Leon Ramakers. Over hoe hij bij MOJO kwam en hoe het daarna verder ging. Met onder meer het onafhankelijkheidsjaar 1977, Drogisterij De Viking, de komst van Live Nation en nog veel meer. 

Episode 3: Zonder boeking geen show
Zonder boeking, geen show. Zo simpel is het. In deze aflevering praat Michiel Veenstra met boekers Kim Bloem en Maarten van Vugt. Een gesprek over deals maken, ticketprijzen en pleasers.

Episode 2: De backstage in de spotlight
Van lege doos tot spectaculaire show. Michiel Veenstra praat met productiemanagers Marjolein Zonneveld en Otger Vermeulen over de zaken waar zij in hun werk mee te maken krijgen als zij een show produceren. Over podiumhoogtes, zichtlijnen en natuurlijk ook de befaamde riders.

Episode 1: Het prille begin
Mojo-oprichter Berry Visser over hoe het allemaal begon. Het onstaan van Mojo, de naam, Kralingen Pop Festival, vallen, opstaan, het eerste stadion concert en nog veel meer.