Ennio Morricone wint Golden Globe voor The Hateful Eight

Gisteren is tijdens de 73rd Golden Globe Awards in Beverly Hills, California, USA bekend geworden dat Ennio Morricone de award voor ‘Best Original Score’ heeft gewonnen voor de soundtrack van The Hateful Eight, de nieuwste film van regisseur Quentin Tarantino.

arrow down

11.01.2016

Ennio Morricone wint Golden Globe voor The Hateful Eight

Gisteren is tijdens de 73rd Golden Globe Awards in Beverly Hills, California, USA bekend geworden dat Ennio Morricone de award voor ‘Best Original Score’ heeft gewonnen voor de soundtrack van The Hateful Eight, de nieuwste film van regisseur Quentin Tarantino. Ennio Morricone geeft op 21 februari een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam, voor dit concert zijn nog kaarten verkrijgbaar.

De muziek uit de Hateful Eight zal tijdens het concert op 21 februari de revue passeren in een speciale ‘Tarantino-suite’. Quentin Tarantino versterkt zijn werk al een aantal jaar met muziek van de Italiaanse componist. De muziek van Kill Bill 1 en 2, Death Proof, Inglorious Bastards en Django Unchained is ook van de hand van maestro Morricone.

De samenwerking voor The Hateful Eight is echter de eerste keer dat Morricone de originele muziek voor één van Tarantino’s films schrijft. Daarbij is het voor het eerst in ruim veertig jaar, sinds The Good the Bad and the Ugly, dat hij weer muziek voor een western schreef. The Hateful Eight is nu te zien in de bioscoop.

Het concert is onderdeel van zijn ’60 YEARS OF MUSIC WORLD TOUR’, welke volgt op de uiterst succesvolle Europese tournee in 2015. In totaal zagen meer dan 150.000 mensen in 22 steden in diverse landen de maestro live aan het werk. De werken van Ennio Morricone worden tijdens het concert door hem zelf gedirigeerd en uitgevoerd door een 200-koppig orkest en koor.

“Magistrale Morricone overweldigend *****”- NRC

“Morricone brengt het publiek in vervoering met filmmuziek zo machtig dat je de beelden erbij kunt weglaten”- OOR

Ennio Morricone heeft meer dan 500 scores voor film en tv gecomponeerd en meer dan 100 op zichzelf staande muziekstukken. Hij is de enige filmcomponist ooit die een Academy Award (Oscar) voor zijn gehele oevre ontving. Hoogtepunten uit zijn werk zijn de filmmuziek voor onder andere Once Upon a Time in the West, One Upon a time in America, A Fistful of Dollars, The Untouchables, The Mission, Cinema Paradiso en The Best Offer.

Maestro Morricone heeft ook de muziek geschreven voor The Correspondence, de nieuwe film van Guiseppe Tornatore met Jeremy Irons in de hoofdrol. Jeremy Irons had ook de hoofdrol in The Mission, de film waarmee Ennio Morricone in 1986 een Golden Globe won.  Ook de muziek uit The Correspondence komt tijdens het concert in de Ziggo Dome voorbij.

Ennio Morricone is met de muziek voor The Hateful Eight genomineerd voor een BAFTA Award. Op 14 januari 2016 wordt bekend of hij genomineerd is voor een Academy Award.

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl
> Bekijk persbericht

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?