Comedyprogramma Lowlands bekend

Het festival biedt al jaren plek aan twee tenten waar opkomende comedytalenten en gevestigde namen het publiek op de banken krijgen. Vandaag wordt het comedyprogramma bekendgemaakt.

arrow down

09.06.2015

Comedyprogramma Lowlands bekend

Het festival biedt al jaren plek aan twee tenten waar opkomende comedytalenten en gevestigde namen het publiek op de banken krijgen. Vandaag wordt het comedyprogramma bekendgemaakt.

De Juliet-tent biedt plaats aan zo’n 1200 bezoekers en ’s avonds treedt hier de crème de la crème uit de comedy- en cabaretwereld op. De Amsterdamse MC Soundos El Ahmadi host het comedyprogramma in de Juliet:

Maxim Hartman: Alleen Voor Vrouwen
Het kan verkeren: gekend voorvechter van mannenrechten Maxim Hartman komt naar Lowlands en maakt éénmalig een show speciaal voor... vrouwen! In een moordend tempo rekent hij voor eens en voor altijd af met typische vrouwendingetjes.

Comedytrain
Stand-upcomedy in Nederland begon hier. Anno 2015 telt Comedytrain meer dan veertig actieve leden, waaronder aanstormend talent en cabaretlegendes. Op Lowlands zijn het dit jaar René van Meurs, Alex Ploeg en Kasper van der Laan die de eer verdedigen.

Padoem Patsss
Padoem Patsss was jaar vorig een van dé hits in onze lachfabriek Romeo. Maak je dijen maar vast nat voor honderden kletsers van oneliners, die door een breed scala aan messcherpe comedians en special guests aan een stuk door op je afgevuurd worden, onder deskundige leiding van Howard Komproe.

Martijn Koning
Rauw en brutaal, bovenop de actualiteit en nooit te beroerd om eens goed te beledigen: stand-up comedian en zelfverklaard adhd-er Martijn Koning.

Peter Pannekoek
Ook nu DWDD met zomervakantie is, draait huiscomedian Peter Pannekoek gewoon door. Als een van de productiefste kernleden van de Comedytrain kent hij bijna elke zaal van Nederland op zijn duim.

André Manuel
Deze Tukkerse cabaretier  is een groot voorstander van vrijheid van meningsuiting, maar dan wel tot op het bot. Iedereen die denkt de waarheid in pacht te hebben krijgt er met staalharde grappen en grollen van langs.

Tim Fransen
Dé grote belofte van de vaderlandse comedy bereidt zich voor op zijn eerste avondvullende programma waarmee hij dit najaar op tournee vertrekt. Intelligent, filosofisch onderbouwd en buitengewoon geestig.

Pieter Derks
Geen nieuws zo snel of Pieter Derks fileert het wel. De voormalige huiscabaretier van DWDD is een wildwatervlugge denker, die uit stand met gemak een heel nieuwsuur aan actualiteiten bijtend grappig kan duiden.

Schudden
In seconden verandert doldwaze slapstick in schurende weemoed en weer terug; niets is zeker, alles is mogelijk bij Schudden. Dit is filmisch fysiek topcabaret in een verbluffend decor.

De Romeo-tent biedt het beste op het gebied van stand up comedy: in blokken van een half uur komen de scherpste standuppers uit Nederland en België voorbij. In sneltreinvaart aan elkaar gepraat door Comedytrainveteraan MC Howard Komproe.

Daily Paradise Late Night
Die Daily Paradise: kek krantje, maar hey, sleep = waste, en lezen too. Enter Daily Paradise Late Night, ofwel de dagkrant als comedyshow, dagelijks in de Romeo. Waarin alles wat nabesproken kán worden, zál worden nabesproken. Waarin satirici Oscar Kocken en Daan Windhorst andermaal Lowlands fileren op zoek naar de grootste merkwaardigheden.

Henry van loon
Bezige baas Henry van Loon doet het inmiddels allemaal. Als cabaretier, stand-upcomedian, acteur, schrijver en all-round tv-hoofd jongleert hij het liefst met tien ballen tegelijk.

Maartje en Kine  
Twee jaar geleden stuiterden ze het Lowlandsprogramma al eens binnen: Maartje & Kine, het ontwapenend charmante, muzikaal hoogstaande en messcherp grappige damesduo.

Yentl & De Boer
Prachtige stemmen, goeie liedjes, dat hebben meer cabaretiers - maar Yentl en De Boer tillen het 'genre' naar een nieuw niveau in hun volstrekt eigen, absurdistische universum.

En verder staan Alex Ploeg, Pepijn Schoneveld, Henry van Loon, Kasper van der Laan, Louise Korthals, Gunter Lamoot, Matroesjka, OLDENOSBORN en Lukas Lelie op het programma in de Romeo. Meer informatie over de comedyprogrammering op Lowlands is te vinden op www.lowlands.nl.

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl
> Bekijk persbericht

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?