Razende reporters bij 5 Seconds of Summer

Bij 5SOS waren vier razende reporters die verslag deden van het concert. Bekijk hieronder hun volledige verslagen.

arrow down

22.05.2015

Razende reporters bij 5 Seconds of Summer

Bij 5SOS waren vier razende reporters die verslag deden van het concert. Sevéda, Mariëlle, Cecyllia en Ava: onwijs bedankt dat jullie de reporter uit hebben gehangen voor ons!

Sevéda - Negen maanden geleden begon de voorpret met de kaartverkoop, maar nu was het toch echt zover: 5 Seconds Of Summer speelde live in Ziggo Dome, Amsterdam. De band was duidelijk met maar 1 reden gekomen: de hele zaal moest en zal genieten. Met een knaller van een inkomer als 'End Up Here', wist 5SOS mij en alle andere aanwezigen van de stoel af te krijgen. Hits zoals 'She Looks So Perfect' en 'Don't Stop' kregen niettemin ook de voetjes van de vloer. 5SOS introduceerde een nieuw nummer op een creatieve wijze samen met het publiek: 'Permanent Vacation'. De 'Na-na-na-na's' werden door ons al snel luidkeels door meegezongen. Tijdens de langzamere nummers zoals 'Amnesia' en ‘Disconnected’ werden telefoons als kleine lantaarns gebruikt en was de gehele zaal met witte lampjes verlicht; kippenvel.

5 Seconds of Summer

Om ons nog meer bij de show te betrekken lieten ‘de boys’ het publiek zo luid mogelijk gillen, om zo een nieuw record te behalen. En dat was geluk: 135 decibel! Je kunt je voorstellen dat de oorsuizen tot diep doordrongen. Verder mocht er ook 1 lucky fan het podium op om een stukje gitaar te spelen en besloot 5SOS uit het niets om een kort liedje over Amsterdam te maken. Ons kikkerlandje werd geloofd en Michael liet weten dat dit toch echt zijn favoriete show van de tour was.

De sfeer in de zaal was 10+. Het Europese 5SOS Fan Team had via Twitter een actie georganiseerd om voor de jongens wat terug te doen. Mijn buurvrouw vertelde mij hierover gezien ik hiervan niet op de hoogte was. Tijdens het nummer ‘Beside You’ werd ik door haar aangetikt en hield ze enthousiast een A4tjes met tekst in de lucht. Al snel kreeg ik zo’n zelfde A4 in mijn handen en deed ik, net als twee-derde van de zaal, met haar mee. Ontzettend tof om dit mee te maken.

5 Seconds of Summer

Het jonge publiek was gekomen om ‘good-looking boys’ los te zien en horen gaan met (bas)gitaar en drums. Het rondspringen en headbangen waren slechts toffe extra’s.

Met een suis in mijn oren, pijn in mijn kuiten van het gespring en een te hoge bloeddruk, verliet ik de zaal met een big smile. 5SOS heeft aan alle verwachtingen gehoor gegeven en heeft een diepe indruk achter gelaten. Mocht je dit concert om welke reden dan ook gemist hebben, hoop ik je hiermee een idee van de show gegeven te hebben zonder teveel te verklappen. Het is een show waar je zelf bij geweest moet zijn!

5 Seconds of Summer

5SOS, bedankt. Het was fantastisch. Maar ook een groot applaus voor het publiek, die alle liedjes terug zong, mee klapte, rondsprong en duidelijk veel liefde heeft voor deze getalenteerde band. Jullie waren de kers op de taart.


Mariëlle - Mijn eerste woorden over dit concert zijn wauw, super goed en grappig. Dit was een concert wat geen 5 Seconds Of Summer fan had willen missen.

De sfeer was super gezellig, iedereen praatte wel met iedereen, en deelde zijn vreugde en blijheid met elkaar. De fans onder elkaar waren echt heel leuk en gaven iedereen de ruimte.

Het concert zat vol met leuke en mooie momenten. Dit concert laat heel goed zien hoe groot 5 Seconds Of Summer is gegroeid in fan base in een jaar tijd, hun gast- /openingsoptreden tijdens de tour van One Direction heeft hun heel veel goeds gebracht. Ze hebben gewoon in een jaar tijd een concert in 15 minuten uitverkocht gekregen, echt petje af.

5 Seconds of Summer

Het leuke aan de jongens van 5SOS is dat ze van elk moment dat ze op het podium staan genieten en dat was tijdens het concert ook heel goed te zien. Deze jongens blijven ook zichzelf, dat is goed te zien tijdens de onderonsjes op het podium, elkaar complimentjes geven over hoe goed ze eruit zien en grapjes onderling, zoals dat Luke een oranje onderbroek over de microfoon van Calum trekt en Calum door zingt, dit vond ik zo grappig.

Het mooiste moment vond ik toen de jongens kippenvel kregen van ons toen ze ons 'Beside You' af lieten zingen, je kon zien dat ze er verbaasd van waren en het gaf ze ook een super goed gevoel. Wat ook zeker een leuk moment tijdens het concert was, was toen de jongens één van de fans op het podium vroegen en haar een stukje lieten spelen op Luke’s gitaar, iets wat je niet vaak ziet gebeuren tijdens concerten.

5 Seconds of Summer

Het beste nummer kan ik eerlijk gezegd niet zeggen want alles was goed. Ze zongen hun bekendste nummers die iedereen wel mee kon zingen. Wat waren de jongens toch goed bij stem.

Zoals ik al eerder zei dit was een concert dat geen een 5 Seconds Of Summer fan had willen missen. Dit concert zal me nog lang bij blijven, hopelijk komen ze snel weer eens naar Nederland, want dan zou ik zo weer gaan!!


Cecyllia - Gister ben ik bij 5SOS geweest. Het was geweldig. Ik heb buiten niet lang in de rij gestaan, wat ik fijn vond. Binnen kon ik ook zo mijn plek vinden.

Om half 8 begon het voorprogramma, Hey Violet, ik vond ze leuk, ik ken de lang niet alle liedjes maar het was wel leuk om naar te kijken voor dat 5SOS op het podium kwam. Tussen Hey Violet en 5SOS was een pauze, deze vond ik wel een beetje lang duren.

5 Seconds of Summer

Eindelijk begon het aftellen voor 5SOS, iedereen begon te schreeuwen, al helemaal toen ze op het podium waren. Ondanks al het geschreeuw kon ik horen wat ze zongen. Zo heeft Michael tijdens 'Good Girls' de lyrics veranderd van Frans naar Nederlands. Hij zei ook dat Amsterdam zijn favoriete show was tot zo ver.

Ze hebben geprobeerd het wereld record te verbreken met het geschreeuw van het publiek, deze staat op 131 dB, maar wij hebben het natuurlijk verbroken en kwamen op 135.2 dB.
Mijn favoriete optreden was 'Amnesia', op de cd is dit liedje al echt goed, maar live was ie echt 10X beter vond ik. Ook de fanacties die er waren waren echt goed uitgevoerd, iedereen deed mee en dat was echt heel tof om te zien. Het was ook echt jammer toen het afgelopen was, het ging zo snel voorbij, maar dit concert was het meer dan 300 dagen wachten echt zeker waard, en als ze weer naar Nederland komen ben ik er zeker weer bij.


Eva (en Lisa) - Ik was wat aan de late kant voor het voorprogramma Hey Violet, maar had nog wel 2 liedjes kunnen horen. In de pauze had ik nog een vriendin kunnen ontmoeten die de naam Annemarie draagt uit Groningen. Al moesten we al snel weer terug naar de zaal omdat het concert ging beginnen.

5 Seconds of Summer

Na het aftellen en ze opgekwomen waren zat de sfeer er al snel in en zong iedereen met volle borst 'End Up Here' mee. Ik heb zelf het hele concert alleen maar gesprongen en zo hard als ik kon meegezongen. Ik had een ongelofelijk goed zicht op de jongens en het podium.

Jullie hadden me gevraagd om mijn lievelingsummer, maar ik heb er meerdere.

1. Don't Stop
2. Disconnected
3. Long Way Home
4. Everything i Didn't Say
5. Wrapped Around Your Finger

Een moment waar ik nog steeds om kan lachen is toen Luke de gegooide oranje onderbroek op Calum's microfoon hing voor dat hij zijn solo moest zingen. En toen Michael zijn middelvinger opstak tijdens zijn gitaarsolo. Toen Michael als een konijn heen en weer sprong, hij bijna viel (zogenaamd).

En tijdens 'Amnesia' maakte één van de jongens (Michael of Ashton) een gek geluid en Luke hard moest lachen.

Top punt van de avond toen Luke ons spandoek zag en moest lachen er om.

Ik had een top avond!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?