Don Henley naar de Heineken Music Hall

Op 22 juni geeft Don Henley een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 8 april om 10:00 uur via Ticketmaster.

arrow down

04.04.2016

Don Henley naar de Heineken Music Hall

Op 22 juni geeft Don Henley een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam.  De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 8 april om 10:00 uur via Ticketmaster. 

Don Henley’s tour door Europa en Noord Amerika start op 20 juni in Stockholm waarna de Amerikaanse muzikant twee dagen later, op woensdag 22 juni de Heineken Music Hall aandoet in Amsterdam. Tijdens zijn nieuwe tournee brengt Henley nummers die zijn gehele oeuvre omvatten, zowel uit zijn Eagles tijd als solo artiest. De setlist bevat ook materiaal van zijn meest recente solo plaat Cass County. 

Henley, mede-oprichter en leadzanger van de Eagles start al in 1982 met zijn solocarrière. De single Boys Of Summer van het album Building the Perfect Beast uit 1985 is direct een hit in de VS en levert Henley een Grammy Award op voor Best Male Rock Vocal Performance. Ook in Nederland blijkt het een klassieker met een jaarlijkse notering in de Top2000.  In 1998 werd hij met de Eagles in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen. Na de succesvolle History Of The Eagles Tour, waarmee de Eagles in 2014 maar liefst tweemaal de Ziggo Dome uitverkocht, vertrok Henley richting Nashville om zich na vijftien jaar te richten op zijn vijfde (solo) studio album. Afgelopen september verscheen Cass County, vernoemd naar de Texaanse streek waar Henley opgroeide.

Naast zijn muziekcarrière zet Henley zich ook in voor het milieu. In 1990 richtte hij de Walden Woods Project (www.walden.org) op, een not-for-profit organisatie die zich inzet voor de bescherming van de historische bossen in Massachusetts. Het project dat de uitgestrekte Walden Woods beschermt tegen de dreiging van commerciële ontwikkeling, viert haar 25-jarig bestaan.
In januari 2016 verscheen het nieuwe studio-album, O, opgenomen in het oude gebouw van Doornroosje in Nijmegen, die verbouwd is tot een volwaardige studio.
Hiermee begon een jaar vol mooie hoogtepunten waaronder : een #5 chart entry, een #1 notering in de vinyl charts, een 3FM Megahit met single Make The Call, Leave It All, een volledig uitverkochte Nederlandse clubtour, en gisteren ontving de band dus een 3FM Award voor Beste Album.

Ook richtte hij de non-profitorganisatie Caddo Lake Institute op, voor behoud van en onderzoek naar de natuur. Het instituut maakt deel uit van de Caddo Lake Coalition, die als doel heeft het drasland in Texas te beschermen, waar Henley een groot deel van zijn jeugd doorbracht. 

Het volledige tourschema is te vinden op: www.mojo.nl/donhenley.
 
DON HENLEY
Zaterdag 22 februari 2016 | Heineken Music Hall, Amsterdam
 
Aanvang: 20:00 | Entree: €64 (excl sk.)
Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/donhenley.
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 8 april om 10:00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?