At the Gates en Antropomorphia bevestigd voor FortaRock in the City, vrijdagavond 5 juni

De legendarische Zweedse band At the Gates en de Nederlandse death metal band Antropomorphia (namens Buma ROCKS!) zijn toegevoegd aan de programmering van FortaRock in the City op vrijdagavond 5 juni in Doornroosje. Daarmee is de line-up compleet.

arrow down

01.04.2015

At the Gates en Antropomorphia bevestigd voor FortaRock in the City, vrijdagavond 5 juni

De legendarische Zweedse band At the Gates en de Nederlandse death metal band Antropomorphia (namens Buma ROCKS!) zijn toegevoegd aan de programmering van FortaRock in the City op vrijdagavond 5 juni in Doornroosje. Daarmee is de line-up compleet.

Krokodil (uk), Night Fever (dk), Scarred (lux) en Igorrr (fra) waren reeds bevestigd en de Nederlandse afvaardiging namens Buma ROCKS! bestaat verder uit Stream of Passion, Mary Fields en Mandrake's Monster. Kaarten voor FortaRock in the City kosten € 15 of slechts € 5 (indien in het bezit van een FortaRock festivalticket) en zijn te koop via www.doornroosje.nl.


De Zweedse band At the Gates stond in de jaren negentig aan de basis van de fameuze Gothenburg scene en behoort tot een van de grootste vernieuwers in het genre. Death metal met veel gevoel voor melodie en hoorbare invloeden uit de New Wave Of British Heavy Metal, thrash metal en black metal. Vier albums lang bouwden de Zweden aan een carrière voordat ze deze in 1995 afsloten met het legendarische en genre bepalende album 'Slaughter of the Soul'. Na een stilte van maar liefst 11 jaar kwam de band rond zanger Tomas 'Thumpa' Lindberg in 2007 weer bij elkaar. De opvolger van 'Slaughter of the Soul' heeft in totaal 19 (!) jaar op zich laten wachten. At the Gates heeft met 'At War With Reality' (2014) een fraaie brug weten te slaan tussen het verleden en het heden. De plaat voelt als een oude, vertrouwde jas maar wel een die nog lang niet versleten is!
 
Het Tilburgse Antropomorphia werd al in 1990 opgericht, maar na een paar EP's en demo’s raakten de bandleden betrokken bij andere projecten (Crustacean, Flesh Made Sin) en besloten ze in 1999 om de band voor onbepaalde tijd stil te leggen om in 2009 als een fenix uit de as te herrijzen. In 2012 verscheen het eerste echte album, 'Evangelivm Nekromantia', uitgebracht door Metal blade Records. Snoeiharde old-school death metal die doet aan lang vervlogen tijden toen er wereldbands rondliepen afkomstig uit ons eigen kikkerlandje zoals Asphyx, Gorefest, Thanatos, Altar en Sinister. Niet alleen de kwaliteit van de muziek maar ook de extreme thema’s in teksten, artwork en video’s leverde de band shows op grote festivals als Neurotic Deathfest and Extremefest op. Album 'Rites ov Perversion' uit 2014 ligt in het verlengde van zijn voorganger en onderstreept Antropomorphia’s reputatie als een van de betrouwbaarste superzwaargewichten in de Nederlandse scene.
 
Ga voor meer informatie over FortaRock in the City naar www.fortarock.nl en www.doornroosje.nl.


FortaRock in the City 2015
Met At the Gates (zwe), Igorrr (fra), Stream of Passion (nl), Krokodil (uk), Mandrake's Monster (nl), Antropomorphia (nl), Night Fever (dk), Mary Fields (nl) en Scarred (lux)
Vrijdagavond 5 juni 2015
Doornroosje, Nijmegen
Ticketprijs: € 15 of € 5 (indien in het bezit van een FortaRock festivalticket)
Deuren open: 19.00 uur
Aanvang: 20.00 uur
Kaartverkoop via www.doornroosje.nl.

Met een kaartje voor Buma ROCKS! heb je ook toegang tot FortaRock in the City. Voor meer informatie over Buma ROCKS!: www.bumarocks.nl.

FortaRock in the City wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts, Doornroosje en Buma ROCKS!

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?