Programma Lowlands Science bekend

Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Vandaag wordt het programma van het nieuwe programmaonderdeel Lowlands Science bekend.

arrow down

23.07.2015

Programma Lowlands Science bekend

Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Vandaag wordt het programma van het nieuwe programmaonderdeel Lowlands Science bekend.

Lowlands Science is het samenwerkingsverband van Lowlands, Campagnebureau BKB, New Scientist en KNAW. Enkele maanden geleden werd een oproep onder wetenschappers, universiteiten en onderzoeksgroepen verspreid om onderzoekvoorstellen aan te dragen. De beste voorstellen worden dagelijks in en rondom de nieuwe Oh Mega!-tent uitgevoerd.

De onderzoeken van Lowlands Science:

Lovin’ Lowlands
Vertel eens, in hoeverre maakt flirten, daten of seks onderdeel uit van jouw festivalervaring? De Universiteit van Amsterdam zou dat dolgraag willen weten, want er is nog nooit onderzoek naar gedaan. Met behulp van het Speed Date Lab en een Daily Diary app gaan ze die lacune nu opvullen. Thanks to you! Aanmelden voor deelname aan dit onderzoek is nog mogelijk.

Mutual Brainwave Machine
Zitten Lowlanders op dezelfde golflengte? Dat test Universiteit Utrecht i.s.m. de Hersenstichting op persoonlijk niveau uit door middel van hun Mutual Brainwave Machine. Daarin zit je met z’n tweeën tegenover elkaar met EEG-kappen op die jullie elektromagnetische hersengolven meten, terwijl je visuele en audiofeedback krijgt die sterker wordt als jullie hersenen dezelfde signalen gaan afgeven.

Lowlands for life!
Schuifel over het terrein in een ouderdomspak, waarmee je de beperkingen van het ouder zijn ervaart, zoals slechter zicht en stijfheid van gewrichten. Dit levert een schat aan gegevens en inzichten op voor het Radboudumc, zoals jouw perceptie van ouderdom en je eigen toekomstige festivalbeleving.

Dna-testjes
Je zou zeggen dat Lowlanders het 'adventure-gen' delen, maar laat dat gerust testen door LeveDNA! i.s.m. het Leids Universitair Medisch Centrum, middels bitter proeven en kleuren zien (beide bepaald door je DNA) en verlaat de tent met je eigenhandig zichtbaar gemaakte DNA op zak, in de vorm van een hangertje.

Invloed van  licht en muziek op ontspanning
Onderga de Neurofeedback Training van Applied Neuroscience Group om te zien wat de invloed van licht en muziek is op je mate van ontspanning. Je krijgt een lamp op je gericht en diverse muzieksoorten te horen terwijl je hersenactiviteit wordt gemeten.

Onderzoek naar psychosociale problemen bij jongeren met kanker
Adolescents & Young Adults met kanker hebben meer psychosociale problemen dan vergelijkbare jongeren zonder kanker. Denken de wetenschappers van AYA, Radboudumc en Universiteit Tilburg. Om dat zeker te weten hebben ze gegevens van een lichamelijk gezonde normpopulatie nodig ter vergelijking, en waar kunnen ze die beter vinden dan hier?

360° Visual Scenarios
Het Nederlands Instituut Criminaliteit en Rechtshandhaving en de Vrije Universiteit plaatsen jou in een levensechte omgeving voor een hyperrrealistische ervaring, aan de hand van drie special geschreven scenario’s. Handig voor trainingen van bijvoorbeeld veligheids- en medisch personeel, en spannend voor jou!

Hoe kom je zonder sporen na te laten van dat lijk af?
Heb je er altijd van gedroomd een crimescenario na te spelen? Bij dit experiment van het NFI Crime Lab wordt die droom werkelijkheid. Alles draait om de vraag hoe je je misdaad begaat zonder sporen na te laten. En dat onder tijdsdruk. Spannend!

De invloed van sociale interactie op je gamegedrag
Iedereen gamet wel eens. Alleen of met anderen. Hoe die situatie van invloed kan zijn op je gamegedrag is iets waar De Haagse Hogeschool graag achter wil komen. Daartoe projecteren ze een simpel spel (denk Pong, Pacman of Tetris) op het grote scherm op Planet, en nodigen jou uit om dat te spelen. Alleen of samen met een onbekende mede-Lowlander.

Art & Perception Lab
Alles is perceptie. Ook hoe jij kunst ervaart. Om dat te bewijzen richt TU Delft een lab in waar je met een speciale kunstkijker extra diepte in schilderijen kunt zien, waar je ‘kleur-remixes’ van Van Gogh bekijkt en een niet-van-echt te onderscheiden Rembrandt kunt aanraken. En hoe jij daarnaar kijkt is allemaal meetbaar.

Nationale Wetenschapsquiz op Lowlands
Naast onderdeel te zijn van onderzoeken van andere wetenschappers krijg je natuurlijk ook de kans om je eigen geleerdheid te bewijzen! Iedere dag om 17 uur kun je meedoen aan de Nationale Wetenschapsquiz op Lowlands. Onder leiding van wetenschapsjournalist Rob van Hattum en gastheer Pieter Hulst presenteert de VPRO dagelijks een speciale Lowlands-versie van de bekende TV-quiz in de Echo.

Met tien petje-op-petje-af vragen strijden de deelnemers voor de titel van grootste knappe kop op Lowlands én een mooie prijs. En natuurlijk wordt de show begeleid door spectaculaire wetenschappelijke experimenten en demonstraties. Hooray for science!

Nationale Wetenschapsagenda
Een team van de Nationale Wetenschapsagenda gaat in gesprek met de wetenschappers van Lowlands Science om antwoorden te krijgen op een deel van de 12.000 vragen die door de Nederlandse bevolking zijn ingestuurd.
              
Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals Ben Howard, Major Lazer, Kendrick Lamar, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), The Chemical Brothers, Paolo Nutini, Years & Years en Tame Impala.
 
Kaarten zijn te koop via www.ticketmaster.nl

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2015  
21 + 22 + 23 augustus 2015                
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl
                
Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €195,- incl. servicekosten.
CJP-ticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €185,- incl. servicekosten.                
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Gllamcamp: luxe overnachten in vooropgezette accommodaties, diverse prijzen                                                                                                  
Voorverkoop: www.ticketmaster.nl                                                                                
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: www.eventtravel.nl

A Campingflight to Lowlands Paradise 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, Nedap en Douwe Egberts.

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?