North Sea Jazz presenteert programma 2015

Nadat eerder de komst van onder meer D’Angelo, Mary J. Blige, Tony Bennett & Lady Gaga en John Legend werd aangekondigd, maakt de organisatie van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival vandaag het complete programma van de komende editie bekend.

arrow down

23.04.2015

North Sea Jazz presenteert programma 2015

Nadat eerder de komst van onder meer D’Angelo, Mary J. Blige, Tony Bennett  & Lady Gaga,  John Legend, Chick Corea & Herbie Hancock, Jamie Cullum, Melody Gardot, Paulo Nutini, Lionel Richie, Emeli Sandé, Gary Clark Jr. en Alabama Shakes werd aangekondigd, maakt de organisatie van het Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival vandaag het complete programma van de komende editie bekend.

In totaal zullen er in het weekend van 10, 11 en 12 juli verdeeld over 13 podia zo’n 150 optredens plaatsvinden. Het volledige blokkenschema is nu op de website te raadplegen.

a6pDV9uy3z4

Op het programma staat een groot aantal speciale projecten waaronder de Europese première van “Joni's Jazz” van Brian Blade, een eerbetoon aan zangeres Joni Mitchell met gastartiesten Oleta Adams, Lizz Wright, Michael Kiwanuka en Terence Blanchard.  Om een beeld te geven van veertig jaar North Sea Jazz geschiedenis presenteert het festival dit jaar enkele iconische musici uit elk decennium vanaf 1976, zoals Stanley Clarke, Roy Hargrove, Bill Frisell, bassist Avishai Cohen en José James. Ook is er speciale aandacht voor vijf muzikanten die ook op het eerste festival aanwezig waren, “Founding Fathers of ’76”.

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl
> Bekijk persbericht

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?