Extra concert Nightwish op vrijdag 20 november in Heineken Music Hall

Op vrijdag 20 november geeft de Finse symfonische power metal band Nightwish een extra concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert is, net als het concert op 19 november, onderdeel van de ‘Endless Forms Most Beautiful Tour’.

arrow down

21.04.2015

Extra concert Nightwish op vrijdag 20 november in Heineken Music Hall

Op vrijdag 20 november geeft de Finse symfonische power metal band Nightwish een extra concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het concert is, net als het concert op 19 november, onderdeel van de ‘Endless Forms Most Beautiful Tour’. Ook voor deze tweede show zijn Arch Enemy en Amorphis de special guests. Het concert op donderdag 19 november is uitverkocht. De kaartverkoop voor het extra concert start aanstaande vrijdag 24 april om 11.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

Op 12 april 2012 gaf Nightwish voor het laatst een concert in Nederland. Sindsdien heeft de band een aantal bandontwikkelingen doorgemaakt, waarvan de komst van de nieuwe zangeres toch wel het meest opvallend is. Nadat de voormalige Zweedse frontvrouw Anette Olzon ziek werd tijdens de Amerikaanse tour in 2012, werd direct Nederlands trots Floor Jansen (Re-Vamp, ex-After Forever) ingevlogen voor een concert in Seattle. Met open armen werd zij door zowel band als publiek ontvangen en sindsdien is ze dan ook een vaste waarde binnen het verder Finse gezelschap. Ze woont inmiddels in Finland en verzorgt de vocals op het nieuwe, achtste studio-album 'Endless Forms Most Beautiful'.

Het komende concert in Amsterdam is dus een 'thuiswedstrijd' voor Floor, maar ook de overige bandleden kijken enorm uit naar de tour. Over de huidige bandformatie zegt oprichter Tuomas Holopainen: "They present themselves as a unity - much more than on all albums before!" Over het laatste nummer van de nieuwe plaat, het 24 minuten durende 'The Greatest Show On Earth' voegt hij daar nog aan toe: "This is for me the best Nightwish song of all time." Dat belooft wat.

NIGHTWISH, 'ENDLESS FORMS MOST BEAUTIFUL' plus special guests Arch Enemy en Amorphis
Donderdag 19 november 2015, UITVERKOCHT
Vrijdag 20 november 2015, EXTRA CONCERT
Heineken Music Hall, Amsterdam
Aanvang: 19.00 uur
Entree: € 44 (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/nightwish. Kaartverkoop voor het concert op 20 november start aanstaande vrijdag 24 april om 11.00 uur via: www.ticketmaster.nl en 0900 - 300 1250 (60 cpm).

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?